Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
yani2000 ::
@$%&/():
Original SGS slušalke lahko kupiš v Big Bangu.
@Dr_M:
Tudi pri meni se včasih lučke prižgejo za SMS, ampak večinoma se ne. Uporabljam pa kr stock SMS app pa menda brez patchanega service.jar fajla.
Za SMS pa piše na XDA:
Original SGS slušalke lahko kupiš v Big Bangu.
@Dr_M:
Tudi pri meni se včasih lučke prižgejo za SMS, ampak večinoma se ne. Uporabljam pa kr stock SMS app pa menda brez patchanega service.jar fajla.
Za SMS pa piše na XDA:
touchwiz sms: notification is only possible if you use another sms app (e.g. Go SMS) or if you use a patched sms app or a patched services.jar
onitam ::
Sem novi na področju androida; zato postavljam za nekatere malce butasto vprašanje.
Moj Galaxy S laufa serijski 2.2 Froyo (BUJP6). Zdaj bi pa rad nadgradil na uraden 2.3.4 preko Kiesa (v kolikor OTA ne deluje prinas). Ko se povežem z telefonom na najnovejši Kies pa mi tsam piše da firmware updejti niso navoljo. Kake ideje?!
Moj Galaxy S laufa serijski 2.2 Froyo (BUJP6). Zdaj bi pa rad nadgradil na uraden 2.3.4 preko Kiesa (v kolikor OTA ne deluje prinas). Ko se povežem z telefonom na najnovejši Kies pa mi tsam piše da firmware updejti niso navoljo. Kake ideje?!
bleh
Vajenc ::
Prodaja kdo original SGS slušalke?
Original SGS slušalke so nekaj najslabšega, če jih boš uporabljal med tekom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
$%&/() ::
Ne vem no, meni so kar dobro sluzile dokler jih nisem izgubil. Pa saj bi nabavil kaksne Sennheiserce pa nobene nimajo mikrofona, afaik.
janezJ ::
sem imel iste probleme z sgs (froyo) in kies, v kies-u mi ni hotelo ponudit posodobitve, pisalo je, da moja verzija telefona ni posodobljiva!, pravtako mobitelov sgs. Predlagam odin (problem garancija, nekaterim jo upoštevajo nekaterim ne), stock romov je dost zuni, mislem, da je zadnji stabilni jvr. Če se odločita za odin, osebno predlagam slovenski Milkys rom, ga uporabljam že od kar je zuni, meni osebno top zadeva, dela vse u nulo!
krop ::
Sem novi na področju androida; zato postavljam za nekatere malce butasto vprašanje.
Probaj spremenit csc na recimo XEU pa ti bo ponudilo update na kiesu
Kako:
HOW TO CHANGE THE CSC WITH YOUR COUNTRY CODE:
- Into the DIALER write *#272*XXXXXXXXXXXX# where X series is your IMEI (show the IMEI with *#06#)
- Select your country CODE
- Click on INSTALL
- Wait until it reboots and it do a wipe (automatically)
- Do the first boot
- Enjoy!
Pozor s tem dejanjem ti bo zbrisalo tel. imenik in aplikacije. Najprej naredi backup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
red_point ::
mojmu prjatlu, ki ma sgs, tako kot js, sm predlagal naj update-a preka kiesa pa ni delalo. pa so mu na mobitelu rekil da preko kiesa gre samo, če imaš gor 2.1, če maš pa 2.2 pa ne. tako da, je pol na servis poslou prek mobitela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: red_point ()
amacar ::
mobitelovci pa vejo ja... Js sem ga kupil z 2.2 pa sem preko kiesa na 2.2.1 nadgradil, ko je 2.3.3 prišel, mi je pa tudi normalno na tega nadgradilo.
Uceri sm sprobu DC 3.0, Galaxian, Semaphore, SpeedMod in Talon kernele (vse tazadnje) in cist v nobenmu ne dela BLN. Test mode v BLN control dela norlamno, ko pa dobim sms, se tipke ne prizgejo. Sprobal tudi nekaj romov, Dary 10.2.2, Dynamic I, Juwe's 5.3, Doctorz Rom V.2.0, pa se ene par drugih... Sicer vseh kombinacij nisem sprobal.
