» »

Brezicno - tipkovnica in opticna miska

Brezicno - tipkovnica in opticna miska

matic ::

Hmmm.. gledam da bi si kupil brezicno opticno misko in tipkovnico pa nevem kaj. Tako da bom lahko z njima operiral po dnevni sobi..
Se pravi oboje mora bit brezicno in mis more bit opticna da jo lahko drgnem tudi po sedezni, ker ne vpliva na podlgao..

Sedaj pa nevem kaj.. Od Logitecha sem videl tocno tak komplet? Kje ga lahko dobim pri nas!? Prav tako sem gledal pri PCXu od Geniusa, samo je prav tako komplet in nic ne pise da bi bila mis opticna, torej je s kuglo.. Samo tipkovnice pa sploh ni!? Kaj se ostane? Predlogi...

AngelOfDeath ::

kolko sem jaz gledal te komplete so občutno predragi zame 30-40k.

provaj kupit posebej in glej da bo radijska in NE ir.

Dusko ::

Najprej se moraš prašat kolk ti uporabljaš tipkovnico.Mislim če cele dneve pišeš teks mislim jo pač rabiš skoraj celi čas ko imaš računalnik prižgan.
Nampreč moraš vedet ,da brežična tipkovnica torej deluje na baterije. Mislim vem,da obstajajo baterije Duracel ,ki so vsaj po mojihj izskušnjah daleč pred drugimi.
Ampak vseeno po mojem te miške porabijo baterije prehitro.
Sam sicer nima izskušenj s tipkovnico imam samo typhoon-ovo miško ,ki vem ,da ni nevem kakšna kvaliteta ampak za 10 k je ok.In me včasih prav nesramno puzsti na cedilu.Če jo pozabim dat polnit. Skratka najprej razmisli kolk ti tipkovnico uporabljaš.Ker če jo dosti pol po mojem ni preveč pametno kupit brežične. Ker že sam komplet miši in tipkovnice 30 k pol pa morš še k temu prištet za misško baterije delujejo recimo 3 največ 6 mescev pri redni uporabi. Po moji presoji je to kar draga naložba.

AngelOfDeath ::

kupiš si akumulatorje in polnilec :D

matic ::

Tocno tako kupis si akumolatorje in polnilec! Jest drugace imam ze eno brezicno misko za svoj racunalnik in je super, ker mene precej zivcira tisti kabel in se zadovoljen z njo.. mogoce edino natancnost ni ravo tako dobra kot pri dnasnjih opticnih amapak to so danasnje opticne pac.. mja pa je stara ze skoraj 2 leti in je na kuglo (logitech wheel cordless)

Sigurno mora bit radisjka in ne IR ker ir more bit usmerjen! Samo kolkor sem jaz gledal nalozbe niso tako drage... bi rekel nekje do 30.. Od geniusa je okol 10 (tipkovnica) in ce se ne motim je notri tudi mis!!! Samo ta je ziher bolj j*** veter in pa verjetno ir

No dajte r+mi raje kake predloge kje naj gledam in kaj naj gledam! Pri Geniusu nisem dobil kar iscem, logitecha ne najdem.. ali se kaj sploh ostane?

Dusko ::

Samo pazi pri voltažah baterije mislim če tipkovnica uporablja baterije 1.5V pol nevem če bo glih tak vredi delala s 1.2 V.Vsaj jaz še pri nas v trgovinah nisem opazil baterij(tip aaa) ki bi se jih dalo polnit s 1.5 V. Verjetno obstajajo vsaj mogle bi.In mogoče nisem ravno antekočem s temi akumolatorji.
Glede logitecha pa sem jaz en komplet videl v big bangu nekje 25+30 k vse brezično optično.Mislim na njihovem ceniku na njihovi speltni strani sicer nisem zasledil takega izdelka ampak je ena tipkovnica ki stane 35k.Mislim verjetno ma ta kako miš tud zraven .Ker drugače mora bit to oh in sploh tipkovnica za taki dnar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dusko ()

Boeing ::

Sam že pol leta uporabljam Logitech Cordless Desktop Optical in ga lahko opišem samo z eno besedo: bombastično-fantastično-gatet-rgajoč-parajoč kompletek :D .
Baterij na tikopvnici še nisem menjal, na mišaku pa jih zamenjam nekje na mesec in pol, uporabljam pa Sanyove 2000 mAh NiMH akumulatorje, tako da verjetno tudi to vpliva na "življenjsko dobo"... je pa zanimivo, ko so akumulatorji na koncu... miš se naenkrat ugasne, in pol pač menjaš... domet je pa isti pri polnih in praznih baterijah.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

