» »

Wlan tujina

Wlan tujina

tattoo ::

Pozdravljeni, naslednja 2 mesca nameravam prežitveti v Avstriji in bom imel zraven tudi prenosnik. Sedaj pa me zanima, kako bi si lahko najceneje zagotovil brezplačni internet za cca. 15 do 30 minut dnevno (pregled mailov, delo za faks, itd.). Imam sklenjeno naročniško razmerje s Simobilom, se da tukaj narediti kaj? Ali bi bilo boljše, če bi kaj poiskal v Avstriji, samo ne vem niti kaj točno morem iskati oz. če obstaja kak ponudnik samo Wlana prek kakšne kartice ali česa podobnega. Ideje in izkušnje dobrodošle. Hvala.

popster ::

mobilni internet ni brezplačen:P (pomeni da ga moraš plačat tudi za 15 minut dnevno)

Najbolje da imas sabo kak telefon ki podpira umts/gsm. Ko bos v kakem mestu gres do ponudnika mobilnih storitev in vzames en naročniški paket - sim brez vezave.
Znaš pa met problem z papirji..hmm.

Sicer pa preveri pri simobilu če podpira paket podatkov v tuini:
http://vfjava.simobil.net/roaming/index...
iz te teme

Zako ::

verjetno ima kak avstrisjki ponudnik GSM storitev tudi prepaid usb modeme. Se pravi kupis usb modem in ga napolnis za nek znesek in za ta znesek lahko surfas po internetu.
Zako je zakon!!!

tattoo ::

Ah sem se zatipkal "najceneje zagotovil brezplačni internet" sem mislil: najceneje zagotovil brezžični internet. Ta prepaid usb modem se v redu sliši, ker pomoje če vzamem kaj od simobila bodo verjetno kar lepo računali, glede na to da bom v tujini. Če se mogoče kdo kaj bolje spozna, bi lahko pogledal ta link: http://www.a1.net/privat/breitbandunlim... , hvala.

Gandalfar ::

Pod nobenih pogojem _ne_ pocni data roaminga v tujini. Bos pogledal emaila pa bos skuril 5 evrov. Se hitro zna naredit racun za par sto evrov.

Naceloma se pri vseh ponudnikih najde pre-paid SIM kartice, kjer lahko za nek 'normalen' denar kupis par giga ali pa unlimited 3G prenosa. Sprehodi se po bliznjem shopping mallu, ko bos prisel v avstrijo in bos zrihtal v pol ure.

LapD ::

V vsakem normalnem mestu (ne ravno vasi) so brezplačni wifi hotspoti. Vsak hotel ga ima in večina kafičev. Za pregled osnovnih stvari več kot dovolj. Kakršen koli prenos podatkov prek telefona te bo pa stal več kot bivanje.
web&motion designer

tattoo ::

Preko prenosnika, telefon mam neki stari in ne podpira interneta. Ideja glede kafičev še je najboljša ja, glede nato da bom v Gradcu bom verjetno hitro kaj našel.

Gregor P ::

V Avstriji oz. EU stane 1MB dl 2 evra; vsekakor so na voljo tudi predplačniške SIM kartice skupaj z USB modemom ipd. npr. A1 B.FREE
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

lojzeboy ::

http://www.drei.at/portal/de/privat/tar...

Tole sem kupil letos na smučanju v Avstriji - v enem tednu sem porabil približno 300mb prometa. Res pa le za normalno srfanje, pošto, itd.

Imajo v vsaki poslovalnici, kupiš, vstaviš priložen SIM in že se skonektaš. Priložen modem ima naložen njihov software, ki te vodi skozi namestitev.

Mislim da je to najelegantnejša rešitev za občasno uporabo neta.

ABX ::

USB Wireless z Linux live + Aircrack ng.
http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Karlos ::

Jaz z usmerjeno anteno v eni vasici na koncu Istre lovim signal 4MB/1MB, pa sploh nisem vedel da imajo v tisti vasi internet ;)

Razdalja je cca 100M (točno sploh ne vem od kje je signal), tako da v mestu bi tudi moral 100% najti kakšen free ali WEP (predlog ABX-a :) ) signal.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
54691282486 (3705) PINki
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9117492 (5295) smile-
»

internet hrvaška (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11127318 (9950) Daniel
»

Mobilne meje so padle (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15250938 (41694) MrStein

Več podobnih tem