» »

Shogun 2: Total War

Shogun 2: Total War

1 2
3
4

globoko grlo ::

Ja, če hodijo, so nevidne. Za razne ambushe delat super, sam klinc k je sovrag vedno na kupu in potem grejo ninje rakom žvižgat.

Pa tut če pridejo v grad dvomim, da so sposobne zadržat kontrol point dovolj dolgo.

Berserker ::

Se pravi da so dobri za bočne in napade udare od zadaj.

miteq ::

Igre še nisem igral, menda pa sem bral, da obstajajo tudi neki hero uniti. Je to res?

rezator ::

Ja obstajajo ja. To mi je malo preveč tale hero enota. So poslali v eni bitki tele hero vojake, ki jih je bilo 40, na mojo enoto z 200 vojakov... sem moral poslati še eno enoto da so poklali teh bogih 40 herotov. Malo prevelika moč jim je dodeljena, če se mene praša, razn če so vsi v tele v hero enoti v rangu o' senseja :D
Some people feel the rain. Others just get wet.

Berserker ::

Nebi rekel. Hero enote niso tako močne saj se jih da normalno pokončati. Sploh so bile hero enote polemika pred izidom, zdaj pa se jih niti ne omenja. So pač enota z malo več morale to je pa tudi vse. Sicer me zanima nekaj če je možno pomorsko izkrcanje ter direktna bitka ? Nekaj slik je na začetku kazalo na to. In še tole me zania kakšen vpliv ima general v mornarici ?

Sajco ::

Živjo,

ker sem zelo nov v igranju takih strategij in sicer tudi novejših iger imam par vprašanj:

- kako se gtx 460 SE in Intel 2500k kosata s tole igrico? ko premikam kamero po provinci mi zelo očitno šteka. Tudi pri zmanjšani resoluciji in nižjih detajlih. V bitkah pa deluje kamera OK.

- Tutoriale sem dal čez. Kako lahko izvem osnovne napotke za igranje? Recimo to koliko premikov lahko naredi vojska po provinci v enem letnem času? Piše to kje v pomoči? Sam namreč tega nisem našel.

Vem da so to verjetno za vas čisto začetniška vprašanja ampak vseeno upam, da mi bo kdo lahko kaj pomagal. Hvala. :)

McGregorSL ::

Sajco:

Za grafično ne vem, ker sam uporabljam R5970 :P Procesor pa je vredu. Za grafično probaj z najnovejšimi gonilniki... lahko pa da kaki popravki za driverje ali samo igor še pridejo...

"Vojska" lahko naredi 4 premike v 1 letu...
Leta so razdeljena na 4 letne čase (spomlad,poletje,jesen,zima)... vsak letni čas je 1 "turn" v igri.
Če pa misliš v razdalji pa je odvisna od veliko faktorjev. Od generala in njegovih skilov, potem agentje (ninđe, menihi, metsuke) ti lahko povečajo premike, verjetno tudi letni čas?? (to nisem ziher samo logično bi bilo, da si pozimi bolj počasen), Verjetno tudi ali imaš samo konjenico v vojski ali tudi pešadijo... mogoče je tut še kaj pod ARTs, pa ziher je kakšna misija, ki ti to spemeni...pa še kaj... Kot vidiš je veliko faktorjev, ne vem pa kje se to pogleda oz. nisem bil pozoren. Tako ali tako vidiš Rumeno področje, ko klikneš na vojsko in do tam se lahko premakne... če klikneš v daljavo pa vidiš barvne puščice in vsaka puščica ti označuje 1 "turn"...

če kaj pomaga...

Sajco ::

Hvala za razlago. :) Malo bo sigurno pomagalo. Bom pa sigurno še vmes kaj vprašal.

Berserker ::

Mislim da predvsem vpliva na premike enot cesta katero čez čas nadgrajuješ. Seveda bo čez stranske poti in bližnjice šel počasneje( to je recimo čez kak gozd ali polja). Veliko tudi razviješ v "masters of arts" tehnološkem drevesu.

Pozimi pazite kam pošiljate vojake. Ker na sovražnikovi zemlji vam bodo vojaki pomirali.

Danes je bil zanimiv dan v S2 TW. Igram coop z Dale klanom in me je doletel Cunami ko sem se lotil obleganje Fukušime.

Če slučajno kdo ve če se da trgovati z masters of art tako kot z tehnologijami v Empire tw ?

