Forum » Strojna oprema » Po 10 min tema na monitorju
Po 10 min tema na monitorju
bbbb ::
Po cca. 10 do 15 min delovanja računalnika, monitor postane neaktiven. Poskušam premikati miško, tipkati po tipkovnici, karkoli, da bi se monitor prižgal, vendar nič. Poskusil sem z mp3-ji, da bi ugotovila če je težava v monitorju vendar ni, ker po teh 10 min malo zabrni in potem tudi mp3-ji nehajo igrati. Ventilatorji in vse vstalo pa dela normalno še vedno.
Mi lahko kdo pomaga v čem bi lahko bil problem. Sam sumim, da se pregreva procesor na računalniku ali pa da gre spet za kakega zmešanega trojanca, nod mi sicer ne javi nicesar, pa so vsi update-i zadnji.
Baje obstajajo neki zelo dobri programčki, ki prikazujejo temperaturo component oz. ti javijo ko gre za previsoko temperaturo. Mi lahko prosim malo svetujete za kak dober programček ali pa če ima kdo kako boljšo idejo kako odpraviti to napako ali pa kako sploh ugotoviti za kakšno napako gre.
Hvala vsem za pomoč!
Mi lahko kdo pomaga v čem bi lahko bil problem. Sam sumim, da se pregreva procesor na računalniku ali pa da gre spet za kakega zmešanega trojanca, nod mi sicer ne javi nicesar, pa so vsi update-i zadnji.
Baje obstajajo neki zelo dobri programčki, ki prikazujejo temperaturo component oz. ti javijo ko gre za previsoko temperaturo. Mi lahko prosim malo svetujete za kak dober programček ali pa če ima kdo kako boljšo idejo kako odpraviti to napako ali pa kako sploh ugotoviti za kakšno napako gre.
Hvala vsem za pomoč!
Nekdo na tem svetu obstaja ki 100% ve odgovor na tvoje vprašanje!
HWMonitor, Everest, Core temp, Speedfan,...
Malo sem pregledal te programcke in se mi naceloma zdijo zelo kvalitetni, me pa znima, ali kater od teh programov opozori, ce se katera od komponent pregreva oz. se temperatura toliko zvisa, da bi lahko bilo za komponento že nevarno?
jest10 ::
Noben ti tega ne pove. Je pa okvirno tako, da naj bi bil obremenjen procesor pod 60 stopinjami, grafična pa pod 90
Rias Gremory ::
Napiš temperature pa d vidmo č se kj pregreva
edit: Eto sm še najdu eno dobro stran za temperature proca: http://www.technibble.com/what-is-my-co...
edit: Eto sm še najdu eno dobro stran za temperature proca: http://www.technibble.com/what-is-my-co...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
Procesor, se temperature gibljejo blizu 70 stopinj, tm cca. 67. Graficna okoli 50 do 60 stopinj in diski tudi tm okol 50 stopinj. To je vse lepo in prav, vendar me najbolj skrbi procesor,ker ni popolnoma nic obremenjen. Racunalnik je prizgan in na njem ne delam popolnoma nič, pač prva stran winsow. Kaj bo šele če ga obremenim?!
Rias Gremory ::
Tako kot je uporabnik jest10 reku nared use spucat, če si vešč tega lahko tudi zamenjaš termalno pasto na procesorju, tud grafično spuci uglavnem spuci d se bo svetl!
Diski bi bli lah tut mal bl hladni.
K boš use spucu, prah pobrisu, mal opazuj temperture v programih ki so zgoraj omenjeni (SpeedFan je preprost za uporabo)
in pol spet poročej kakšno je stanje.
Pa za vsak slušaj povj č si že kdaj odpiru kakšno kišto al jo pa "razšravfou", uglavnem zanima me če si že vešč tega opravila, d nau pol več škode kot pa koristi.
Diski bi bli lah tut mal bl hladni.
K boš use spucu, prah pobrisu, mal opazuj temperture v programih ki so zgoraj omenjeni (SpeedFan je preprost za uporabo)
in pol spet poročej kakšno je stanje.
Pa za vsak slušaj povj č si že kdaj odpiru kakšno kišto al jo pa "razšravfou", uglavnem zanima me če si že vešč tega opravila, d nau pol več škode kot pa koristi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | cpu tempOddelek: Programska oprema | 2602 (2456) | cokipoki |
» | Kako gledate temperature CPU in GPUOddelek: Strojna oprema | 3659 (2983) | Pro_moted |
» | Kateri program za gledanje temperature procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2370 (2037) | easyrider3 |
» | Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 22779 (21222) | Xserces |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9091 (6490) | Vuli |