» »

Nokia po poti Appla

Nokia po poti Appla

Problematična Nokia N8

vir: TG Daily
TG Daily - Applov postopek vračanja ukradenega prototipa iPhone 4 je po spletu dodobra dokumentiran ter je Apple vsaj deloma postavil v nekoliko slabšo luč, kot je bil prej. A očitno se velika podjetja s področja mobilnih tehnologij ena od drugega ne naučijo popolnoma nič. Podobno, kot je s pomočjo policije Apple poskušal pridobiti nazaj iPhone 4 od upravljalca Gizmoda, zdaj počne Nokia v primeru Eldarja Murtazina. Mobilni telefon, ki je tukaj srž problema, je prototipna Nokia N8.

Slednjo je konec aprila Eldar dodobra preizkusil, verjetno pa ni pomagalo dejstvo, da z mobilnim telefonom ni bil pretirano zadovoljen, saj so že naslednji dan pri Nokii javno objavili, da pogrešajo enega od svojih otrok ter da je bil operacijski sistem na telefonu bolj zgodnje izdaje. Pri Nokii trdijo, da so bili poizkusi kontaktiranja Eldarja z namenom povrnitve prototipa neuspešni (po drugi strani Eldar trdi, da do formalnega kontakta sploh ni prišlo), zaradi česar so za pomoč poprosili rusko policijo. Pravijo, da (slabo) mnenje o mobilnem telefonu nima veze ter da je morda zgolj naključje, da Eldar Murtazin upravlja enega izmed popularnejših blogov s področja mobilnih tehnologij.

Težava naj bi se tako skrivala predvsem v dejstvu, da si lasti enega izmed prototipnih mobilnih telefonov poleg druge Nokiine intelektualne lastnine, do katere ne bi smel imeti dostopa. Obenem naj bi bil Eldar Murtazin tudi svetovalec za druga podjetja, povezana z mobilnimi tehnologijami, kar pomeni, da je nedovoljeno deljenje informacij še toliko bolj možno. Pri Nokii sicer ne želijo ugotavljati, če je Nokio N8 uspel dobiti zaradi prej omenjene svetovalne povezave oz. z namenom telefon testirati za svoj blog, prav tako pa si ne želijo raziskovati, če je Eldarju napravo omogočil dobiti eden izmed zaposlenih pri Nokii. Kako se bo zgodba razpletla bomo verjetno videli v prihodnjih dneh, saj je Eldar po obisku ruskih vladnih uslužbencev že kontaktiral odvetnika.

3 komentarji

lopov ::

No, ne bi rekel, da je Nokia ubrala enako pot kot Apple in predvidevam, da je bil "obisk" precej bolj kulturen kot vdor specialcev v primeru ajfona ...

Gregor P ::

V novici ne piše na kakšen način je prišel do tega telefona? Ali ga je tudi tu nekdo pozabil v lokalu, ali mu ga je priskrbela ruska mafija?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

lopov ::

http://techcrunch.com/2010/07/08/murtaz...

/me grabs popcorn and watch the drama unfold 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia N97 Mini

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
65002 (1625) anchyckasfs
»

Ovi postaja Nokia Services, Microsoft prevzema Nokio?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
177144 (6333) Bistri007
»

Se Nokia ogreva za Windows Phone 7?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
289478 (8366) Bor H
»

Leteči sloni, deviške LaToye in - ruski telefoni.

Oddelek: Novice / Android
309821 (7660) JohanP
»

Symbian^3 predstavljen že aprila?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
184621 (3411) PrimozR

Več podobnih tem