» »

500 Internal server error

500 Internal server error

*ziga* ::

Zivjo.

Nekje imam zakupljen prostor na serverju.Vse dela dobro razen ene stvari.Najpri sem videl da so imeli disablan set_time_limit in sem jim napisal, ce ga lahko enablajo, da bo moja skripta lahko laufala vec kot 60 sekund.Enablajo ga in nato se pojavi sledeci problem...za test sem uporabil tole kodo

<?php
set_time_limit(0);
for($i=0;$i<520;$i++){
Sleep(1);
}
echo 'ok';
?>

In po kake 2-4 minutah laufanja (torej loadinga strani) dobim 500 internal server error...sem jim ze poslal ticket in so rekli, da bodo probali zrihtat ampak nevem...mogoce ve kdo zakaj se to pojavlja? Aja btw 500 internal server error dobim tudi ce recmo fajl chmodam na 777 in ga poskusim accesat preko strani...ce chmodam na 755 problemov ni(prvi problem se vedno ostaja)...

Se opravicujem, ce sm falil temo...

techfreak :) ::

In kaj je narobe? Uporabljaš shared hosting in želiš imeti dostop do neomejenih resourcov? Očitno je težava v tvojih zahtevah.

Če poganjaš skripte, ki trajajo 520 sekund, potem poglej za VPS/dedicated strežnik.

Tr0n ::

Ali pa kako drugace resi oz. implementiraj zadevo. Ce stran prikazujes uporabniku, verjetno ni cool, ce mora le-ta cakat vec minut na nek response ali output. :)

*ziga* ::

Ja tole skripto, ki sem objavil zgoraj ne bi smela uporabit 'neomejeno resourcev'.Imava pa dogovor, ker sem primarno narocil VPS...in negre se za spletno stran ampak ze nekaj drugega...

BlueRunner ::

In po kake 2-4 minutah laufanja (torej loadinga strani) dobim 500 internal server error...

Skripta v omejenem času, ki ga spletni strežnik dopušča, ni opravila svojega dela. Da se zavaruje integriteto strežnika (takšne skripte so odličen mehanizem za slučajno kurjenje sistemskih virov), se je delovanje skripte prekinilo, uporabnik pa dobi 500.

Aja btw 500 internal server error dobim tudi ce recmo fajl chmodam na 777 in ga poskusim accesat preko strani...ce chmodam na 755 problemov ni

To je varnostna nastavitev. Izvršljiva datoteka na strežniku, v katero lahko piše cel svet (in spletni strežnik) je tempirana varnostna bomba, ki lahko kadarkoli eksplodira. Dobra praksa je, da se izvajanja takšnih skript ne dopušča. Verjento ti strežnik tudi 775 ne bo pustil izvajati.

x.sci ::

*ziga* je izjavil:

Ja tole skripto, ki sem objavil zgoraj ne bi smela uporabit 'neomejeno resourcev'.Imava pa dogovor, ker sem primarno narocil VPS...in negre se za spletno stran ampak ze nekaj drugega...

Zakaj pa potem tece cez webserver? To je waste resourcov, da o varnostnih implikacijah ne bi.

techfreak :) ::

x.sci je izjavil:

*ziga* je izjavil:

Zakaj pa potem tece cez webserver? To je waste resourcov, da o varnostnih implikacijah ne bi.

Shared okolje ti ponavadi ne ponuja pogajanja skript preko SSHja.

Gost ::

Najboljše če poženeš take skripte v CLI-ju ali pa narediš zagon s pomočjo ajaxa, ki kliče skripto v intervalnih korakih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517297 (8217) next3steps
»

Nov hrošč v PHP zakrpan v enem dnevu

Oddelek: Novice / Varnost
113914 (2808) darkolord
»