» »

Grafična...

Grafična...

Wee_Master ::

Pozdrav

Mam eno vprašanje...grafična (GF 9800 gtx) in mi sveti rdeča lučka...kaj to pomeni? da nima pravega toka...
mam pa napajalnik LG Power s 500 W (bolj da ki kao 500 W)....
plata pa je gigabyte 890gpa-ud3h....dva trda diska 160gb in 500 gb....in procesor amd phenom 2....
ali je mogoče da grafa ne dobi dost toka...pa s tem je napaka oz. sveti rdeča luč
prosim za pomoč

hvala

LP

Nwanko ::

Si priklopil napajanje 2 x 6-pin?

ma mam to grafo že dobro leto pa pol skori 2....na 2x6 pin....
sam prej sm meu miostar matično pa athlon 3500+ procesor....
ne vem koji kurac je...lahk da je švoh napjalnik...mogoče zna kdo kaj pomagat oz. svetovat?
hvala

LP

axee ::

Se sploh prižge računalnik? Kaj se zgodi ko prižgeš? Je kakšna možnost da si sposodiš kolegov napajalnik?

ma računlanik dela normalno le da ta luč gori....
bom provau dobit kakega ki ma več watov...

Ne rabiš več wattov, rabiš več moči na 12V linijah. Katerikoli brand name 400W napajalnik je močnejši od tvojega. Če računalnik dela, in luč gori ponavadi pomeni da je grafična crknila (tudi računalnik se ti nebi prižgal). Če ti dela..čudno, a ma kakšne probleme (pregrevanje v igrah, artifakti itd?)

Prižgi furmark za eno uro, če zdrži je grafična kul. Če ne, crkuje grafična. Če je napajalnik prešvoh bo stvar crknila (se ugasnila), rdeča luč ni posledica napajalnika.

galu ::

Pri moji GTX295 je ta rdeča lučka pomenila crkot..
Tako to gre.

sem provau pr kolegu....na njegov napajalnik s 900 w....mi je na grafi svetla zelena...
to pomen da grafa ne doobi dovolj toka...ampak dela računalnik normalno....edino igre štekajo...

ModriN96 ::

torej...kupš nov bolši napajalc in je stvar rešena

hojnikb ::

Al pa odviješ grafo :D
#brezpodpisa

ModriN96 je izjavil:

torej...kupš nov bolši napajalc in je stvar rešena

Kar seveda ne pomeni da kupiš "močnejši" LC. Kupi recimo Corsair tx550w ali pa 650W če boš dodajal še eno grafično.

sm mislu uzet seasonic al pa edermax...

medek ::

Priporočal bi ti Gembird napajalnik, sam ga uporabljam in moram reči da je res odličen: Pa še kje ga dobiš: Tukaj

po čemu sodiš da je ta dobr...rabim močnejši npajalnik to je to

svetetko ::

Če hočeš poceni prit skoz, vzemi http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... , če bi rad kvalitetnejši napajalnik (se splača, vsaj za naprej, omogoča ti tudi uporabo močnejših grafičnih kartic...) pa lahko vzameš katerega koli corsairja ali kako drugo kvalitetno firmo. Priporočam ti TX650 ali pa HX650 če želiš modularne kable.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Kaj kupiti
948149063 (84722) Riff
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

13213268 (8902) Napajalc
»

Napajalnik za grafično kartico visokega kakovostnega razred za cca. 50€

4710060 (9066) Brias
»

Na ekranu ni slike in v rač. piska?