Forum » Pomoč in nasveti » Nakup prenapetostne zaščite
Nakup prenapetostne zaščite
Dekinio ::
Zanima me koliko se splača kupiti prenapetostno zaščito (vtičnice). Stanujem v novi stavbi tak da me zanima če so nove stavbe zaščitene že pred prenapetostnimi sunki?
Je nakup smiseln, potreben?
Hvala!
Je nakup smiseln, potreben?
Hvala!
KoMar- ::
Vsaka hišna inštalacija ima več stopnj zaščite in seveda je priporočljiva tudi na mikro nivoju, tj. neposredno pred porabniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Spajky ::
Nakup je smiseln za vse naprave in povezave na njih za škode nad vrednostjo prenapetostne, ki se dobijo že za celo 15 € za direkt v vtičnico ... pol pa dalje podaljšek z razdelilcem!
Ni nujno, da pri sunku zadeve crknejo takoj, lahko se samo poškodujejo, pa še delajo in nič ne zezajo na začetku, čez čas pa zgubiš živce zaradi zezanj. Jest sem za manj kot 100 € zaščitil po stanovanju vse razen novejšega hladilnika (in bojlerja), ki je total brez vsake elektronike! In sem že ugotovil v preteklosti, da se mi je večkrat povrnila investicija!
Ni nujno, da pri sunku zadeve crknejo takoj, lahko se samo poškodujejo, pa še delajo in nič ne zezajo na začetku, čez čas pa zgubiš živce zaradi zezanj. Jest sem za manj kot 100 € zaščitil po stanovanju vse razen novejšega hladilnika (in bojlerja), ki je total brez vsake elektronike! In sem že ugotovil v preteklosti, da se mi je večkrat povrnila investicija!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenapetostna zaščitaOddelek: Pomoč in nasveti | 10186 (6595) | St235 |
» | Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 17890 (6512) | jype |
» | prenapetostna zaščitaOddelek: Kaj kupiti | 15224 (11690) | mojca |
» | Prenapetostna zaščita!!Oddelek: Kaj kupiti | 5538 (4665) | Tomson |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8946 (7348) | AngelOfDeath |