» »

Skener IP?

Skener IP?

Racunalnik ::

Kje najceneje dobiti skener ki se ga lahko priklopi v mrezo da ima vec uporabnikov do njega dostop, da je cimcenejsi in posledicno to pomeni da ne rabi imeti nekih velkih resolucij, glavno da je na nivoju textovne a4 kopije. Da bi imel so loading tray za vec listov in avtomatiko pa vrjetno ne pride v postev razn ce bi imel multifunkcijsko napravo?

imagodei ::

V trgovini?



Ne - resno... Vprašaš v računalniški trgovini in ti bodo svetovali. To sem storil jaz in (glej ga zlomka), v podjetju imamo že lep čas tak skener.

Je pa res, da je zadeva dost neuporabna, ker skeniranje prek mreže traja predolgo.
- Hoc est qui sumus -

Racunalnik ::

Jest sprasujem ce ima kdo tukaj na forumu izkusnje, trgovin je prevec.

imagodei ::

Ne, ti sprašuješ, kje najceneje dobit tak skener. "Izkušnja", kje dobit najceneje tak skener je pa odvisna od mnogih dejavnikov: kakšno resolucijo češ imet, koliko hiter skener, kakšne dodatne naprave naj združuje skener, ali je multifunkcijska naprava tudi laserski tiskalnik ali zadostuje inkjet... Katero znamko želiš imeti? HP? Ni važno?

Network optični skener je ta hip enostavno preveč obskurna naprava, da bi ti lahko ljudje kaj pametnega svetovali. Vprašanje je tudi, če bo kdaj postala zelo razširjena.

Pri printerju enostavno pritisneš Print in greš po papir. Pri skenerju pa moraš vstati, odnesti papir do centralnega skenerja, se spet vrniti do računalnika, pritisniti Scan, nato se spet sprehoditi do skenerja po original in še drugič nazaj do računalnika. Potem je pa že bistveno lažje, da imaš en odslužen računalnik samo v ta namen: nanj priključiš en običajen USB skener in računalnik daš v na mrežo, tako da lahko prideš do poskenirane slike, ki jo shraniš v mapo, ki je v skupni rabi. V tem primeru torej: vstaneš od svojega PC-ja, se sprehodiš do skenerja, poskeniraš in shraniš dokument, nato se vrneš k svojem PC-ju in iz mape v skupni rabi preneseš skeniran dokument k sebi. Dva sprehoda manj.
- Hoc est qui sumus -

refosk ::

Imam Canon multifunkcijsko napravo (mp600R) in lahko na scanerju določam na kateri računalnik naj se shranjujejo skenirani dokumenti, tako da ni potrebno nobeno sprehajanje do računalnika.

imagodei ::

Ampak zadeva ni network? Ali pač? Verjetno je USB skener, na katerem imaš tudi gumb SCAN, pa imaš potem določeno omrežno pot za shranjevanje dokumentov. Ali se motim?
- Hoc est qui sumus -

refosk ::

Zadeva je omrežna naprava priključena preko lana ali wifi na domače omrežje. Na začetku skeniranja izberem na kateri računalnik priključen na mrežo hočem poslati dokumente.

Racunalnik ::

@IMAGODEI, vse sem lepo napisal da je lahko kvaliteta na osnovi A4 copije, torej to vrjetnio ni potem laser in podobno.

Tudi na multifunkcijske naprave vidim da se ne spoznas, kajti multi naprave so danes lepo v mreži in lahko kdorkoli ki ima PC in program skenira na tej napravi na remote, edino fizicno je treba papir notr dat.

Zato sem vprasal ce ima kdo izkusnje ali ce ve ce obstaja neka cenovno ugodna resitev ali celo tipska naprava za posiljanje faxov, kajti multifunkcijska naprava pac ni 50eur.

Sicer so pa skenerji okol 50eur in sem lepo vprašal če kdo ve za ugoden IP skener, v bistvu da vidim ali je to sploh razširjeno.

Zgodovina sprememb…

WamPIRe- ::

Najcenejša zadeva, ki to zna bi bila multifunkcijska naprava HP DeskJet F4580 (gledal sem samo na mimovrste). Ima WLAN, če ti je to dovolj. Če pa želiš prav mrežni priključek pa imaš model HP OfficeJet 4500, ki je dražji.

PS: Kot si takšno napravo imenoval (IP skener) sem bolj razumel kot kakšen program, ki skenira IP-je ;)
Bolj pravilno bi bilo mrežni skener?! Kakorkoli, upam da sem kaj pomagal.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

imagodei ::

Racunalnik je izjavil:

@IMAGODEI, vse sem lepo napisal da je lahko kvaliteta na osnovi A4 copije, torej to vrjetnio ni potem laser in podobno.