Se najboljsa kombinacija je pa Ficeto JVS base + DC 4.0.
Aja, Semaphore in Talon mi se vedno naredita moder zaslon.
Končno sem se spravu skup in našel po nekaj tednih rešitev za BLN in mi sedaj dela odlično!
Sem na JVQ od Juwe v5.2 z Semaphore v1.3.3 (DA, tudi v teh starejših verizjah deluje BLN).
V bistvu me je "cink44" prisilu da na XDA poiščem temo kjer naj bi bil modificiran services.jar in sem našel tole temo (DA, tema je za SGS2!). Ko sem to temo prebiral sem zasledil, da je nekdo omenil Light Flow Lite in ta programček je tisto tapravo, kjer dela VSE! Sicer še nisem dlje časa sprobaval, ampak za zdaj je OK. Pa to aplikacijo je ful težko najdit, na XDA je samo parkar omenjena v nekih postih, pa še SGS1/2 naj nebi bila uradno podprta (BLN dela preko fleša od kamere )
In, JA, "memoz" je imel prav, na marketu lahko dobiš prav vse, sam najdit moraš.
Sedaj pa še odgovor "memoz"-u:
Torej ti maš problem s tem, da hočeš utripajoče touch tipke, katere za en q vidiš na soncu? Ne vem no, rajši uporabljam noled, da točno vem kakšno notifikacijo mam in mi ni treba bulit v telefon 5 sekund, da vidim, če mi slučajno dva knofa utripata. Meni se zdi noled bolj funkcionalen. Vsakemu svoje torej.
1. Niso nujno utripajoče, to si jih v bistvu moraš nastavit, če hočeš da ti utripajo.
2. SuperAMOLED se tudi za en q vidi na soncu, zato vsi nastavimo na maksimalno svetilnost (ful žere baterijo), da lahko na soncu normalno gledamo.
3. Odlično da že od daleč takoj vidiš kakšno notifikacijo si dobil, v bistvu pa je itak vseeno!, pogledal boš v vsakem primeru al ker ti bo tam pisalo da si dobil na GMail nekaj si boš pa rekel "ah... to bom čez 1h šel pogledat", če boš dobil SMS boš pa v trenutku šel pogledat kaj si dobil? Jaz oboje pogledam istočasno.
4. Ja samo zato ker imaš ti NoLed mi pa BLN moramo mi vsakih 5 sec bulit v telefon tebi pa ni treba. Dobra!
5. Imaš pa vsaj nekaj prav: "vsakemu svoje".
Dr_M ::
Uceri sem ugotovil, da z Ficetos JVS base BLN dela tudi Galaxian kernel, ampak mi pa ne dela WIFI (prizge se, ampak tudi sam ugasne po cca 20 sekundah).
Skoda, ker je Galaxian kernel najboljsi, kar se tice slike. S tem kernelom AMOLED res zgleda dobro. Tudi pri zatemnitvi s screen filtrom, se sivine ne spremenijo v rdece in vijolicne odtenke, kot pri drugih kernelih, ampak ostanejo sive.
Skoda, ker je Galaxian kernel najboljsi, kar se tice slike. S tem kernelom AMOLED res zgleda dobro. Tudi pri zatemnitvi s screen filtrom, se sivine ne spremenijo v rdece in vijolicne odtenke, kot pri drugih kernelih, ampak ostanejo sive.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
sgdjkdlsugi4 ::
Ce rabi kdo spremenjen services.jar za JVS, sem se malo poigral - http://forum.xda-developers.com/showpos...
Nemixxx ::
Lp!
