Forum » Izdelava spletišč » ocenite vrednost strani
ocenite vrednost strani
perci ::
Torej, zanima me, kakšna je približna vrednost tele strani.
Upoštevajte komplet page, torej vse podstrani, čist vse komplet (razen vzdrževanja) in upoštevajte dejstvo, da stoji zadaj precej velika baza članov tega društva iz celotne Evrope.
Hvala
Upoštevajte komplet page, torej vse podstrani, čist vse komplet (razen vzdrževanja) in upoštevajte dejstvo, da stoji zadaj precej velika baza članov tega društva iz celotne Evrope.
Hvala
- premaknil: perci ()
madmitch ::
Premal slikc.
To sicer ni problem te strani temveč prava. Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko nekdo študira nekaj, za kar knjige so tako rekoč brez slikc (ok, sodna medicina in podobno izvzeto). Sicer je pa stran korektna.
To sicer ni problem te strani temveč prava. Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko nekdo študira nekaj, za kar knjige so tako rekoč brez slikc (ok, sodna medicina in podobno izvzeto). Sicer je pa stran korektna.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
madmitch:
V bistvu je mene bolj zanimalo koliko bi izdelovalec računal za tako stran .
Študij prava res ni najbolj zabavna stvar, sem pa do tretjega letnika vseeno že videl eno knjigo s slikcami. To je bila knjiga za kriminalistiko v drugem letniku. Zdej, pa back to topic prosim ;).
V bistvu je mene bolj zanimalo koliko bi izdelovalec računal za tako stran .
Študij prava res ni najbolj zabavna stvar, sem pa do tretjega letnika vseeno že videl eno knjigo s slikcami. To je bila knjiga za kriminalistiko v drugem letniku. Zdej, pa back to topic prosim ;).
City ::
Pod 150.000sit se mi je nebi dalo delat, drugače pa se cena po "nekem" uradnem ceniku (objavljen je bil v reviji KLIK) bi za to stran gibala med 150-250 tisočaki. V tujini npr. Nemčija bi bila cena za 15% večja prav tako v GB v ZDA pa za okoli 20-25% večja seveda.
Se mi zdi da je dovolj natančno napisano. Ravno prejšni teden sem bil v eni firmi imena raje ne objavim je za skoraj enako prej manj obsežno stran računala verjeli ali ne 850.000 sit
Se mi zdi da je dovolj natančno napisano. Ravno prejšni teden sem bil v eni firmi imena raje ne objavim je za skoraj enako prej manj obsežno stran računala verjeli ali ne 850.000 sit
City: moraš računat še to, da se lahko preko te spletne strani vsi člani prijavljajo na študentske prakse, vpišejo notri svoje podatke, potem pa jih skripta sama razvrsti na točno tiste prakse, ki ustrezajo njihovim pogojem. Notri so podatki o vseh pravnih fakultetah držav članic, gor imaš v .pdf formatu objavljene stare revije, itd, itd. V glavnem stvari je precej več kot zgleda na prvi pogled. Še enkrat poglej in postavi novo ceno, če se ti da .
Drugače če gledam na samo stran, ki vsebuje približno 30 strani malo grafične obdelave slik in seveda potem je tudi odvisno v kakšni obliki oblikovalec dobi potreben materjal in z vsemi potrebnimi postavitvami na strežnik bi bila cena približno okoli 80-100 tisočakov ( to je približna cena ki bi jo postavilo podjetje) če pa vklučim še avtomatično ažuriranje (skripte...)in podobno bi bilo to še dodatnih 100.000 sit. Kaj točno je v prijavi ne vem samo po tem kar si povedal bi za vso to avtomatizacijo (scripte, oblikovanje, inštalacija na strežnik....) računal dodatnih 100-200 tisočakov, tako da bi vse skupaj prišlo po mojih izračunih okoli 500.ooo seveda je to v grobem rečeno cena bi se lahko dibala kakšenih 100-200 tisoč gor in malo bolj manj tudi dol.
Če delaš karkoli uradno in si potem davčno zavezan na storitev moraš vedeti da se ti za porabljene ure za določen projekt ki ga delaš, pod 5000 sit ne splača delati ker si potem v izgubi ker ti večino pobere davek in stroški.
Se ti zdi cena prenizka?
Če delaš karkoli uradno in si potem davčno zavezan na storitev moraš vedeti da se ti za porabljene ure za določen projekt ki ga delaš, pod 5000 sit ne splača delati ker si potem v izgubi ker ti večino pobere davek in stroški.
Se ti zdi cena prenizka?
Ziga Dolhar ::
Okej, glede na to, da sem sam tudi povedal precej nizko ceno, samo "hint":
Predstavljajte si, da _niste_ v Sloveniji. ("vi" kot izdelovalci)
Predstavljajte si, da _niste_ v Sloveniji. ("vi" kot izdelovalci)
markz ::
Vse je odvisno od zelja narocnika...
ce oni recejo da bi imeli profesionalno stran, pa se jim ne sanja, kaj bi dali gor, cena za tako stran tudi v sloveniji hitro naraste nad 500k SIT.
Ce ti narocnik predstavi celotno idejo, z graficnim oblikovanjem vred, ce imajo tekste in slike ze pripravljene in je vecina strani staticne, pa je cena obcutno nizja.
