Forum » Programska oprema » GPS slike
GPS slike
RazzorX ::
Je možno importat v npr. Google Earth ali Google Maps ali kakšen podoben program, če imam slike, katere vsebujejo podatke o GPS poziciji. Torej slika ima podatke o GPS poziciji, vendar se zankerat s tem drugače ne znam okoristiti, kot da jih ročno vpišem v npr. Google Earth. Kako bi to avtomatiziral, da bi mi samodejno poiskalo lokacijo, kjer je slika posneta?
Bias ::
Zanimivo vprapšanje, žal sam odgovora nimam.
Sori za OT ampak lih razmišljal sem v nakup (žepnega) fotiča s to funkcijo (do cca 400EUR), pa mogoče bi poleg odgovora na tvoje vprašaje omenili še kakšen tak digitalc s to funkcijo? Koliko je zadeva funkcionalna, in kateri programi (GoogleEarth, Picasa etc) podpirajo to funkcijo?
Sori za OT ampak lih razmišljal sem v nakup (žepnega) fotiča s to funkcijo (do cca 400EUR), pa mogoče bi poleg odgovora na tvoje vprašaje omenili še kakšen tak digitalc s to funkcijo? Koliko je zadeva funkcionalna, in kateri programi (GoogleEarth, Picasa etc) podpirajo to funkcijo?
Tomas 33 ::
Sam imam GPS loger (BT) in je bil zraven program primarno namenjen dodajanju Geo Tag-a fotkam. Zraven ti še pokaže kje je bila fotka narejena.
Program dobiš tukaj.
Program dobiš tukaj.
noraguta ::
ja picasa je še najlaži , windows live photogalery donedavnega ni znala brat iz exif-a geotaging evem pa kako je z novo beto.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
RazzorX ::
Hvala, tale Picasa je za to super. :)
Aja, še eno vprašanje, se da mogoče, da bi Picasa samodejno poskenirala za slikami z GPS oznakami in jih dodala v Google Earth?
Aja, še eno vprašanje, se da mogoče, da bi Picasa samodejno poskenirala za slikami z GPS oznakami in jih dodala v Google Earth?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RazzorX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navigacija za kolo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13033 (9209) | schurda |
» | Sports trackerOddelek: Mobilne tehnologije | 7375 (5145) | Machete |
» | Google ukinja storitev PicasaOddelek: Novice / Ostale najave | 6112 (4233) | Iatromantis |
» | Katere programe bi moral imeti vsak uporabnik računalnika?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3928 (3190) | energetik |
» | Google Picasa na LinuxuOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4954 (3862) | Nejc Pintar |