Danes sem si hotu updatati telefon iz 2.2.1 na 2.3.4 delal sem po postopku tega videa---- in naredim vse tako kot on ampak ko priklucim usb v telefon da bi zacel installirat ta firmware mi ga nezazna tam onim takoj ko prikljuci telefon mu v onemu programu napiše (added) meni pa nič.Fora je pa v tem,da ko js prikljucim usb v telefon v desnem kotu pokaže okence ki želi naložit driverje za Gadget serial ampak pride do napake oz. ne najde driverjev zaradi tega mi tudi nezazna usb-ja.Sedaj pa kaj naj naredim,kako na naložim ta driver?na internetu ga pa nenajdem.če grem pod naprave in tiskalni ke mi kaže Gadget serial pa zraven klicaj ker ni naložen driver.
Prosim za pomoč
Hvala
Danes sem si hotu updatati telefon iz 2.2.1 na 2.3.4 delal sem po postopku tega videa---- in naredim vse tako kot on ampak ko priklucim usb v telefon da bi zacel installirat ta firmware mi ga nezazna tam onim takoj ko prikljuci telefon mu v onemu programu napiše (added) meni pa nič.Fora je pa v tem,da ko js prikljucim usb v telefon v desnem kotu pokaže okence ki želi naložit driverje za Gadget serial ampak pride do napake oz. ne najde driverjev zaradi tega mi tudi nezazna usb-ja.Sedaj pa kaj naj naredim,kako na naložim ta driver?na internetu ga pa nenajdem.če grem pod naprave in tiskalni ke mi kaže Gadget serial pa zraven klicaj ker ni naložen driver.
Prosim za pomoč
Hvala
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
Goody ::
@nemivsek: instaliraj tele driverje
http://forum.xda-developers.com/showthr...
ali pa instaliraj kies (sam pol pazi da ti kies ne bo laufal ko boš delal z Odinom)
http://forum.xda-developers.com/showthr...
ali pa instaliraj kies (sam pol pazi da ti kies ne bo laufal ko boš delal z Odinom)
Nemixxx ::
hvala :D bomo videli ka bo sedaj
evo zrihtano :P
hvala še enkrat
evo zrihtano :P
hvala še enkrat
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nemixxx ()
Mja, to bi bila opcija, ampak problem je, da slike ne najdem. Najbrž je v kakšnem .nomedia folderju in je media scanner ne najde. Slowly losing my patience. Še kakšna ideja? Spremeni se ob čisto random časih (navidez), včasih po 5 minutah, včasih pa cel dan ne.
Boobiz ::
Okej, Docov 2.3.4 JVR z hardcore kernelom mi je začel presedat. Preveč Samsungovega bloatwarea, ki mi pobere preveč rama, tako da ga mam samo 60 free in ob vsaki nadaljni aplikaciji začne lagat, sploh če vžgem browser.
Ker ne sledim več temam na XDA, se obračam na vas da mi priporočate nov 2.3.5 ROM. Mora bit stabilen z odstranjenim samsungovim bloatwareom in seveda hiter. Zanima pa me tudi katere modeme uporabljate? Jst še vedno uporabljam JPY modem, ker z njim dosegam dober battery life, čeprav je že outdated.
Any suggestions welcome.
Ker ne sledim več temam na XDA, se obračam na vas da mi priporočate nov 2.3.5 ROM. Mora bit stabilen z odstranjenim samsungovim bloatwareom in seveda hiter. Zanima pa me tudi katere modeme uporabljate? Jst še vedno uporabljam JPY modem, ker z njim dosegam dober battery life, čeprav je že outdated.
Any suggestions welcome.
I'm drunk, what's your excuse?
Suly ::
Pomoč bi potreboval glede MMSov.
Ko sem klical na simobil, mi je prijazen gospodič pojasnil, da mms-ov samsung glaxy S, S2 in ACE, ne znajo sprejemati brez da bi imel ves čas vklopljen prenos podatkov.
Na HTCju nikoli nisem imel podobnih težav. Tam tudi če sem imel prenos podatkov izklopljen (na telefonu), je telefon samodejno znal sprejeti in poslati MMS.
