» »

Izvoz televizije v NR Hrvaško

Izvoz televizije v NR Hrvaško

Smrekar1 ::

Zdravo

Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z izvozom tehnične robe (gre se za nov televizor) na in uvozom v NR Hrvaško. Pri nas je ta roba nekje 20-25% cenejša in prihranek nekaj ducatov evrov se mi zdi vreden malce počasnejšega prehoda meje, če s tem ni nobenih večjih težav. Zanima me kaj potrebujem (račun je baje dovolj?), kakšna je procedura in kakšne so dajatve. Načrtujem nakup Philipsovega televizorja za nekje 400€, tako da je poreklo EU (Nizozemska, pustimo to kje je sestavljen) in vrednost dokaj nizka.

Na strani njihove carinske uprave sicer nekaj piše o davku 10%, če pa imajo dogovor o prosti trgovini pa manj ali celo nič, če je vrednost do 1200€, tako da mislim da je brez dajatev?

Stran imajo katastrofalno zanič, zato moram spraševat :P Hvala vnaprej za odgovore :)

popster ::

Mislim da bo šlo skozi.

popster je izjavil:

Mislim da bo šlo skozi.

Brez carine ali z doplačilom 10%?

moj_nick ::

Kaj pomeni NR?
110111001001010001010000

msjr ::

:))

NR Hrvatska = Narodna republika Hrvarska (1945 - 1963).

Avenger ::

Ja, v NRH že lep čas ne moreš nič uvozit hehehe

Kako je pa s CRT televizorji, ki jih zdaj dobiš za nekaj deset EUR?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

vorantz ::

Rečeš da ga neseš na smetišče :)

moj_nick je izjavil:

Kaj pomeni NR?

Neodvisna Republika, moja osebna šala (ali pa malo manj šala) na njihovo politiko. Hehe :)

Bi še kdo vedel kaj dodati na tale moj problemčič? Tole moram sprovesti v nekje 10 dneh in do takrat bi rad zadevo že imel v rokah :)

Tarzan ::

greš lepo flegma čez, kot dopustnik, če pa kaj vohljajo prevč pa rečeš da boste skupaj gledali svetovno prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu. :)

Tarzan je izjavil:

greš lepo flegma čez, kot dopustnik, če pa kaj vohljajo prevč pa rečeš da boste skupaj gledali svetovno prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu. :)

Mah ne, za švercat nimam živcev, pa če ni carine se niti ne splača :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetovno prvenstvo 2018 - odbojka

Oddelek: Šport
242230 (1566) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2019 - Kitajska

3910054 (7562) Kenpachi
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

896154559 (129810) FlyingBee
»

Včerajšnji polfinale najbolj komentiran dogodek na Twitterju v zgodovini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
86410 (4428) Jst
»

OI, pretiravanje s sportnimi disciplinami, kategorijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9917889 (14962) Pithlit

Več podobnih tem