» »

ntldr is missing, kaj storiti?

ntldr is missing, kaj storiti?

SmeskoSnezak ::

Tezave so se zacele ze prej. Poskusil sem instalirati Win 7 in je dva tedna delalo okey. Zgodilo se je da sn "na silo" zaprl en program pri izklopu računalnika, ki je verjetno zmrdal mbr. Naslednic racunalnik ni zaznal diska. Sem ga dal v drug racunalnik, ta je disk zaznal, takrat sn prenesel pomembne podatke in sformatiral C particijo pa fixal mbr. Ga dam nazaj v primarni racunalnik in za vsak slucaj zamenjal sata kabl. No, od te dobivam ntldr is missing. Niti "boot from cd" ne gre, da bi lahk celi disk sformatiral in namestil kaj druga gor. V BIOS-u sem sprobal opciji load default in load optimum , a nic ni pomagalo. Kvecjemu je ze takoj na zacetku zagona, ko bi moral zaznat rame&disk, kjer lahk del stisneš in greš v bios, nekako obstalo vse skupaj. Sem moral parkrat resetirat racunalnik in rocno nastavit CPU in voltaže. Poskuso sem tudi zbrisat cmos, a tudi to ni pomagalo. Se kar se pojavla ntldr is missing.

Maticna je IP35. Disk je Samsung 500GB. Kaj bi blo fajn storit zdaj?
@ Pusti soncu v srce... @

SomeOneNew ::

Če te prav zastopim, si dal sformatiran disk nazaj v računalnik in ti sedaj napiše, da ne najde ntdlr.

Če je to edini disk v mašini je to povsem normalno, saj nimaš operacijskega sistema na tem disku. Očitno nimaš v biosu omogočeno zagon s CD/DVDja ali pa ima le-ta prenizko prioriteto.

Tko da pojdi v BIOS, najdi vrsti red zagona iz naprav in postavi CD/DVD na prvo mesto. V tem primeru je lahko edino napaka še na CDju.

SmeskoSnezak ::

Imam nastavleno, da prvic in drugic boota z CD-ja. Tretje z diska. Je pa tud omogoceno bootanje drugih naprav, a na usb vhodih mam sam tipkovnico in miško. Tak da ne vem več.
@ Pusti soncu v srce... @

SomeOneNew ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Imam nastavleno, da prvic in drugic boota z CD-ja. Tretje z diska. Je pa tud omogoceno bootanje drugih naprav, a na usb vhodih mam sam tipkovnico in miško. Tak da ne vem več.


CD je bootable? Sprobaj, če se boota v drugem računalniku. Potem je pa lahko edino še problem v CD/DVD enoti.

SmeskoSnezak ::

Seveda je bootable. Kako pa je lahko cd/dvd enota problem, če prej teh težav ni bilo?!?
@ Pusti soncu v srce... @

c00L3r ::

Si bom malce sposodil temo. 5 let star prenosnik, na katerem teče Windows 7 mi je vrgel to napako. Prvič pred nekje 2 mesecema. Dam not Windows 7 in poženem Repair. On melje, javi, da ni našel nobene napake. Ponovno zaženem PC in pridem v Windows.

Včeraj podobna fora in zadevo spet rešim na podoben način.

Preden se pa pojavi "NTLDR is missing" začne PC zelo štekat. Ne zabijat procesorja, ne pregrevat, ampak štekat. Kot da bi se dogajale HW prekinitve.

Jaz sumim, da je kriv disk. Sem danes pognal Hitachi-ev diagnostični program, ki je delal nekje 2 uri in na koncu javil da je vse OK.

Zdaj pa rabim nasvet. Naj kupim nov disk, ki niti ni tako drag, 50€ nekje. Ali naj še kaj preverim?

Oddin ::

Če so winsi že dolgo na kompu, premakni pomembne podatke, maile in kar se ti zdi potrebno, na drugo particijo in veselo v format. Najmanj izgubljenega časa in živcev in denarja.
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

solatko ::

Pri w7 ni nobene potrebe po formatu, ker se ne pacajo, tako kot se je xp. Verjetno je disk že malo švoh, lahjo je kaj narobe s kontakti diska ali pa računalnik počasi jemlje slovo, preko matične plošče. 5 let za prenosnik, če je bil precej v uporabi, je že kar dosti.
Lahko bi dal podatke prenosnika.
Delo krepa človeka

amigo_no1 ::

Dokler bo obstajal register in kretenski programerji, katerih programi pacajo po celotnem sistemu: register,mapi %windir%, %userprofile% in še kje, (katerih svinjarije ne odstrani uninstall), do takrat se bodo tudi winsi zapacali.
Pri linuxu vsaj registra ni, tako ostanejo samo fajli.

c00L3r ::

Podatki na prenosniku niso pomembni. Reinštaliran je bil pred par meseci in se na njega ni nalagal dodaten SW. Nameščen je licenčen Windows 7 Professional. Je pa res da prenosnik dela skoraj vsak dan 2 do 3 ure za ogled filma, surfanje, glasba. včasih kaka igra ipd.

