Forum » Loža » Izvoz televizije v NR Hrvaško
Izvoz televizije v NR Hrvaško
Smrekar1 ::
Zdravo
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z izvozom tehnične robe (gre se za nov televizor) na in uvozom v NR Hrvaško. Pri nas je ta roba nekje 20-25% cenejša in prihranek nekaj ducatov evrov se mi zdi vreden malce počasnejšega prehoda meje, če s tem ni nobenih večjih težav. Zanima me kaj potrebujem (račun je baje dovolj?), kakšna je procedura in kakšne so dajatve. Načrtujem nakup Philipsovega televizorja za nekje 400€, tako da je poreklo EU (Nizozemska, pustimo to kje je sestavljen) in vrednost dokaj nizka.
Na strani njihove carinske uprave sicer nekaj piše o davku 10%, če pa imajo dogovor o prosti trgovini pa manj ali celo nič, če je vrednost do 1200€, tako da mislim da je brez dajatev?
Stran imajo katastrofalno zanič, zato moram spraševat :P Hvala vnaprej za odgovore :)
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z izvozom tehnične robe (gre se za nov televizor) na in uvozom v NR Hrvaško. Pri nas je ta roba nekje 20-25% cenejša in prihranek nekaj ducatov evrov se mi zdi vreden malce počasnejšega prehoda meje, če s tem ni nobenih večjih težav. Zanima me kaj potrebujem (račun je baje dovolj?), kakšna je procedura in kakšne so dajatve. Načrtujem nakup Philipsovega televizorja za nekje 400€, tako da je poreklo EU (Nizozemska, pustimo to kje je sestavljen) in vrednost dokaj nizka.
Na strani njihove carinske uprave sicer nekaj piše o davku 10%, če pa imajo dogovor o prosti trgovini pa manj ali celo nič, če je vrednost do 1200€, tako da mislim da je brez dajatev?
Stran imajo katastrofalno zanič, zato moram spraševat :P Hvala vnaprej za odgovore :)
Avenger ::
Ja, v NRH že lep čas ne moreš nič uvozit hehehe
Kako je pa s CRT televizorji, ki jih zdaj dobiš za nekaj deset EUR?
Kako je pa s CRT televizorji, ki jih zdaj dobiš za nekaj deset EUR?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Tarzan ::
greš lepo flegma čez, kot dopustnik, če pa kaj vohljajo prevč pa rečeš da boste skupaj gledali svetovno prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Svetovno prvenstvo 2018 - odbojkaOddelek: Šport | 2230 (1566) | Kurzweil |
» | Svetovno prvenstvo v košarki 2019 - KitajskaOddelek: Šport | 10054 (7562) | Kenpachi |
» | Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Šport | 154559 (129810) | FlyingBee |
» | Včerajšnji polfinale najbolj komentiran dogodek na Twitterju v zgodoviniOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6410 (4428) | Jst |
» | OI, pretiravanje s sportnimi disciplinami, kategorijami (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17889 (14962) | Pithlit |