LunKi ::

Mam isti kompletek in lahko rečem da je zakon ker je tipkanje res fantastično in še estetično izgleda vse skupaj. Ok miš v špilih lahko dela težave če si ne prilagodiš nastavitev, glede baterij...Hja za tipkovnico ni blema sam za miš mam pa 3mesce na bi reku kr pretirani uporabi kompa. (Ne vem kako unmu uspe skurt 2000mah baterije v 1,5 mescu???)

matic ::

No gor sem ze omenu da mam tut jest cordless wheel mis in mam notr 550mah nimh in jih tut skurim v cca 1,5 mescu.. Fora je pac da so te baterije 1,2V, amapk ko so polne so prav tako cca 1,6 V samo zeloo hitro pade na 1,2V in potem ko pade se mal napetost take "naprave" nehajo delat ker je pac premal stroma baterije pa sploh se niso prazne pac.. ampak j*** ga das pac filat in basta miki! Rajs dam tut vsak dan filat kokr pa da kupujem nove!
Ce pa uporabljas drugace kake duracel 1,5v obicne baterije (in ne take za filat) potem pa drzi cca 6 mescov nekje!! Podobno je pri walkmanih, discmanih itd!

1,5V baterij za filat pa kolikor jest vem ni.. pa jih tut nebo ker.. pac NEmorjo bit!:P

AngelOfDeath ::

matic obstajajo tudi 1,5 voltni akumulatorji je pa res da se jih mal težje dobi

matic ::

In kaksni so to? NiMh ne, NiCa tut ne.. nevem oz. sigurno obstajajo samo nevem ce v AAA obliki.. jaz jih se nisem videl in za njih slisal..:\

Boeing ::

1.5V akkuji ne obstajajo... obstajajo Li-Ion, ki dajo 1.6V na člen in pa Pb akkuji, ki dajo 2V na člen.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Pisk ::

mis more bit opticna da jo lahko drgnem tudi po sedezni, ker ne vpliva na podlgao
Ta je pa lovska...
Si ti kdaj sploh imel optično miš???????
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

AngelOfDeath ::

V conradu so pred časom prodavali 1,5V akuje (NiMh) velikosti AAA. Je pa res da so bile samo v nemškem :D

matic ::

Pisk: iel sem opticno misko ze v roki ce to sprasujes.. pa verjetno tutdi vec kot ti, pa verjetno tudi preeeej bolje vem kako delujejo kot pa ti.. ampak pustmo to..
Razlaga samo zate: opticno misko lahko drzis tut pol cm v luftu in se bo kurozor na ekranu premikal.. je tako? Torej.. dalje si razlagaj sam..
Nimam pa kromirane sedezne oz. kakrneskoli take da bi se svetloba odbijala ce si imel to v glavi.. ce imate pri vas tako bi jo pa potem rad videl, ker bi mi bila verjetno vsec.. imam rad ekstravaganco.. Pa sedezna tut ni s kake zajcje koze ipd, da bi bilo tukaj kaj povezanega z "lovci"..

Ali tebe moti kaj drugega pri "mojem drgnjenju opticne miske po sedezni v dnevni sobi"?

Dusko ::

Matic
mis more bit opticna da jo lahko drgnem tudi po sedezni, ker ne vpliva na podlgao

hočeš takšno optično miško,ki jo boš lahko drgnil na tvoji sedežni do sem je tudi meni razumljivo in je še vse normalno.Ampak to zdaj ker ne vpliva na podlago.Mislim to je malo nerodno rečeno.Ker sam veš če imaš že takšno miš doma da se na določenih podlagah optika ne odreže najboljše. In zato na delovanje miške vpliva tudi podlaga.Pač napisal si pa tak kot ,da če maš optično miško pol je vseeno kaka je podlaga.
To je verjetno kolega pred mano mislil.

Sam imam tudi typhoona in ma na moji mizi na določen mestu težave tako ,da ga pač vlečem po beelem papirju da se en trese kot,da bi jo zeblo.:)
Uživajte.

alien-w ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miška in polnilne baterije

Oddelek: Pomoč in nasveti
253485 (2730) Brane22
»

življenjska doba baterij v brezžičnih miškah

Oddelek: Kaj kupiti
445036 (3717) opeter
»

Miška in tipkovnica na baterije - zakaj se ne izklopi?

Oddelek: Strojna oprema
141769 (1548) SmeskoSnezak
»

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1088092 (5453) SnakeBite
»

Optična miš

Oddelek: Kaj kupiti
161754 (1362) Klampfer

Več podobnih tem