Forum » Operacijski sistemi » Flash BIOSA na prenosniku
Flash BIOSA na prenosniku
matobeli ::
V roke sem dobil popolnoma zjeban acer aspire 1800, na začetku sploh ni bootal, potem pa sem ga po nekajkratnem šraufanju in preverjanju kontaktov pripravil do tega da je šel v XPje, ki so bili prav tako čista zmešnjava.
Stalno je obstajala težava, ki sem jo hotel popravit: pri zagonu računalnika je ta začel "piskati" prišel sem do ugotovitve da je slaba tipkovnica, ker če jo odstranim tega ne dela. piskanje pa se odpravi da se pritisne par random tipk na tipkovnici. občutek imam kot da bi bila tipkovnica zataknjena, ampak ne fizično.
Zaradi tega sem se po sveži inštalaciji XPjev in driverjev odločil da flasham BIOS. nič težkega, direktno iz njihove strani sem ga dobil, flashalo se je kar v XPjih.
-Ker pa težava z tipkovnico ni bila rešena sem poizkusil drug BIOS iz uradne strani, kater pa mi je zjebal prenosnik še bol kot je bil.
-slika je v koščkih, nemogoče karkoli videti, bootne samo v safe mode.
Je možno to kako popravit? sedaj mislim da bi lahko prek USB ključka da bi autorunal pravi flash programček, bi to šlo nekako?
Stalno je obstajala težava, ki sem jo hotel popravit: pri zagonu računalnika je ta začel "piskati" prišel sem do ugotovitve da je slaba tipkovnica, ker če jo odstranim tega ne dela. piskanje pa se odpravi da se pritisne par random tipk na tipkovnici. občutek imam kot da bi bila tipkovnica zataknjena, ampak ne fizično.
Zaradi tega sem se po sveži inštalaciji XPjev in driverjev odločil da flasham BIOS. nič težkega, direktno iz njihove strani sem ga dobil, flashalo se je kar v XPjih.
-Ker pa težava z tipkovnico ni bila rešena sem poizkusil drug BIOS iz uradne strani, kater pa mi je zjebal prenosnik še bol kot je bil.
-slika je v koščkih, nemogoče karkoli videti, bootne samo v safe mode.
Je možno to kako popravit? sedaj mislim da bi lahko prek USB ključka da bi autorunal pravi flash programček, bi to šlo nekako?
popster ::
Kaj bi rad zagnal OS preko usb ključka?
Najboljše da probaš dat gor nazaj tisti bios k je že bil.
Najboljše da probaš dat gor nazaj tisti bios k je že bil.
matobeli ::
najbolš bi bilo res, pa ni tako enostavno. ampak na monitorju praktično ne vidim čisto nič. kako naj pridem v safe modu do tega da zaženem program za flashat, poizkušal sem preko autoruna na usb klučku, ampak mi nekako ne uspe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posodobitev biosa (težava z navodili) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9623 (8635) | Miha20 |
» | Potrebujem ISO originalnega CD-ja za matično ploščo Asus M2N SLI DeluxeOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1078) | Enron x86 |
» | virus in reševanje podatkovOddelek: Programska oprema | 2920 (2673) | Blisk |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2172 (1853) | Duhec |
» | HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12021 (7287) | stumf |