Še eno vprašanje: Ali so elitne Ronin enote vključene v normalno igro ali so kot DLC oz kot eksluziva samo za edicijo ?

Če koga zanima zunaj je 1.40 Darth vader mod ( v bistvu on od M2 TW naprej izboljšuje AI in doda večjo mero realizma.

globoko grlo ::

za samo premikanje po campain mapi pomagajo ninje, se pravi enota vojske, ne agent

tega vaderja bom pa sprobal

McGregorSL ::

Mislim da je ninđa klasificirana kot agent :D misim da so vsi agenti: metsuke,ninđa in monk... razen če nisi mislil uno malo armijo ninđe, za njih pa ne vem

def0r ::

Ne vem jaz raje z agenti raziskujem po mapi ceprav se zgodi da jih assasinatajo niso spet dragi.

globoko grlo ::

ja, ninđe, ki jih rekrutiraš (45 jih je v enoti) ti izboljšajo muving cele vojske kateri pripadajo

nocutius ::

koliko časa vam traja 'end turn' na začetku nove kampanje?
q9550, 4gb, 4890, wd640 black, 1920x1080, win7 = ~20s

vam tistim, ki imate i5/i7 delajo vsa jedra?

globoko grlo ::

hja, to je mal nadležno
A ti kaže cpu movments? JEst sm to zklopu, tko da mi ne skače gor in dol po celi japonksi.

Drgač pa po končanem turnu, predvidevam, dela reporte in zna kar trajat vse skupi.
E6850+2 gigsa, 4890, winXP

nocutius ::

CPU movements je izklopljeno seveda (prva stvar, ki sem jo preveril v nastavitvah :)). Preprosto traja 20s poteza. Vsaka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nocutius ()

rezator ::

Ja sej kaže samo premike tistih nasprotnikov, ki so v vidnem polju, tistih izven vidnega polja jih itak ne kaže. Pa drugače, če gledaš kako se neka nasprotnikova enota premika od starta do cilja in se le ta premika počasi, pritisneš presledek in jo iztreli z veliko hitrostjo na željeni cilj. Enako je ko svojo enoto pošleš nekam. Jaz imam pa CPU premike vklopljene, da vidim malo taktiko in načrte nasprotnikov, ker če ne gledaš, ne veš kaj se dogaja. Drugače pa ali ti je 20 s veliko proti tistim 10+ minutam veliko, kolikor traje tvoja poteza :D

Čak, ... ne razumem. Od vsakega klana ti poteza traja 20 s? Ali vse skupaj?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

nocutius ::

Vse skupaj, če bi od vsakega klana bi bilo že res malo prehudo :). Tisto sem samo hotel poudariti, da čutim bolečine vsako potezo posebej :)

Ja 20s na potezo se vseeno kar nabere čakanja, pa vsako bitko ko čakaš 30s+ nalaganje. Skratka preveč čakanja in mi malo pobira užitek.
Sploh ker mi je bistvo špila strateški level in bitke vodim samo tam kjer razmerje ni dovolj v moj prid, da bi usodo prepustil autoresolve.

Koliko pa ostalim traja poteza, da vidim če je 20s normalno ali je pri meni nekje bottleneck. Oziroma, da vidim ali bi imela kakšen opazen učinek nadgradnja pc-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nocutius ()

erik162 ::

Iman naslednji problem, ko igrico zaženem se mi pojavi črna slika, pol se nekaj sekund nalaga potem pa celi računalnik zašteka. Mi lahko kdo pomaga in mi pove v čem bi lahko bil vzrok? Igrico sem kupil, da ne bo pomote :)

Bolf3nk ::

ful si nas sesul s podatki ... kateri windows? kakšen sistem imaš? druge igre delajo bp?8-O

McGregorSL ::

Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na njihov support in pregledal njihove forume...
...sam nisem imel teh težav...

Berserker ::

Meni se je danes prvič sesula. Sem pa z Chosokabe zavzel južno polovico Japonske, ter so vsi klani proti meni. Kyoto je pa nekakšen otoček v mojem imperiju, pa kar štiri polne armade korakajo na sever. Sem pa mogel damyota žrtvovat ker ni bil po godu 6-stars rank generalu in je bila kar jeba z moralo ter lojalnostjo. To oduščanje generalu mi je prineslo kar dosti diplomatske škode (kar -150), tak oda sem si moral zaveznike naredit sam z prorektorati (sem ugotovil da znajo bit koristni ampak včasih te preveč lahko ogrozijo). Škoda da ni malo večje svobode pri ustvarjanju vodilnih kadrov. Bi takoj dal vojne generale za vodje klana.