Cene informacijskega planiranja in svetovanja, graficni design in avtorski honorarji za slike (velika vecina vas misli da so slike zastojn, pa lahko 1 sama stane tudi cez 500$) in avtomatizacija na strani pa hitro zvisajo racun cez 1mio SIT...
Je pa ogrooooooomen prepad med cenami, ki jih zaracunavajo zanesnjaki doma (od oka) in cenami, ki jih postavljajo profi studii.
marko
ce oni recejo da bi imeli profesionalno stran, pa se jim ne sanja, kaj bi dali gor, cena za tako stran tudi v sloveniji hitro naraste nad 500k SIT.
Ce ti narocnik predstavi celotno idejo, z graficnim oblikovanjem vred, ce imajo tekste in slike ze pripravljene in je vecina strani staticne, pa je cena obcutno nizja.
Cene informacijskega planiranja in svetovanja, graficni design in avtorski honorarji za slike (velika vecina vas misli da so slike zastojn, pa lahko 1 sama stane tudi cez 500$) in avtomatizacija na strani pa hitro zvisajo racun cez 1mio SIT...
Je pa ogrooooooomen prepad med cenami, ki jih zaracunavajo zanesnjaki doma (od oka) in cenami, ki jih postavljajo profi studii.
marko
Točno tako, to stran sem dal zgolj za primer, ker sem bil zgrožen, ko sem izvedel, koliko "smo" plačali za ta pejđ. Naj povem samo to, da je pejđ delala ugledna firma, cena pa je bila tako velika, da...
Namig: pet nul - v evrih seveda
Perci za firmo v kateri delam (reklamiranja ne sme biti) so za spletno stran odšteli približno 5mil sit, stem da je več strani, privat login v katerem imajo uporabniki dostop do tehnične dokumentacije softwear-a s tem da je stran grafično med bolj odbijajočimi. Seveda ažuriranje imamo sami in v Lotus Notesu posebej za to narejeno aplikacijo.
Res je odvisno kdo ti dela stran samo še vedno pa je tako da je bolje imeti ( firma kot firma in ne uporabnik ) dobro spletno stran za katero malo več odšteješ, kot da ti jo dela nekdo doma, ki se je komaj seznanil s tem kaj je oblikovanje.
Drugače pa je Lek za svoje strani porabil marke s 6 mestno številko tako za primerjavo.
Eni dobro služijo samo morajo za to tudi kaj pokazati, v večini pa so v podjetjih prijateljske naveze, ki ti naredijo žalost za isto denarja. Saj se zastopimo
Res je odvisno kdo ti dela stran samo še vedno pa je tako da je bolje imeti ( firma kot firma in ne uporabnik ) dobro spletno stran za katero malo več odšteješ, kot da ti jo dela nekdo doma, ki se je komaj seznanil s tem kaj je oblikovanje.
Drugače pa je Lek za svoje strani porabil marke s 6 mestno številko tako za primerjavo.
Eni dobro služijo samo morajo za to tudi kaj pokazati, v večini pa so v podjetjih prijateljske naveze, ki ti naredijo žalost za isto denarja. Saj se zastopimo
markz ::
No, cene application serverjev (ATG, IBM WebSphere idr) se gibljejo od 50.000$ navzogr... precej navzgor... in to je samo podlaga za portal... ki pa resda ponuja marsikaj, ce ga znas izkoristiti...
strani takih vrednosti pa bi morale ponujati predvsem mocen intranet za velike organizacije, internet strani pa so samo delcek portala ki omogoca obvescanje javnosti....
strani takih vrednosti pa bi morale ponujati predvsem mocen intranet za velike organizacije, internet strani pa so samo delcek portala ki omogoca obvescanje javnosti....
SLOWWWeb.net ::
Tista zgornja stran jo je očitno kupil kupec, ki nima pojma kaj je kupoval oz. v kaj investiral.
kar se tiče Leka,...itd. je stran kar dober spedenana, saj so avtorji poznali osnove grajenja strani.
Mislim pa, da vsi premalo posvečate pozornost IDEJI, ki pri večini resnih! projektov predstavlja 80%-90% skupne cene naročenega.
Nekam zmerna cena se mi zdi ta stran, ki je dosegla ceno v **.000.000 sit. Veliko ali malo? Odvisno kako na projekt gledate.
do o projektih Merkur.si niti ne začnemo razglabljati,...
kar se tiče Leka,...itd. je stran kar dober spedenana, saj so avtorji poznali osnove grajenja strani.
Mislim pa, da vsi premalo posvečate pozornost IDEJI, ki pri večini resnih! projektov predstavlja 80%-90% skupne cene naročenega.
Nekam zmerna cena se mi zdi ta stran, ki je dosegla ceno v **.000.000 sit. Veliko ali malo? Odvisno kako na projekt gledate.
do o projektih Merkur.si niti ne začnemo razglabljati,...
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SLOWWWeb.net ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko zaračunati (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 4903 (3222) | bond007 |
» | izdelava portala - cenaOddelek: Izdelava spletišč | 2574 (1985) | rkasteli |
» | Približna cena izdelave (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7923 (5886) | JanezekNovak |
» | Koliko bi zaračunali?Oddelek: Izdelava spletišč | 2463 (1600) | cryptozaver |
» | Je cena res previsoka?Oddelek: Izdelava spletišč | 2242 (1568) | garg |