Hehehe... Kot da ima to kaj veze. Če imaš firmo in rabiš printer, je že na kratki rok laserc cenejši od neprestanega menjavanja kartuš. Ampak to itak nima veze s skenerjem.


Racunalnik je izjavil:

Tudi na multifunkcijske naprave vidim da se ne spoznas, kajti multi naprave so danes lepo v mreži in lahko kdorkoli ki ima PC in program skenira na tej napravi na remote, edino fizicno je treba papir notr dat.

Nah... To samo ti tako misliš. Nisem noben poznavalec multifunkcijskih naprav, vem pa, kaj se dobi na trgu. Da bi pa doktorat delal iz njih se mi pač zdi izguba časa.

Nikoli nisem trdil, da večfunkcijske naprave ne morejo biti v mreži. Kamot so lahko. Pravim, da je vprašanje smiselnosti. Kaj je narobe z enim skenerjem, ki je priključen na en računalnik? Nimaš dostopa do tega računalnika? Če skupna uporaba na enem računalniku ne pride v poštev, potem se ti mogoče splača razmišljati o tem (še bolj fino se je pa zmenit, da dobiš dostop).

Kakšna procedura te čaka, če boš uporabljal omrežni skener, sem že napisal - samo prebral nisi.

Anywy... Napravo, ki je samo skener in ki bi ga lahko priključil na Ethernet, boš v cenovnem rangu do 500 EUR težko našel. Vse take naprave delujejo več ali manj na USB. Kar je nekako logično, ker med postopkom optičnega branja želiš biti pri skenerju in videti rezultate... Če z njimi nisi zadovoljen, spremeniš nastavitve (barvno globino, kontrast, svetlost, področje zajema slike, format slike, dpi...). Enostavno ni praktično, da imaš skener v eni sobi, računalnik, na katerem pa boš pogledal rezultat skeniranja, pa v drugi.
Skenerji, ki imajo avtomatiko in loading tray se začnejo nekako pri 500 EUR - ampak brez mrežne kartice.

Cenejša rešitev je multifunkcijska naprava. Za okoli 200 EUR dobiš multi napravo z vgrajenim skenerjem IN mrežno kartico.


Racunalnik je izjavil:

Zato sem vprasal ce ima kdo izkusnje ali ce ve ce obstaja neka cenovno ugodna resitev ali celo tipska naprava za posiljanje faxov, kajti multifunkcijska naprava pac ni 50eur.

In ti meni, da se ne spoznam na multifunkcijske naprave? ;)
Epson Stylus SX110 dobiš za skoraj natanko 50 EUR. Seveda brez Ethernet priključka. Pošiljanje faksov omenjaš sedaj prvič, takšna naprava je malo dražja, dobiš jo za kakih 70-80 EUR.


Racunalnik je izjavil:

Sicer so pa skenerji okol 50eur in sem lepo vprašal če kdo ve za ugoden IP skener, v bistvu da vidim ali je to sploh razširjeno.

Well... Pa bi vprašal na ta način, ane... ;) Tega je dokaj malo.

Kot rečeno, uporaba omrežne naprave beats the purpose. Kot bi imel omrežni joystick ali volan v eni sobi, monitor in računalnik, kjer se pa dejansko dogaja igra, pa v drugi sobi. Pri skeniranju običajno pogledaš, če je kvaliteta OK, če se odtenki ustrezni, če nisi mogoče dokumenta poskeniral postrani... Zato je Ethernet priključek bolj kot ne traparija. Ampak, ker se tehnologija ceni in ker ljudje ljubimo z nepotrebno navlako "nabuhtane" naprave, si takšno reč seveda lahko omisliš.

S tvojim vprašanjem je pa precej problemov. Najbolj očiten je ta, da ti preprosto iskanje na Googlu ali po ustreznih spletnih trgovinah vrne precej bolj relevantne odgovore, kot jih lahko v roku enega tedna pričakuješ tukaj (kar se je že tudi pokazalo ;)). Se pravi, gre malo za tvojo lenobo, ane. Enostavno postaviš zahteve, pogledaš npr. Mimovrste ali EnaA, primerjaš 5 izdelkov, ki ti ustrezajo in kupiš zmagovalca. Ali pa, eventuelno, prideš sem gor in rečeš: "Gledam teh pet modelov pa se ne znam odločit. Pomagajte."

Tkole je pa težko odgovarjat. Kaj mi vemo, kaj je zate poceni? Najcenejši skener (NE večfunkcijska naprava), ki sem ga našel, s podajalnikom in ETH priključkom stane 1.250 EUR: klik A je to dost poceni?

