» »

tipkovnica

tipkovnica

McHusch ::

Torej, /me se je odločil, da mu gredo boleča zapestja že na živce ter, da je skrajni čas, da trenutno tipkovnico ter mišaka podari Karitasu>:D

Vprašanje je torej, katero tipkovnico se splača kupit, da ma priklop na USB (no ja, zaželeno je), je čimbolj ergonomične oblike in ima čim več funkcij:D . Isto velja za mišaka.

Za oboje skupaj mislim špuknat tam nekje 20k-25k SIT. Kaj predlagate, vaše izkušnje...

mlakar ::

Živjo!
Jst ti priporočam Logitech corles desktop optical, ej to je res zakon. Nj ti nebo težko dat teh pet jurjev jurjev več, pa dobiš odlično tipkovnico in glodalca. jst jo mam zdele dva tedna pa pa je uibr huda.
ajdi

Boeing ::

jaz mam to tipkovnco že pol leta in nanjo lahko dam samo en komentar: boljše tipkovnce se danes za denar ne da dobit. tako.

je jasno ?

:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

McHusch ::

Boeing: ce ze mas to tipkovnico mi pa se nekaj povej

a je na baterije [koliko casa zdrzijo, se dajo se enkrat napolnit ...] ali ima akomulator pa jo filas takrat ko nic ne delas

Boeing ::

za tipkovnico mam sicer kar navadne baterije, ki sem jih dobil zraven... držijo že pol leta in mislim da bojo še kar nekaj časa... tako da za tipkovnico se defitivno ne splača kupovat akmulatorjev, tistih 500-600 tolarjev na leto, kolikor po mojih predvidevanjih morajo držati boš pa že pljunil... :)

za mišaka mam pa 1600mAh Li-ion akumulatorje in držijo brez problema tako 3, 4 tedne redne uporabe (3, 4 ure na dan)... sem pa poskusil tudi z navadnimi baterijami in so šle v cca dobrih 2 tednih...

mišak vsekakor pokuri kar zavidljivo veliko štroma, ampak če maš akumulatorje to v bistvu ne predstavlja nobenega problema...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Bevcan ::

Kakšno pa ima kaj odzivnost ta miška. Dej probi jo s programom Mouse rate checker dobiš ga tu samo 8k pa povej kolk Hz maš kej. Pa kako se obnese v igrah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bevcan ()

Boeing ::

mi je ratal okol 50 Hz dobit... v igrah se obnese super, meni osebno se zdi super natančna, tako da ni nobenih problemov... brez pomislekov si upam it kvako ;)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Bevcan ::

Uf 50Hz se mi zdel da je ta prezžična zadeva bl švoh, jes mam eno typhoon-ovo optično miško pa mam 150Hz. Res pa je da ta številka ne pove vsega.

Ziga Dolhar ::

Okej, tole sem napisal že vsaj petkrat:

Imam Logitechov komplet iTouch, predhodnika Boeingovega. Baterij v tipkovnici ŠE nisem menjal (pa jo imam nekje tri leta), v (krogličnem) mišaku pa duracell ultra zdržijo do pol letea. Miška je odzovna ter z njo bp igram CS in UT.

akulp ::

Jest imam tud ITouch..zakon! Bterij v tipkovnic v enem letu še nisem menjal, od miške pa tko na tri mesece (imam čist navadne baterije), miška se pa uporablja vsak dan cca 5h stalno..

Switch ::

Brezžičnost mi ni toliko pomembna, da bi zanjo dal še dodatnih 10k SIT. Zato nameravam kupiti tipkovnico Logitech internet Navigator SE in miško Logitech Mouseman Dual Optical. Oboje je povezano s kablom na računalnik, stvar pa izgleda enako kat Cordless Desktop Optical.
Zanimata me dve stvari:
-ali je nakup smiseln?
-vse te tipkovnice so US in ne SLO. Ali so na tipkah za ČĆŽŠĐ nalepke za SLO tipkovnico? Če niso, ali se dotične nalepke da kje dobiti (v črni barvi) in ali je razpored tipk enak kot pri SLO tipki?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Switch ()

LoneWolf ::

Mislim, da je nakup vsekakor smiselen. Tudi sam ne maram nepotrebnega zezanja z baterijami, omislil sem si Internet Navigator tipkovnico in Logitech MX500 misko. Oboje dela tip-top. Svetoval bi ti, da si namesto Dual Optical miske pogledas novejso MX500, IMHO je vredna dva ali tri jurje vec, ce ze kupujes opticno misko.

Glede sumnikov - nalepke praviloma niso prilepljene na tipkovnico, dobis jih pa zraven, tako da jih lahko po zelji nalepis sam (jaz sem ostal na US razporedu). Oblikovno so sicer kar OK in pasejo na Logitechove tipkovnice. Ce nalepke slucajno niso prilozene, jih lahko dobis pri Eventusu.

Ziga Dolhar ::

Šest let nazaj sem dobil Microsoftovo ergonomsko tipkovnico, poleg katere sem dobil nalepke. Po kakšnem letu dni so odstopile.

Danes imam loitechovo itouch tipkovnico in notebooka, nikamor nisem šel dajat tipkovnic. Nekatri pač "zmoremo" slepo tipkanje :\ -- edino mati so tečni, ko je treba položnice plačevat... ;))

Switch ::

No, moja malenkost se lahko pohvali s certifikatom, na katerem piše, da sem naredil osnovni in nadaljevalni tečaj strojepisništva. Tam tudi črno na belem piše, da znam slepo tipkati. Se sploh ne hecam:D
Vendar zavoljo pripadnosti kokoški v kateri živim rad vidim, če so tipke ČŠŽ na tipkovnici vidne (da tuji osebki v moji sobi vedo, da živim v Sloveniji, kjer uporabljamo tudi sičnike in šumnike). Kar se pa tiče telih nalepk. Ali se občutek na prstih drastično spremeni, če so nalepljene?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
272217 (1763) C_maniak
»

Tipkovnica in miska

Oddelek: Kaj kupiti
141159 (1072) JustVi
»

Optična miška gori tudi, koje računalnik ugasnjen!

Oddelek: Strojna oprema
372118 (1485) mlakar
»

LOGITECH Cordless Desktop Optical Mouse+Tast.

Oddelek: Kaj kupiti
5906 (780) Balandeque
»

Brezicno - tipkovnica in opticna miska

Oddelek: Kaj kupiti
161336 (1120) alien-w

Več podobnih tem