Čeprav je star mi za te potrebe dobro služi. Ima 2 jedrni procesor, 3 gb RAM-a in samostojno grafično (s čimer delajo igre na HL 2 pogonu).

Zavedam se, da bo 1x crknil. Samo ne vem kak naj preverim ali je res disk, ali je kaj na plošči. Najraje bi dal tistih 50€ za disk. Samo, če bo pol jeb*l, si lahko te 2,5" diske nekam vtaknem :))

solatko ::

Saj obstojijo programi za uninstall, ki počistijo skoraj vse (advanced system care - ga ima pod orodji - free, revouninstaller - free, oba odlična, pa še čiščenje registra imata), res prav nobene potrebe ni, za ponovno instaliranje sistema. Imam w7 instaliran od začetka, pa je še vedno ista gor, zmenjalo se je pa že cca 200 programov - instal, uninstall, pa je še tako odzivna, kot na začetku. XP bi moral že najmanj 10x instalirat na novo.

c00L3r - Pojdi v Swedata in kupi tisti 500GB disk za 51€, če ne bo vredu, kupiš še eno ohišje za cca 10€ in ga uporabljaš za zunanji disk. Seveda pa poglej, da nimaš slučajno IDE disk, te pa so svinjsko dragi - 120GB okoli 50€. Drugače pa, če dela računalnik v redu, se splača kupit disk in boš imel še nekaj časa mir. Preveriš lahko samo tako, da daš not drug disk.
Delo krepa človeka

SmeskoSnezak ::

http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Nekaj nasvetov, ki so men pomagali takrat.
@ Pusti soncu v srce... @

c00L3r ::

Hvala vsem za nasvete. Kot kaže bom moral probat z drugim diskom. Je pa SATA, sem ga že vzel ven in gledal, če bi bilo kaj "fizično" z njim narobe.

amigo_no1 ::

Imam w7 instaliran od začetka, pa je še vedno ista gor, zmenjalo se je pa že cca 200 programov - instal, uninstall, pa je še tako odzivna, kot na začetku. XP bi moral že najmanj 10x instalirat na novo.

Ti imaš očitno eno super duper verzijo win 7, pri meni ni razlike če uporabljam win 7 ali xp, po 200 instalih je vse skupaj isto sranje.

Edino če bi rad povedal da so tvoji win 7 tako počasni (kot so bili na začetku) tudi sedaj, po 200 instalih :D.

Za tovrstno igranje s programi se uporablja VM.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Ne gre za igranje, temveč servisne zadeve, razne preizkuse in podobno. Vse uninstalle delamo z programom in ni nobenih smeti v registru. Pri w7 so problem samo programčki, ki avtomatično iščejo povezave na internet, razni servis paketi ala Adobe, Java....... To sranje ima danes zraven že skoraj vsak program, ki se ga inštalira, zato je pomembno, da ob odstranitvi, zbrišeš tudi to sranje, ki se pri orodju iz windows-a ne odstranijo in veselo delujejo naprej.
Verzija windows je čisto navaden Ultimate 7 64 bit, AV je MSE in v ozadju Advanced system care pro. V cca treh letih, sem moral vsaj 10x uporabiti restore point, drugih problemov pa ni.
In to, da ti je isto sranje, si kriv sam, stranke, ki sem jih prej z XP-ji gledal na tri mesece, sedaj (razen parih izjem, ki so magnet za nesnago), ne vidim več kot enkrat letno, da jim očistim računalnik (fizično in po potrebi malo popucam sistem).

Za vsak slučaj, se pa enkrat tedensko (avtomatično) naredi slika celega sistema, vendar še ni bila uporabljena ta varianta.
Delo krepa človeka

amigo_no1 ::

Vse kar opisuješ (uporaba restore pointa), dela bp tudi v win xp, tako da je tvoje idealiziranje win 7 kot nekakšno hudo izboljšavo žal precej nesmiselno.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Potem v xp še nisi imel prave nesnage. Skoraj vsi Trojanci, ki na trgu nekaj pomenijo, so najprej sesuli restore point v XP. Zaenkrat v Visti in W7 restore point deluje čisto pri vsej nesnagi, ki je trenutno na top 50, nevarnih okužb. Preizkušeno (en računalnik je samo za te potrebe).
Vista in W7 sicer nista idealna, vendar na področju varnosti, nekaj svetlobnih let pred xp.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntldr is missing - pomoč prosim

Oddelek: Pomoč in nasveti
20934 (743) solatko
»

NTLDR is missing,press CTLR+alt+del to restart

Oddelek: Pomoč in nasveti
221796 (885) PogachnyK
»

Format sistema?

Oddelek: Operacijski sistemi
161573 (1348) solatko
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
326805 (5953) kreki
»

Formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
281488 (1091) solatko

Več podobnih tem