» »

BSOD na windows 7 32-bit????

BSOD na windows 7 32-bit????

Jankolovski ::

Mam problem in sicer se mi pojavlja bsod, verjetno je treba updejtat bios, ker se mi računalnik restata pokaže bsod ko nič ne delam ali pa ko gledam film ali kar tako. Tako da grafični driverji tukaj verjetno niso problem, windows update je biu narejen tako da nevem! A je meu kdo podobne izkušnje z windows 7?

matična- asus m2n-e sli (bios revision 0801 25.04.2007 SMBios verzion 2.4)
grafika- geforce 8600gts tdh extreme all-solids
rami- 4gb rama
proc- amd athlon 6000+ am2
placa mam dost
wi-fi- linksys usb cisco
tip+miš- logitech mx5500 revolution

bluefish ::

RAM? Testiraj z Memtest.

bom testiral trajal bo do jutr, sam ram mi ziher deluje ker sm meu prej naložen windows xp in so laufal normalno, k sm pa naložu windows 7 32-bit original mi pa kr meče bsod na vsake tolk cajta, tko da tuki je nekje drugzga problem hmmmmmm???

Poskusi slikati BSOD in ga objavi sem.

Memtest je ponavadi dovolj, če ga poganjaš en kratek čas in ni potrebno čakati cel dan.

blueFish imel si prau nekaj je narobe z rami in sicer mislim da z kompatibilnostjo ramov, zato ker ko sm probal memtest z vsemi 4-imi rami mi je po 5 sek restartalo računalnik, nato sem vzel vn zadnji ram in še enkrat probal memtest šel je čez brez problemov, nato sm probal samo un ram k sem ga prej vn vzel in ga dal na prvi slot probal in je šel čez brez problemov, nato sem isti ram dal še na slot na katerem je bil na začetku se pravi na zadnem probal memtest spet brez problemov, dal nazaj vse rame notri še enkrat probal memtest in se mi je restratal po 5 sek memtesta hmmmmmm???

rami so vsi od istega proizvajalca GEIL 1GB PC2-6400 DDR2 800 CL=4-4-4-12 volt:2.1V

a maš kaksno idejo blueFish kaj bi to bilo narobe hmmm????

Valvoline ::

Poskus nastavit latence na 5-5-5-15 če bo kej boljš

jan01 ::

Kaj je tako težko pokazat sliko bsdja?!

Lahko poskusiš z latencami. Najprej pa prestavi timing iz 1T na 2T (žal zdajle ne vem na pamet, kako točno se imenuje nastavitev).

Valvoline ::

Lahko poskusiš z latencami. Najprej pa prestavi timing iz 1T na 2T (žal zdajle ne vem na pamet, kako točno se imenuje nastavitev).

A ni tako da ddr2 sploh ne deluje na 1T ?

ja težko jo je pokazat ker ko se bsod prikaže se v sekundi tut restarta tko da sploh ne morm pogledat bsoda, sm pa vidu neki 0x00000000001E al pa 0x000000000001F različno, kaj pa je kksn dobr program za nastavlat latenco pa timing pa voltažo????
hvala za razumevanje

To nastavljaš v BIOS-u.

Za prikaz BSOD pa pojdi: Control Panel\System and Security\System > Advanced system settings > Advanced > Startup and Recovery Settings > odstrani kljukico pri Automatically restart.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

ok hvala zaenkrat bom naštimal mal bios tole za prikaz bsod sm pa naštimal hvala bluefish

darkolord ::

Pa vsebino mape Windows\Minidump uploadaj nekaj, če imaš to možnost.

evo naštimal v biosu voltažo prej je bilo (avtomatik) zdej sm naštimal 1,9V in timing je bil isto avtomatik zdaj sm ga dal na T2, po kosilu bom sprobal memtest in vam naprej sporočim zaenkrat hvala, letenc pa nism najdu

Saj če bo to delovalo, potem latence pusti kar na privzetih vrednostih.

evo sprobal memtest ni delovalo še vedno restarta, kako pa latence spremenim a to je pr timingu al kako nism najdu nikjer da bi pisalo latence oziroma 4-4-4-12, a kdo mogoče ve uporablam pa nasledni bios: Phenix Tehnologies LTD ASUS M2N-E SLI ACPI Bios revision 0801 25.04.2007 SMBios version 2.4
????

a bi blo dobr da flasham updejtam bios na revision 1102???

Zgodovina sprememb…

blueFish a latence menjaš v DRAM Configuration v biosu ker nevem kaj te kratice pomenjo Tcl,Trcd,Trp(3-6),Tras(5-18),Trc(11-26),Twr(3-6),Trrd(2-5),Trwt(2-9),Twtr(1-3),Trtp(2/4 ali 3/5),Twrrd(0-3),Twrwr(1-3),Trdrd(2-5),Trfc(0-3) vse mam naštiman na avto da se jih pa še naštimat na številke k sm jih napisu v oklepajih od do!

Prosim za pomoč

Da, to se nastavlja tukaj. Ti pa spet ne znam točneje pomagati glede imen, ker sem navijal in se ukvarjal s tem že precej časa nazaj.

Evo rešitev je bila flashanje oziroma updatanje biosa, zdaj se mi ne restarta več in deluje normalno, memtest 3.5 pa je imel napako zato mi ni hotel brati vseh ramov, zato sem uporabil memtest 3.4 in mi je šel test čez vse rame in ni bilo nobenih problemou!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s prepoznavanjem RAMa.

Oddelek: Pomoč in nasveti
192232 (1863) virus258
»

Zakaj se mi računalnik restarta?

451227 (1227) TokioGangsta
»

corsair dominator 8888c4df problem

Oddelek: Navijanje
171724 (1546) joker16_7
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

402432 (1976) amigo_no1
»

MemTest

Oddelek: Navijanje
372429 (1603) HyperGL

Več podobnih tem