» »

Panasonic TX-P42GN23 problem s Conax za CI+Telemach

Panasonic TX-P42GN23 problem s Conax za CI+Telemach

KolenikJ ::

Živjo,

ima mogoče kdo doma Panasonic TX-P42GN23 in je na Telemachu. Skratka, imamo dve televiziji. Omenjeno in hkrati še Panasonic TXP42G20E, sta skoraj identični, razlikujejo jo malenkosti. Na Telemach sem šel iskat dve kartici za CI, za sprejem digitalnega paktea pač. S TXP42G20E vse v redu, vtaknil, zagnal znova setup, dela kot se šika.!!!

S TX-P42GN23 pa NE GRE IN NE GRE, probal že vse, absolutno pravilno izvedel setup, DVB-C programi so sprejeti, a še vedno zakljenjeni, TV SLO HD pa sprejema; v enaki kvaliteti kot drug TV. Zamenjal tudi kartici, pa "ohišje" CONAX pa ne in ne. V nastavitvah TV modula sploh ne zazna. Iskal specifikacije po netu za omenjen model v povezavi s Conaxom pa spet ni in ni nič. Telemacha sploh ne bom omenjal, vem že skoraj za vsakega koliko in do kam obvlada svojo "servisno službo". Pa da ne bom krivičen, nekateri so prav prijazni in usposobljeni. Seveda čaakam, da pride Telemach tip k nam domov, ampak anyway ...se komu kaj sanja. Je možno, da specifičen model ne bere Conax "vsadka", ker takšne informacije enostavno nikjer ne najdem, ne v maualih, ne na netu itd.

Hvala, Jernej
  • spremenil: KolenikJ ()

PaJo ::

Mi je zelo čudno zakaj zadeve ne bi brala CI modula, modela sta načeloma identična, razen seveda tega da ima GN23 par zadev več, ostalo bi moralo biti identično. Res pa da GN23 podpira CI+ vmesnik, samo verjetno to ne bi smela bit težava. Si preizkusil mogoče dlje časa pustit kartico noter in počakat da se zadev sinhronizira ali pa celo Conax modula in kartice zamenjat, mogoče je kje tukaj kaka težava.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Gogo ::

Sicer je off topic, a bom vprašal.;)
Imaš na Panasonic TX-P42GN23 tudi satelitsko? Če imaš kako preklapljaš med DVB-C in DVB-S?
Dela kakšne probleme?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

KolenikJ ::

Hvala za oba odgovora.

Kartico sem pustil v CI tudi za daljše časovno obdobje (ne samo po pol ure kot priporočajo, seveda, in to večkrat. Zamenjal Conax modul in kartici, poskušal vse kombinacije. Ne gre.

Ne satelitske nimam, sem pa poskušal tudi z setupom z in brez DVB-S.

Tudi meni ni jasno, sicer nisem kakšnen maher, a sem v zadnjem času "naštudiral" kar sem pač lahko. Nima veze, hvala, tako ali tako pride Telemahovc. Če ne bo modula/kartice usposobil, bo dal pač zunanji pretvornik.

Penderecki ::

Nisi napisal če modul s kartico, ki ne dela na TX-P42GN23 dela na TXP42G20E ??
Če ne dela je lahko tudi modul fuč.
Lahko, pa da ga tv enostavno ne prepozna. Kolega je imel tv LG in ga ni prepoznalo, na mojem dig. sprejemniku je špilal bp.
Predvidevam, da so na Telemachu že poskusili z reaktivacijo kartice.

KolenikJ ::

Ja res nisem, se skriva v tistem, da sem poskusil že vse. Ne dela na 20E!!! Čisto možno, reaktivacija so izvedli večkrat. Thx!

Hm, sedaj pa že nisem več prepričan ali sem res poskusil tudi s to kombinacijo, torej modul iz GN23 na G20 z delujočo kartico. Preverim in napišem.

hodu63 ::

Poglej v CI režo na televizorju, mogoče je zvit kak kontakt (tanke iglice). To se kar pogosto dogaja, če vstaviš napačno obrnjen conax modulček v tv.

l.p.

KolenikJ ::

Bom, najprej sem ga vstavil po "navodilih", "brandiran" del modula obrnjen proti steni, del s črtno kodo + ostali info pa proti meni. Pa sem potem klical na tv servis (pooblaščen tudi za Panasonic; Koseskega ulica 1a, Ljubljana (Trnovo)), da malce potipam stručkote, prijazen mož mi je rekel, da ga lahko vstavim tudi obratno, "čisto vseeno je načeloma". Sem poskusil tudi obratno torej. Ne vem sicer zakaj bi se lahko kaj zvilo, ker je glede na vse mere na koncu modula lega identična. Bom pa pogledal, ampak kako naj vidim tistih cca. 7 cm v notranjost reže?. Ma nič, vsekakor pogledam. Hvala.

P.S. Modul+kartica dela na mojem teveju, GN23 sem pa "kupil" ženinemu bratu. Pač gledal pri meni G20E in mi je samo rekel: "Ti sam zber, zaupam ti!" Sedaj imam pa tole "nevšečnost" za vratom, pa mi ni vseeno, zato se tudi posvečam tako zavzeto.

KolenikJ ::

Dela!

P.S. Kaj je bilo? Khm...hm...ahm...iz prve roke lahko potrdim, da obstaja med TX P42G20E in TX P42GN23 "precejšnja" razlika kar se tiče IC vhoda (reže). Pri G20E - kar sem naredil najprej - modul s kartico pač vtakneš, narahlo potisneš do konca in zadeva dela. Pri GN23 pa nikakor ne šparajte z močjo, ko jo potisneš "do konca," se stvar šele začne, z levo roko močno oprimeš zgornji rob televizije, z desno roko primeš modul in ga z vso silo (nič se ne bo zlomilo) porineš čisto do konca, da se zaskoči, kar tudi slišiš. Pri G20E se pač nič ne zaskoči itd.; modul pač stoji kot knjiga na polici.

Hvala vsem za "nič", bi se opravičil, pa se mi zdi, da je lahko primer kljub vsemu za kakšnega dvoPanasonic-naslednika specifično poučen.

lp, Jernej

P.S. Sedaj ko vse dela, pa spet gledamo filme z Blu-raya. (ok. razen fuzbala)

frikihamster ::

vrjetn bo to men pomagal pr istem tvju, k sm mislu zamenjat zunanji sprejemnik za CI kartico. se pravi je treba samo močno pritisnit! =D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri TV omogoča snemanje na USB ključek?

Oddelek: Zvok in slika
218447 (3872) OmegaBlue
»

TX-P42G20E in Internet

Oddelek: Zvok in slika
132738 (2357) alesn
»

Vgrajen DVB-T/DVB-C/DVB-S2 vs. zunanje naprave

Oddelek: Kaj kupiti
52533 (2395) OldSkul
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16973373 (67208) mamomu
»

HD TV za SD IP TV?

Oddelek: Kaj kupiti
293392 (2837) gregor

Več podobnih tem