McGregorSL ::

Meni je ratalo domination kampanjo osvojit ravno leta 1599 :D Ufff je bilo kar načrtovanja in na vse ali nič zavzemanja. Nisem pa zgradil ali uporabil niti ene siege enote in nobenih pušk... sem bil bolj tradicionalno usmerjen... krščanstvo se je ene parkrat obrnilo proti meni samo so moji menihi počasi spreobračali ljudstvo :D a je komu ratalo zavzet uno velko ladjo, ki straši naokoli z nevemkoliko topovi? :D Mojo najboljše ladjevje je zmasakrirala v sekundi :P "Shameful display!!"

Berserker ::

Jaz sem dal delat po tri- štiri Monke da so krščansko provinco hitro spreobrnili. Sem pa lovil od enega ladjevje da bi dobil evropsko ladjo. Tudi jaz se nisem matral z siege enotami in puškarji, lokostrelci so preveč hudi.

McGregorSL ::

Hmm... ali kdo igra Multiplayer shogun 2....??

Dost neigralno, če nimaš prijateljev s katerimi b igral coop kampanjo...

Tale avatar multiplayer pa je tak, da tik preden zmagaš match nasprotnik "prekine" povezavo in ti dobiš prst u r**. Tako da me je hitro minilo. Dokler tega ne popravijo ne bom igral multiplayerja.

Bolf3nk ::

a ne dobiš zmage, če nasprotnik prekine? Vsaj pri drugih igrah je tako.

McGregorSL ::

nope... kar je dost bedno, ker ljudje zanalašč prekinejo, da se jim ne poslabša statistika, al kaj jaz vem zakaj... sej to ni turnir to je samo za zabavo jao :D

upam, da to hitro popravijo dokler se mi še da špilat šoguna :D

rezator ::

A se vam je zgodilo kaj podobnega? Sem osvajal kar dobro. Igro sem začel zelo taktično. Zaveznike sem vedno branil in jih nikoli izdal. Ker sem igral prejšne total war-e mi ta spoh ni nova in vem kako gre to. Ampak zdaj... Tista stvar ki ti meri kako te drugi zaznavajo, tisti neki shogunat al kaj koli pač je, če prav razumem. Se je počasi večjal in večjal. Prvo je bilo da te noben ne jemle resno. Med osvajanjem ozemlja se ti večja in večja razpoznavnost in kako te drugi gledajo, spoštujejo... In ker se je shogunatu zdelo da sem resna grožnja drugim, je sklical, da naj gredo vsi proti meni. In zdaj imam 0 allies, 1 vassal, ki ima mogoče 3 enote in 14 enemies, celo ostalo japonsko. zavzel sem otok na katere sem začel, in vse kar je nad otokom in še en otork razen 2 provinc, katere je imel klan z katerimi sem imel dobre odnose. zavzel se dobro 1/3, mogoče še več. Ampak zdaj ko me napadajo z vseh strani nimam za burek, dobesedno, ker je bila vsa moja vojska skoncenrirana na največjem otoku in so šle vse armade v isto smer in redirale vse pred sabo, dokljer nisem prišel do Kyoto in takrat so me vsi skupaj razglasili za sovražnika (v Kyoto provinco spoh nisem stopil), tudi zavezniki od samega začetka, kateri smo izmenjali tudi sina in hčerko med poroko in zdej imam bojišče na 3 delih, dveh otokih in tam pri kjotu, kjer je 3/4 moje vojske. Tukaj še zdržim, ampak tam kjer so me napali zavezniki na tistema dvema otokoma, pa nimam za burek, ker ni skoraj nič vojske, aja pa tudi sredi mojega ozemlja so se izkrcali in mi razbili že 2 nezaščitena, vsaj ne dosti, grada. In zdaj imam z vsakim klanom od -450 do -550 točk razmerja, ali kar koli pač je to.

