» »

Denver DVB-T sprejemnik DMB107HD

Denver DVB-T sprejemnik DMB107HD

Tarzan ::

Za TV, ki nima podpore MPEG4 TV progamom, sem nabavil DVB-T sprejemnik Denver - DMB107HD. Ko sem nekako uspel dobit signal s sobno anteno, sem opazil, da nikakor ne zmore preklapljati razmerja slike s 4:3 na 16:9. Če uporabim HDMI preklapljanje ne deluje, na TV ne morem nastaviti preklapljanja razmerja na samodejno, ko pa ga priključim preko prastarega SCART kabla, pa preklapljanje deluje brez problema. Pri SCART kablu je slika ubijalsko zanič, prav tako nesramno šumi in je zadeva praktično negledljiva. Ali je možno urediti, da se bo tudi preko HDMI kabla normalno preklapljalo razmerje slike?

Zvezdica27 ::

lp,

kolikor jaz gledam bolj video forume je to pogost problem. Včasih dela (po izjavah na forumih) če daš izhod na NTSC in ne PAL. Probaj.

Sicer pa mislim da je to zadržek za nakup večih ljudi (in to da nobena naprava ne podpira ntfs diskov).

zz

dr1m ::

A sprejemnik v meniju nima nikakršnih nastavitev za format TV sprejemnika na katerim bo priključen?
@Zvezdica27, hočeš reči da ta ne podpira NTFS? Kaj pa Linuxov format ext3?
Sicer pa baje je VIVAX DVB-T 410 edini ku podpira NTFS...

Tarzan ::

Nikjer v nastavitvah se mu ne da nastavit nič, kar bi omogočilo opcijo samodejnega prilagajanja. Pridem lahko do načina, ko v vsakem primeru raztegne sliko čez cel zaslon- to je zame neuporabno, ker za zdaj večina TV postaj še ne pošilja anamorfnega signala, ampak od navadnega 4:3 do celo ultra trapastega letterboxa, kjer samo v sredini črnine vidiš 16:9 film. :P

Omenjen model, ki ga imam podpira NTFS. Ne vem, ali je bil kriv moj disk, moja antena z relativno slabim signalom ali pa prepočasen sprejemnik, ko sem omogočil hkratno snemanje programa je veselo zatikalo in zmrzovalo sliko. Glede na vse težave, odsvetujem nakup tega sprejemnika.

makyslo ::

Zanimivo da ti zatika.
Meni namreč ob cca. 70% jakosti in cca. 55% kvaliteti signala deluje brez problema, tudi če snemam 2 programa in gledam tretjega. Snemam pa na WD disk v FAT32 sistemu.
JE pa čisto odvisno. pri cca 30% mi včasi kocka, ni pa hudo. Sem pa opazil da kocka trakrat, ko zelo nika kakovost signala.

PS: Sprejemnik podpira NTFS, testirano na Sandisk usb ključu.

Meni je tole trenutno daleč najboljši sprejemnik na trgu in vsekakor best buy...

zcetrt ::

makyslo... Danes sem kupil ta sprejemnik. Kako lahko snemam en program in gledam drugega? Kje lahko nastavim snemanje ob določenem času? Ne najdem v menujih... V navodilih tudi nisem opazil... Medtem ko v oglasnem materialu možnost je navedena. Na škatli in uradni spletni strani pa ne.

Vključen imam pa USB disk s FAT datotečnim sistemom. En program (trenutni) brez težav snema, pregledovat se da potem. Odgovora na zgornja vprašanja pa nisem našel.

Hvala za odgovor že vnaprej.
4.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zcetrt ()

makyslo ::

2 kanala lahko snemaš tako, da najprej pričneš snemanje prvga z tipko rec (pod modro tipko spodaj desno ) na daljincu. moglo bi ti pokazat rec zgoraj desno. če pritisneš še enkrat tipko rec se ti odpre novo okence, kjer lahko nastaviš čas snemanja (po default je 2 uri se mi zdi).

zdej če hočeš snemat še drug kanal (seveda v istem mux), ga preporosto zamenjaš in tam ponoviš postopek.


timer snemanje pa je "menu, nastavitev sistema, nastavitve časovnika". za snemanje izberi možnost "snemanje izbire".

k4vz0024 ::

A vnaprej pa ne moreš programirati?

makyslo ::

lahko, preko časovnika.pač izbereš drug datum.

zcetrt ::

Uf... Super. Prvič me je neslo, da nisem vedel, da mora biti na istem muxu. Tole s časovnikom je pa štorasto prevedeno, ampak če to res dela, tako kot je treba, je super. Hvala za odgovor!
4.

k4vz0024 ::

Koliko datumov vnaprej lahko nastaviš za snemanje?

zcetrt ::

Kakor sem gledal imaš možnosti enkratnega, dnevne in tedenske ponovitve za vsako od 8 bank.
4.

k4vz0024 ::

Pa lahko nastaviš, da tisto kar snema tudi prikazuje na TV?

zcetrt ::

Kakor jaz razumem, gledaš poljuben program na istem muxu, ob tem pa lahko 2 snemaš. Torej lahko brez težav gledaš, kar snemaš. To zagotovo velja pri ročnem snemanju (da stisneš knof rec), časovnika pa tako natančno š nisem preizkušal. Ampak ne vem, kakšna težava bi lahko nastopila.
4.

k4vz0024 ::

Če bi se dalo nastaviti, da bi vnaprej programiral, da bi preklopilo na določen program, potem bi lahko snemal na dvd rekorder.

makyslo ::

seveda se da. namesto snemaj izbiro izbereš kanal. takrat bo prikazan le kanal. super za nastavljanje naprimer če gledaš film, da x kanalu pa se začenja nadaljevanka ali tekma...

k4vz0024 ::

Se pravi, da pri vnaprejšnji nastavitvi nastaviš, da prikaže kanal namesto snemanja na usb?

Tx

AvtoR ::

Ali se zna tale Denver tudi zbudit iz standby stanja, posneti dolečen kanal in se po opravljenem delu spet spraviti v standby?

bosskovic ::

8-)

Zgodovina sprememb…

zcetrt ::

Pozdravljeni.

Po nekajmesečni uporabi se je izukazalo, da je Denver DMB-107HD precej nezanesljiv. Ob vklopljenem USB ključku slika zmrzuje, snemanje ne deluje pravilno. Včasih posname, včasih ne, včasih kar del posnetka izgine, časovnik ne uačne snemanja takrat, kot je nastavljen itd. Ima kdo podobne težavi in jih je morda rešil?
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje digitalne televizije..

Oddelek: Zvok in slika
226850 (6195) bauci
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
328991 (6536) 6151
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458042 (4867) stefp
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956527 (33239) Alexius Heristalski
»

TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
309262 (7626) asterix2000

Več podobnih tem