Poleg tega se nekaj pritožuješ nad lasercem. Well, naprava, ki jo imamo konkretno mi v podjetju (z ETH priključkom):
HP LaserJet M1120n MFP = 220 EUR

Lahko pa namesto tega eno običajno brizgalno multifunkcijsko napravo s faksom in priključkom za ETH za cca 100 EUR.

Če printerja ne rabiš oz. bi rabil imet barvnega, je nakup prvega 120 EUR stran vrženega denarja. Če ga boš vsaj občasno rabil, boš v roku nekaj let prihranil precej denarja pri nakupu kartuš. Toner za zgoraj omenjeni tiskalnik stane cca 60 EUR, z njim pa lahko natisneš cca 2000 strani. Kartuše pa tipično stanejo cca 15 (ČB) + 25 (Barvne) = 40 EUR, tipično pa ponujajo izpis cca 400 strani.

V prvem postu praviš, da želiš imeti podajalnik in da po tvoje brez multifunkcijske naprave tega ne boš dobil. Hja, tudi pri multifunkcijski napravi podajalnika ZA SKENER ne boš dobil. To je podajalnik za printer/kopirec.

Skratka, preveč variabel si pustil odprtih. Še sam ne veš, kaj točno hočeš.

Seznam večfunkcijskih naprav na Mimovrste
Primerjava večfunkcijskih naprav na spletni strani revije Monitor
- Hoc est qui sumus -

Racunalnik ::

Lej tvojih romanov se mi ne da brat, pojma kej prevec nimas to sem videl ,kaj je malo denarja in kaj veliko vrjetno si zmozen to dojeti ali pac? In nehaj smetit temo ker si jo ze zasral.

Zanima me skener ki se priklopi na ip z resolucijo na nivoju kopije a4 formata in da je cim cenejsi.
Multi naprave so ze drazje za to sem omenil mrezni skener, razno ce ma kdo kaksne druge ideje.

imagodei ::

Če boš v življenju veliko bral, tudi moje romane, se boš mogoče kaj naučil.

Če bi moj "roman" prebral, bi not našel kakšno koristno informacijo.

Tko pa, velik sreče. Bolj točnega odgovora itak ne boš dobil. Si ga pa tudi ne zaslužiš.

Lep dan še naprej, pa upam, da dolžina tega sporočila ne presega tvojih intelektualnih kapacitet. Sem uporabil malo več whitespacea, da te ne bo zamedlo.
- Hoc est qui sumus -

Racunalnik ::

imagodei je izjavil:

Če boš v življenju veliko bral, tudi moje romane, se boš mogoče kaj naučil.
.


Sej bi bilo dobro ce bi kaj pametnega napisal, tko si pa generalno zajebal in si potem samo se dolgotvezil in pametoval in se obesal kaj sem in kkaj nisem napisal. Tako da ce bi ti znal brat bi znal razbrat da iscem osnovno stvar, tolk o tvojem intelektu.

imagodei ::

Jah, kar se intelekta tiče, ga (ne)dokazuješ iz posta v post. Če iščeš osnovno zadevo, potem odpreš Mimovrste, poiščeš ustrezni oddelek in izbereš nekaj najcenejšega.

Tip vprašanja, ki si ga zastavil, reši Google oz. iskalnik poljubne spletne trgovine 30x hitreje, kot ljudstvo na S-T.

Tvoje vprašanje sploh ni KATERI skener, ampak KJE ga dobiti najcenejše. Skratka, sprašuješ, naj ti naredimo domačo nalogo - izberemo vrsto skenerja, pa še zrihtamo najnižjo ceno. Mal si len, pa se izživljam nad tabo.

Pa še enkrat: če ti začetek počitnic in vroče vreme nista popolnoma vzela volje do dela in samoiniciativnosti, imaš v mojem tadolgem odgovoru dovolj informacij, da v roku pol ure najdeš ustrezen model.

Če se ti pa ne da niti brat, pol pa nič od skenerja. Namesto tebe jaz (pa verjetno nihče drug) ne bo iskal najcenejše cene skenerja, čigar modela sploh ne vemo.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Drugih odgovorov ni, kot sem predvideval.

A si si vsaj kaj pomagal z mojimi linki, ali si preveč ponosen, da bi jih pogledal?
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Multifunkcijska naprava v manjši pisarni

Oddelek: Kaj kupiti
365051 (1416) Klemenn
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036989 (20703) gazer
»

Skener resolucija - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4017386 (16798) moat
»

Kje danes kupiti kakšno multifunkcijsko napravo v akciji?

Oddelek: Kaj kupiti
181976 (1389) perci
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829737 (23435) Bye

Več podobnih tem