Zjeba** me bodo kot pi***, prvič v bilo kateri total war špilki. Samo v zadnjem turn sem izgubil 6 provinc. A so vas tudi napali vsi skupaj, ko ste bili 2x močejši kot drugi. Treba prej Kyoto zavzet, da se potem to nemore zgoditi? Ker to jih je shogun iz Kyota poklical, da naj naredijo to. To mi je obveščevala služba posredovala že 3 turn preden se bo zgodilo, vendar kdo bi si milil da se bo cela Japonska obrnla proti meni, dobesedno cela.
Some people feel the rain. Others just get wet.

globoko grlo ::

hehe, ko si bad ass madafaka ti vsi preostali poševnookci napovejo vojno
tko to je, its not a bug, its a feature

McGregorSL ::

Jep... ko sem se širil sem rekel, da treba kačo odsekat pri glavi in sem prvo napadel kyoto in ubil trenutnega shoguna. In ja vsi tudi najbolj zvesti zavezniki so se obrnili proti meni... edino eden (najmočnejši na mapi), ki pa se je kasneje tudi obrnil proti meni. Hvala za to ker brez njegovih provinc jih ne bi mogel 60 osvojit :D

Berserker ::

Jaz sem na mn3njalu prebral da te ob masivnem osvajanju vsi klani napadejo, tako da sem se dalj časa pripravljal na napad. Ker sem z Chosokabe klanom imel zavzet ves Kyushu , ter vso južno celinsko Japonsko do Kyota ter otok Shikoku, sem imel samo eno fronto zato je bila naloga lahka. Na jugu Kyushuja so tudi vse trgovske poti ki so v moji lasti, tako da imam denarja še preveč. Kyoto sam je nekak otoček na mojem ozemlju. Na severi se mi upirajo samo še Tokogawa in Date pa dva manjša vazala. Par potez pa je otok moj.

rezator ::

Isto imam jaz, samo da sem na obeh otokih pustil po enega zaveznika. Slaba poteza mi je bila to.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Berserker ::

Zakaj je Nemčija izgubila obe vojni ? :)

rezator ::

Haha. Ker so imeli "neustrašljive" Italjane za zaveznike :))

Šel od začetka Obeh prejšnjoh zaveznikov ni več:)
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Berserker ::

 TWD

TWD



Sicer je prvi paril že mimo ampak sem našel še eno njihovo šalo. :)

Brias ::

LP

imam problem...

tok da v startu povem da nisem popolnoma nic spreminjal, nobenega driverja, nastavitev ETC...

vceraj sem igral, posnel cca 20 saveov, karkoli loadam mi dela...

DANES pa karkoli naredim in zasejvam, in probam loadat mi vrze ven...

ce naredim 10 turnov, 20, enega ali pa nobenega... ko danes save, in load... vrze ven

ideje?

BALAST ::

Igral včeraj zvečer in danes naložil shranjeno igro brez problema. Tako da ti ne znam pomagat.

rezator ::

Probaj obnovitev sistema (sistem restore). Včasih zna pomagat. Ali pa probaj s Stingerom pregledat sistem in kaj popravit. Programček je hud. Se spomnem ko smo nekaj let nazaj igrali lan party in nam par ni hotel špil delat, prejšni dan smo pa igrali brez problema. Potem smo vsi, ki nam ni delal špil probali Stingerja. Delalo brez problema. (Vendar da bi imeu tega za antivirus, to ti glih ne priporočam, samo pa nekaj naredi, da ti špili delajo brez problea. Kaj pa? Nimam pojma:D)

In program je čist simple, daš scan in ko konča (konča v 5 min) je vse kul.

LINK: http://www.mcafee.com/us/downloads/free...
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Bolf3nk ::

Brias je izjavil:

LP

imam problem...

tok da v startu povem da nisem popolnoma nic spreminjal, nobenega driverja, nastavitev ETC...

vceraj sem igral, posnel cca 20 saveov, karkoli loadam mi dela...

DANES pa karkoli naredim in zasejvam, in probam loadat mi vrze ven...

ce naredim 10 turnov, 20, enega ali pa nobenega... ko danes save, in load... vrze ven

ideje?


gusarska verzija

globoko grlo ::

hja, mam pirata na dveh kompih, na enem špil freezne, ko pridem nekak do sredine, na laptopu sem pa lahko vse osvojil in še kar dela

tko da ni gusarska verzija kriva

Bolf3nk ::

heh itak da je. tukaj save ni load ne delata, ne da špil freezne. problem s save pa je nelegalna verzija igre. legalne tega problema s save nimajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

globoko grlo ::

ne štekam čist, men se vse normalno louda na obeh kompih, sam na enem frizne, če lodam tazadn save, če pa grem od začetka, pa dela bp

def0r ::

globoko grlo je izjavil:

ne štekam čist, men se vse normalno louda na obeh kompih, sam na enem frizne, če lodam tazadn save, če pa grem od začetka, pa dela bp


