Forum » Kaj kupiti » Mrežni audio predvajalnik
Mrežni audio predvajalnik
Z1g1smund ::
Rabim pomoč... :)
V kratkem bom kupil NAS strežnik (verjetno Synology) kjer bom imel shranjene tudi vse svoje audio file, ki jih imam trenuno v iTunes-ih. Potem bom potreboval neko namensko, mrežno napravo, ki bo znala te file predvajati ampak ne na svojih zvočnikih pač pa na surroundu, ki ga že imam. Gledal sem že squeezebox touch ampak ne razumem čisto, saj sem prebral da zadeva za predvajanje potrebuje imeti poinštaliran svoj SW na PC-u, ki pa ga na NAS verjetno ne moreš inštalirati. Pa prebral sem tudi da se Synology predstavlja tudi kot iTunes server, to pomeni, da SW-ja od Squeezebox-a ne bi potreboval?
Ima že kdo tako urejeno poslušanje glasbe doma? Kako je zadovoljen?
Aja pa, laptop za predvajanje ne bo prižgan, tako da to ni opcija...
Hvala za pomoč...
V kratkem bom kupil NAS strežnik (verjetno Synology) kjer bom imel shranjene tudi vse svoje audio file, ki jih imam trenuno v iTunes-ih. Potem bom potreboval neko namensko, mrežno napravo, ki bo znala te file predvajati ampak ne na svojih zvočnikih pač pa na surroundu, ki ga že imam. Gledal sem že squeezebox touch ampak ne razumem čisto, saj sem prebral da zadeva za predvajanje potrebuje imeti poinštaliran svoj SW na PC-u, ki pa ga na NAS verjetno ne moreš inštalirati. Pa prebral sem tudi da se Synology predstavlja tudi kot iTunes server, to pomeni, da SW-ja od Squeezebox-a ne bi potreboval?
Ima že kdo tako urejeno poslušanje glasbe doma? Kako je zadovoljen?
Aja pa, laptop za predvajanje ne bo prižgan, tako da to ni opcija...
Hvala za pomoč...
popster ::
Se ti zna zgodit z čim drugim ne bo kompatibilen sqeezebox, recimo dvda datoteke zna predvajat?
Kar se tiče NAS pa si probal vpisat v google: squeezebox nas, zgleda da dela
Kar se tiče NAS pa si probal vpisat v google: squeezebox nas, zgleda da dela
Za video me ne moti, služil bo izključno audio file-om.
Sem pa pogledal tudi na google-u ampak bi rad slišal kakšno mnenje od koga ki to kombinacijo ima in že uporablja. Če ima kakšne težave, kako težka je administracija itn., ker bom jaz to predlagal in vse usposobil kolegu, potem pa bo moral uporabljati sam in ni preveč tehnično "iznajdljiv"... :)) Tko da me zanima, če so te zadeve lepo kompatibilne in če to nekdo vse nastavi ali bo potem lahko sam uporabljal, kar pomeni, dodajal nove komade, delal nove playliste itn...
Sem pa pogledal tudi na google-u ampak bi rad slišal kakšno mnenje od koga ki to kombinacijo ima in že uporablja. Če ima kakšne težave, kako težka je administracija itn., ker bom jaz to predlagal in vse usposobil kolegu, potem pa bo moral uporabljati sam in ni preveč tehnično "iznajdljiv"... :)) Tko da me zanima, če so te zadeve lepo kompatibilne in če to nekdo vse nastavi ali bo potem lahko sam uporabljal, kar pomeni, dodajal nove komade, delal nove playliste itn...
Key Quest ::
Ja glej to je cisto odvisno od samega modela NASa. Squeezebox naceloma potrebuje svoj Squeezebox Center in moras cekirat, ce se tega da postavit na tvoj NAS, a ne. Ni tle nekega univerzalnega odgovora.
popster ::
Za video me ne moti, služil bo izključno audio file-om.
DVD-Audio ni video! Lahko pride v folderju (video_ts) ali pa kar v .iso datoteki, mislim da tu squeezebox ne bo znal, čeprav ga dosti kupujejo audiofili
clix ::
Z1g1smund, kolikor sem gledal, DS109 podpira squeezebox server, se pa menda splača vzeti ds109+, saj ima več rama, in posledično squeezebox server dela bolj tekoče.
Hvala za odgovore...
Popster, sorry nisem te razumel. Bo pa ta naprava namenjena izkjlučno predvajanju audio file-ov, so trenutno v iTunes-ih tako da so notri tako ali tako dodani samo MP3 in AAC file-i, pa mogoče bo dodan še kakšen FLAC, ostalo pa ne pride v poštev.
toplakd, bom pogledal še QNAP pa kakšen drug NAS, do zdej sem gledal samo Synology, ker ga ima kolega, in je izredno zadovoljen...
Popster, sorry nisem te razumel. Bo pa ta naprava namenjena izkjlučno predvajanju audio file-ov, so trenutno v iTunes-ih tako da so notri tako ali tako dodani samo MP3 in AAC file-i, pa mogoče bo dodan še kakšen FLAC, ostalo pa ne pride v poštev.
toplakd, bom pogledal še QNAP pa kakšen drug NAS, do zdej sem gledal samo Synology, ker ga ima kolega, in je izredno zadovoljen...
SimplTech ::
Kot je napisal že pikoli Synology podpira instalacijo Squeezebox Server-ja na NAS. Omejitev je edino, da mora imeti NAS 128 MB RAM-a (kopiran tekst iz njihove strani: Based on the Squeezebox Server operating requirement, it is suggested running this package on Synology Disk Station with RAM size of 128MB and above. Več o tem tukaj: link).
Kolikor je razvidno iz strani je instalacija enostavna in obsega namestitev že pripravljenega instalacijskega paketa - s tem nebi smel imeti težav.
Se pa pridružujem komentarju pikoli-ja da DS109 ima ravno zadosti RAMa in je vprašljivo kakšna bo odzivnost celotne stvari. Poglej malo po tujih trgovinah, kot recimo tukaj: link
Kolikor je razvidno iz strani je instalacija enostavna in obsega namestitev že pripravljenega instalacijskega paketa - s tem nebi smel imeti težav.
Se pa pridružujem komentarju pikoli-ja da DS109 ima ravno zadosti RAMa in je vprašljivo kakšna bo odzivnost celotne stvari. Poglej malo po tujih trgovinah, kot recimo tukaj: link
Garibaldi ::
Hvala za odgovore...
Sam uporabljam mali pc z XBMC za predvajanje videa in flac audia. V kombinaciji z ambilight philipsovim lcd je zadeva milina. Je tudi fajn ja za filme a če ne rabiš je kul tudi kot audio player. Pa še besedila dobiš na ekran z 2 kliki. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 68138 (56569) | levaky |
» | Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)Oddelek: Zvok in slika | 4583 (3891) | LJ4L |
» | Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10335 (9263) | axee |
» | Atom za domači server (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21063 (14970) | fx |
» | domaci serverOddelek: Kaj kupiti | 2168 (1975) | rokp |