» »

Urejanje videov tudi na Nokii N8

Urejanje videov tudi na Nokii N8

engadget - Na dan predsatvitve novega iPhona, kjer je bila ena izmed predstavljenih novosti iMovie zanj, je svojo različico programa za urejanje videoposnetkov na spletu pokazala tudi Nokia. Seveda gre za že nekoliko težko pričakovani mobilni telefon N8, ki bo izšel konec avgusta ter bo za operacijski sistem uporabljal popolnoma svež Symbian^3.

Podobno kot v iMovie za iPhone bo tudi tukaj mogoče združiti različne videoposnetke in slike, prve skrajšati, jih razporediti, dodati grafične prehode med posameznimi sestavnimi deli posnetka ter dodajati tekstovne naslove. Ena izmed prednosti v primerjavi z iMovie je sposobnost priklopa USB naprav na Nokio N8, s katere bo lahko nato prenašala videoposnetke in jih uporabila za končni izdelek.

Predstavili so tudi za mobilni telefon zelo zmogljiv urejevalnik slik, v katerem je mogoče sliki dodati ikonice, besedilo v balončkih, sliko obračati, obrezati ter dodati druge učinke, kot so okvirji. Čeprav je izid naprave in s tem operacijskega sistema oddaljen še skoraj 3 mesece, rokovanje z mobilnim telefonom že sedaj deluje zelo gladko.

24 komentarjev

Bor H ::

tole bi dejansko znal obrnt zadevo v prid Nokije, hecno mi je pa, da v videju galerija z vsemi svojimi fintami dela supr, meni pa šteka

Keyser Soze ::

Verjetno zato, ker ne gre za N8.

S pravo ceno zna Nokia kar zadet terno. Sploh če bo Symbian ^3 odšpilal tako kot mora.
OM, F, G!

ozbolt ::

Sedaj stvar ne dela gladko. Upam res da bodo popravili performance ^3 do izida da bo šlo res stoprocentno.
Mimogrede, pomoje jIn z 1GHz bi delal pa gladko. Ker se Bor H mislil na to da nezazna vseh slik. Ker meni mi sploh ne zazna pol pol microSD 8G kartice...

Bor H ::

Ne, dejansko sem mislu na temu videju, meniji so počasnejši od galerije slik, kar je hec prve klase :)

Khamul ::

Hmmm... Tole ma multitouch... Me zanima, če jih bo Apple tožu zaradi tega, glede na to, kok se zdej vlačijo po sodiščih...

Hardstyle ::

Če bo sistem tako počasen kot je na tem videju potem bo to "pokop" Nokie. Katastrofa!

Bor H ::

Počasen? Očitno si morem še enkrat ogledat video.

Hardstyle ::

Ko klikne na galerijo rabi 2 sekundi da odpere, pri 1.36 ko poveča polje za trenutek zmrzne, par sekund za tem ko klikne back oz. meni, meni lepo počasi pritrokira na zaslon iz desne strani. Poglej si še obračanje srčka, tudi ko ga hoče premakniti v levo ampak ne prime =)

To sem ugotovil, ko sem si še enkrat ogledal video.

djordjevic ::

Popupi res malo lagajo. Upam, da bodo to odpravili.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Keyser Soze ::

djordjevic je izjavil:

Popupi res malo lagajo. Upam, da bodo to odpravili.

Jaz pa upam, da se da tole izklopit. WTF te šminke not rinejo. Se vidi, da sami lulibuliji glasujejo s svojimi "tošli". Bolj kot je "pičkast" telefon boljši hit je.

Sami rahitični guidoti povsod bemti. :|
OM, F, G!

Mordecai ::

Čeprav je izid naprave in s tem operacijskega sistema oddaljen še skoraj 3 mesece, rokovanje z mobilnim telefonom že sedaj deluje zelo gladko.


Hec? Moja N78 je s prvo verzijo zaštekala 17 krat na dan. Po treh posodobitvah je zdaj stabilen.

neonstar ::

UI je grd, slabo dodelan in nekonsistenten

Bor H ::

tezke besede, argumenti?

oracle ::

Men se tole zdi dost hud aparat, sploh če bo mel primerno ceno. Samo dizajn bi res lahko bil lepši (btw, ta nov iPhone mi je tud grši od prejšnjih).

filip007 ::

Nokio ni treba update delat...kar je bistvo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

ALT ::

kje te pa kdo sili delat update? povsod lahko ostanes na v1.00 in uzivas.. vecji problem je da pri nokiji nimas niti na izbiro update, vsaj taksen, ki bi prinesel kaksno pametno spremembo oz novo funkcionalnost, da ne recemo da bi vec let dodajali obstojecem modelu. tam kar kupis to imas, ce ti kaj manjka pa kupi nov model..

in zate je potem to bonus? da nimas niti izbire?

amacar ::

@Alt ????

Za mojo nokio 5800 so prišli že 3 updati, pa je nimam od prve verzije naprej. In če dodaten kinetic scrolling, novi homescreen... zate ni dovolj, pa povej, kaj bi rad imel v updatu, da bi bilo zate funkcionalno.

PrimozR ::

A bo dobila Symbian^3? Android telefoni (okej, uradno redki, načeloma večina) gredo z 1.6 na 2.0 in naprej.

ALT ::

amacar, sm mel ze 5 high-end symbian nokij, in niti ena ni dobila update, ki bi spremenil kaj pametnega, kot popravil buge, ce sploh so nardil update..

pa tudi nov scrolling in homescreen ni ne vem kaj, ce primerjas z nadgradnjami androida in iOSa..

Bor H ::

Dejvo je, da večino funkcij, ki jih dobivata Android in iPhone ima Symbian že nekaj let. Torej kaj bi sploh želel da dodajo trenutnemu symbianu razen bugfixov in optimizacije?

amacar ::

Sej sem vedel, da boš napisal, tako kot mačka hodi okoli vrele kaše. Sicer nisem zej fan nokie, ampak tu jim pa nimam kaj očitati. Telefon je dokaj odziven, zašteka mogoče enkrat na mesec/2 mesca, tud vmesnik je čist soliden, veliko je programov, tako da sam ne vidim, kako bi ga še lahko izboljšali, razen da bi mi več rama po pošti poslali, pa da si vgradim, pa bo še hitreje delal :-)

Iphone pa dobiva res super nagradnnje, kot so možnost kopiraj/prilepi, uporaba mms-ov, sprednje kamere... vse to pa ima nokia že na začetku, na iphonu pa to predstavijo kot neko super duper funkcijo.

PrimozR ::

Nekateri tukaj za Symbian govorite kot da je najboljsi os ever. Well it's not, ceprav ima 'vse' funkcije.

amacar ::

Ne vem, kje si to zasledil, a sam sem napisal, da je vmesnik soliden, kar pa zdaleč ne pomeni, da je najboljši OS. Vem pa, da če sem dal za telefon pred enim leto 150EUR + 10EUR naročnine/24 mesecev, da za ta denar boljšega takrat ni bilo. Je pa danes položaj drugačen...

cekr ::

Jest pa hočem, da mi gor dela AutoCad. :)
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5630041 (25990) PrimozR
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19253423 (45665) malix
»

Nazaj k Macom, iLife '11

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
73162 (2575) d'Regi
»

Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
34785813 (75002) Bor H

Več podobnih tem