Forum » Pomoč in nasveti » Hladilnik za disk, da/ne?
Hladilnik za disk, da/ne?
Bolf3nk ::
Nabavil sem novo kišto, v karem imam en wd disk 1tb kapacitete. Zanima me, če se splača nabavit še hladilnik za disk? Sedaj mi everest kaže 35°C. Lahko dodatno hlajenje kaj podaljša življensko dobo?
- spremenil: Bolf3nk ()
IvoJan ::
če imaš dobro prevetreno ohišje ne bo bistvene razlike
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
fosil ::
35 ni nič kaj visoka temperatura.
Sicer pa pri diskih prenizke temperature povečajo možnost okvar ravno tako kot previsoke.
Sicer pa pri diskih prenizke temperature povečajo možnost okvar ravno tako kot previsoke.
Tako je!
bluefish ::
Diski najbolj trpijo ob hitrem in pogostem nihanju temperature, kar pa se v večini domačih računalnikov ni za bati.
35°C je kar normalna temperatura in nakup hlajenja samo zaradi tega ni potreben. Boš pa seveda s kvalitetnejšimi rešitvami tudi zmanjšal glasnost diska (prenos vibracij na ohišje,...).
35°C je kar normalna temperatura in nakup hlajenja samo zaradi tega ni potreben. Boš pa seveda s kvalitetnejšimi rešitvami tudi zmanjšal glasnost diska (prenos vibracij na ohišje,...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | segrevanje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1004 (801) | MSI7 |
» | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9854 (6894) | MrStein |
» | TemperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 2004 (1605) | joker16_7 |
» | trdi diskOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1529 (1360) | Pyr0Beast |
» | učinkovitost HARDCANO hladilnikov ???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1083 (860) | boom-bar |