Saj ves da se uporabnikom z piratskimi izdelki ne pomaga ravno na temu forumu ne?:)

globoko grlo ::

vem, sej jest nimam problemov, oz. ne prosim za pomoč/nasvet

samo delim moje izkušnje :)

ps. sej bi si nabavu špil, sam se bojim, da bi me v MP vsi sesul :)

def0r ::

globoko grlo je izjavil:

vem, sej jest nimam problemov, oz. ne prosim za pomoč/nasvet

samo delim moje izkušnje :)

ps. sej bi si nabavu špil, sam se bojim, da bi me v MP vsi sesul :)


Ne vem jaz sem prevec zaposlen z SPjem da bi MP igral.

McGregorSL ::

Ej ni bilo tako hudo... sem šel en match in sem nasprotnika taktično (on lvl3 jaz lvl1) premagal... no skoraj, ker je potem tik preden bi on zgubil prekinil povezavo tako da mi ni štelo nič... no sem bral po forumih, da to folk dela in me je MP minil takoj...

in sem šel nazaj na SP, vsaj dokler ne popravjo ali pa eden od mojih prijateljev ne nabavi shoguna 2 za COOP campanjo ...

Berserker ::

Novi patch baje beleži poraz tistim ko odidejo iz igre. Sicer me zanima če se da kaj narediti proti bugu v coop MP, namreč znancu ko stisne na uro mu zašteka pri določeni frakciji in zdaj ne morema več igrati dalje. Vrjetno gre za napako v skripti ali pa je igra še nasplošno polna prebugasta. No ja vsekakor se jo bom hitreje naveličal kot ostale, saj japonska ni tako zanimiva kot evropa. Seveda je še tu Third age mod in Europa Barbarorum 2 za Medieval 2 total war tako da je še nekaj za preigrat do Rome 2 tw.

rezator ::

Sej je hud špil, samo so mi bli naprimer Medieval 2 in pa Rome boljši. Japonska mi je preveč lahka mapa, da bi lahko taktiziral. Imaš 3 močne vojske in samo radiraš vse pred seboj.

Mi nemorejo nič, na kopnu imam aboslutno premoč odkar sem osvojil Kyoto. Prav tako sem imel na morju premoč, vendar ker se mi ni dalo popravljat ladji, sem premoč na morju zdaj zgubil. Počasi me mineva, da bi še kaj igral. Drugače je pa dobra, ni kaj :D.
Some people feel the rain. Others just get wet.

bluefish ::

Total War Shogun 2 finally getting DirectX 11 support on Monday

In addition to the new DirectX 11 graphics features, every Total War Shogun 2 player will get four new multiplayer maps in Monday's update (Aki, shown above, Hida Mountain, Flood Plains, and Sanriku Ria). There's also a pretty massive patch list that will had a huge number of bug fixes and changes, particularly to the game's campaign map.

BALAST ::

Boljše bi bilo objavit novico da AMD podarja TW:Shogun2 ob nakupu AMD grafičnih kartic, ki velja do konca maja.
ATI Radeon™ HD 5750
ATI Radeon™ HD 5770
ATI Radeon™ HD 5850
ATI Radeon™ HD 5870
ATI Radeon™ HD 5970
AMD Radeon™ HD 6800
AMD Radeon™ HD 6900
ATI Radeon™ HD 5570 only when purchased with a qualifying CPU
ATI Radeon™ HD 5670 only when purchased with a qualifying CPU

Seveda velja le za določene dobavitelje!!!,
poznam da pošiljata k nam Pixmania in Alternate.de , ter ARLT.
Za Pixmania glejte da preklopite na nemško trgovino, ker je vsaj za 10% cenejše proti slovenski različici, seveda poštnina je ista cca 8€ za en artikel.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Total War: Attila

Oddelek: Igre
71614 (1220) galu
»

Total War: Rome II (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20036417 (22397) Pipi_Karamba
»

Slovenska RTS liga

Oddelek: Igre
61185 (908) Pipi_Karamba
»

Medieval 2: total war

Oddelek: Igre
405565 (3910) Berserker
»

Empire: Total War (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20414521 (7761) nejko8

Več podobnih tem