Na Samsungovih aparatih pa naj ne bi bilo možno.
Zanima me ali obstaja kakšna aplikacija ali karkoli podobnega, ki bi znala sama ločit MMS od klasičnega prenosa podatkov. Z drugimi besedami rečeno, da bi bil MMS "prenos podatkov" vedno vključen, klasičn prenos podatkov pa ne (na telefonu se razume).
Ko sem klical na simobil, mi je prijazen gospodič pojasnil, da mms-ov samsung glaxy S, S2 in ACE, ne znajo sprejemati brez da bi imel ves čas vklopljen prenos podatkov.
Na HTCju nikoli nisem imel podobnih težav. Tam tudi če sem imel prenos podatkov izklopljen (na telefonu), je telefon samodejno znal sprejeti in poslati MMS.
Na Samsungovih aparatih pa naj ne bi bilo možno.
Zanima me ali obstaja kakšna aplikacija ali karkoli podobnega, ki bi znala sama ločit MMS od klasičnega prenosa podatkov. Z drugimi besedami rečeno, da bi bil MMS "prenos podatkov" vedno vključen, klasičn prenos podatkov pa ne (na telefonu se razume).
@Suly: imaš dve možnosti:
1) izklopiš auto retrieve v nastavitvah mmd/sms in imaš izklopljeno podatkovno vezo. Ko dobiš obvestilo ( v obliki sms) da si prejel mms, vklopiš podatkovno in downloadaš mms
2) si instaliraš droidwall (rabiš root) aplikacijo in omogočiš samo messaging.
1) izklopiš auto retrieve v nastavitvah mmd/sms in imaš izklopljeno podatkovno vezo. Ko dobiš obvestilo ( v obliki sms) da si prejel mms, vklopiš podatkovno in downloadaš mms
2) si instaliraš droidwall (rabiš root) aplikacijo in omogočiš samo messaging.
cink44 hvala. Telefona nimam rootanega.
Kaj pa pri pošiljanju ? Je tudi potrebno posebej vklapljat ?
aaah pa ti "pametni" telefoni :P
Kaj pa pri pošiljanju ? Je tudi potrebno posebej vklapljat ?
aaah pa ti "pametni" telefoni :P
Ja, pri pošiljanju seveda tudi rabiš..Drugače so pa pametni foni že fajn samo rabiš pa seveda naročnino z zadosti Mb, drugače plačuješ (no sej naročnino tudi) močno.
100mb imam, ampak očitno bo potrebno razmisliti o menjavi operaterja in kakšnem Free20 paketu, pa bo lahko prenos podatkov vedno vklopljen :)
Xserces ::
imam skos przgan prenos podatkov in mi ne kuri nc... nevem kaj vm to dela XD updajta mi sam widget za vreme toj pa vse XD
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Xserces komplet sinh za vse (fb,gmail,vreme,novice...). Da ko sem na wirelessu mi avtomatsko sinhronizira komplet + redno branje novic itd ... Moram kr pazit glede porabe podatkov, tak da bo vrjetno potrebno spremenit paket, ker wireless žal ni povsod dostopn.
;-) ::
Kateri rom je sedaj IN. Gre mi predvsem za daljšo dobo baterije, da ni teh samsungovih aplikacij gor, torej nekaj bol clean. Pa da ni treba met doktorata za naložit.
S.U.R.F.A.C.E
amacar ::
Darky Mi je pa čudno, da še niste ugotovili, da to menjavanje romov kot da bi gate menjal ne vodi v nič dobrega, samo v sekiranje in zapravljanje časa.
Ja jaz bom zdaj menjal rom po nevem kolkem času. Zalomi pa se mi že pri rootanjo, čeprav sem že na prajšnjega spravo darkyja in rootal.
Tista varianta one click root mi ne deluje, z4root tudi ne...še kaka ideja ?
Tista varianta one click root mi ne deluje, z4root tudi ne...še kaka ideja ?
