Forum » Pomoč in nasveti » težave z računalnikom
težave z računalnikom
janmikec ::
imam težave z naslednjim računalnikom
INTEL E6500
ASUS P5QL-VM
4GB RAM-a (je na Vendor listi)
500GB WD Blue
brez dodatne grafične
in sicer se računalnik kar sam resetira (ne gre za pregrevanje ker v biosu piše da ima procesor 40-45 stopinj), poleg tega pa javlja tudi raznorazne napake v windowsih (sesutje mozille, windows logon ID se mora zapreti... ipd)
Pojavi se naslednji BLUESCREEN
lepo prosim za pomoč
LP
INTEL E6500
ASUS P5QL-VM
4GB RAM-a (je na Vendor listi)
500GB WD Blue
brez dodatne grafične
in sicer se računalnik kar sam resetira (ne gre za pregrevanje ker v biosu piše da ima procesor 40-45 stopinj), poleg tega pa javlja tudi raznorazne napake v windowsih (sesutje mozille, windows logon ID se mora zapreti... ipd)
Pojavi se naslednji BLUESCREEN
lepo prosim za pomoč
LP
- zavaroval slike: bluefish ()
KoMar- ::
Čim dobiš kaj rdečega, pomeni, da je nekaj narobe z RAMom. A si povišal voltažo pred testom?
ne voltaže nisem povišal, ker niti nevem kje se to naredi :S, ali je možno da je kaj narobe z matično ploščo ali so rami glavni problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janmikec ()
KoMar- ::
Napetost lahko povečaš v BIOSu. Poglej v knjigico, ki si jo dobil zraven matične plošče.
Skoraj ziher je krivec RAM.
Skoraj ziher je krivec RAM.
a pa nebo nič narobe če povišam napetost RAM-a na 1,9V?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janmikec ()
sem naštimal na 1,9V, bluescreen se še vedno pojavlja, vendar manjkrat :O tako da res nevem kaj bi lahko bilo.
bluefish ::
Če računalnik ni navit in višanje napetosti ne pomaga, potem je možnost, da je RAM okvarjen. Testiraj vsako palčko posebej in po možnosti v obeh slotih.
undertacker ::
Imam problem z računalnikom vsaka igra, ki jo hočem igrati mi zmrzne, ter se pokaže bluescreen. Kako bi testiral rame z memtestom preko biosa, ker sem že probal vendar brez uspeha. Sem pa naredil tako, da sem naredil zagonski usb, ter naložil memtest nato pa v biosu naredil, da mi prvo boota iz usb-ja, vendar potem ko ponovno zaženem računalnik mi samo utripa črta, tako kot pri flashanju grafične kartice, ko moram napisati commando in nato gre dalje. Prosim za pomoč.
Prihodnjič slikaj bluescreen.
Možno je, da je krivec gonilnik za grafično. Odstrani ga in namesti ponovno najnovejšega.
Možno je, da je krivec gonilnik za grafično. Odstrani ga in namesti ponovno najnovejšega.
undertacker ::
Procesor imam navit 4.0Ghz. Drugače pa mi piše tole ko se prikaže bluescreen 0x0000101. Mi lahko razložiš kako naj testiram rame v biosu. Driverji za grafično imam najnovejše, tako, da grafa nemore biti problem.
Za začetek znižaj frekvenco procesorja. Podatek o BSOD-u pa je pomanjkljiv, raje slikaj s fotoaparatom (lahko tudi z mobilcem) in objavi sliko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BSOD na windows 7 32-bit????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1426 (1234) | Jankolovski |
» | Problem z novimi ramiOddelek: Strojna oprema | 1000 (816) | Krofek |
» | Težave z ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 1352 (1285) | boogie_xlr |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4671 (3535) | Pyr0Beast |
» | Problem z navijanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5231 (3937) | Tilen |