Če si že na gingerbreadu potem deluje samo menda GingerBreak, SuperOneClick ali pa, da naložiš preko Odina CF-Root kernel oz. kakšen kernel, ki je baziran na njem.
Itak pa večina custom ROM-ov že vsebuje ROOT (če ne vsi).
Itak pa večina custom ROM-ov že vsebuje ROOT (če ne vsi).
Mislim da sem obstal nekje vmes...nalagam Darkyja...nekaj je šteknilo zgleda v odinu in sedaj ko se prikaže/zažene zadeva na začetni ekran se znova in znova zaganja.
Od tu naprej mi negre
Od tu naprej mi negre
<ID:0/004> Added!! <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4).. <ID:0/004> File analysis.. <ID:0/004> SetupConnection.. <ID:0/004> Initialzation.. <ID:0/004> Set PIT file.. <ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Ok, sem rešil problem in sedaj (imam novega =) ) sem na Darkys_v10.2_Extreme_Edition_Final in sedim na istem mestu kot sem prej. Približno 8m oddaljen od routerja imam samo 2 črtici na wifiju signala, prej sem imel polno, če grem 2m vstran za steno pa signala več ni, prej pa je bil oz. je še lovil ene 4 wifije od sosedov. Kaj mi je storiti ?
reflash ali pa zamenjaj ROM / modem
menjal bi samo modem, je znano kaj kateri je dober pa da dobro lovi ? Nevem zakaj tlačijo take not če so slabi ?
samsung 1 ::
mene nekej zanima. zvecer sem napolnil sgs telefon in je bil zutrej prazen.zvecer sem ga sicer uporabljau. kakšen predlog zakaj bi biu tako hitro prazen?
telefon je dober drugac.svetlost minimum in drugo.nebi vedu kaj mu je.
biu je posodoblej oz.nalozen na novo sistem
biu je posodoblej oz.nalozen na novo sistem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: samsung 1 ()
če je bil na novo naložen pred kratkim ti bo ene 2 dni papal baterijo potem pa se bo ustalilo
gdjv ::
mislim da novega ceneje v slo ni
http://www.mobisvet.si/index.php?page=s...
drugace pa jih imaš ogromno na bolhi, nekateri so tako rekoč novi, cena cca 250 € in manj
http://www.mobisvet.si/index.php?page=s...
drugace pa jih imaš ogromno na bolhi, nekateri so tako rekoč novi, cena cca 250 € in manj
jaz sem prodal res kot novega kupljenega januarja z 2ma pokrovčkoma (beli in črni), folija na ekranu, vse tipitopi zraven sem še dal avtopolnilec in 4gb sd kartico pustil v teleofnu za 200€ pa sem baje še drag bil, sem ga 3x vozil okoli na oglede.
;-)-> ... aha.drugače je odličen telefon. sam to je blo ze u drugič tako.kaj pa animirano ozadje?pa animacije na teleofnu?kolko pije baterije?
floyd1 ::
Bi rekel da animirano ozadje ne žere ne vem kaj. Ga imam ves čas, pa vseeno (ob zelo mali uporabi, npr. čez vikend) baterija zdrži 2 do 3 dni. Drugače pa dan in pol pa do 2 dni.
;-): Za 200 EUR mojega ne dam. Itak ne bi menjal, sem (z vsako nadgradnjo bolj) zadovoljen z njim.
;-): Za 200 EUR mojega ne dam. Itak ne bi menjal, sem (z vsako nadgradnjo bolj) zadovoljen z njim.
floyd1 ::
Vem. Sem bil dolgoletni zadovoljen uporabnik E-65. Build like a tank. Kot samemu telefonu mu še zdaj nič ne manjka, če pa hočeš net, maile in vse ostalo pa je (z današnjega stališča) neuporaben. Ima pa šef kakega pol leta E7 in je ful zadovoljen. Če ne bi imel androida bi verjetno tudi sam razmišljal v tej smeri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 345265 (162284) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5928 (4697) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12446 (11367) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11935 (9515) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3764 (3119) | klinker |