» »

IrDA

IrDA

EvilGod ::

Živjo
zanima me kaj je IrDAjom na PCjih. Naprimer na moji plošči Abit KG7-RAID piše d ma build-in IrDA device. Kaj to pomen, kje ma čitalc in kako ga aktiviram?
Če to še nč ne pomen kolk stane IrDA reader tak d se lahko na pc prklop, da bi mi naprimer bral mobitel...

LP
>:D

Lucio ::

Rabiš še kabel (ki ni priložen plošči). Drugače pa jih imajo pri MLACOMU.

in kolk to stane?

Lucio ::

Pojdi na MLACOMOVO stran in poglej. Mislim da ne bo težko.>:D

Ja ne vem a je to to k je 7.000, ker če je sam kabl se mi zdi d bi blo lahko mn...

LP
>:D

bradek ::

Ce ima plata built in IR potem imas na plati 4 pine na katere priklopis kabl, ki ima nakoncu sprejemnik/oddajnik. Zadeva je med 5 in 7k, mal poglej se okol, dobi se pa tut za manj.

lp
Brad3K

Kaboom ::

to da ima "built in" je samo konektor pa še to je kao interni COM port, vsaj pri moji ASUS matični je tako... ker če ga aktiviram v biosu hkrati onemogočim uporabo enega externega com porta... malo prej pa sem se sprehajal po FAQ v "Elektrotehnika in elektronika" in videl lep link ki je za IR komunikacijo preko com porta, poglej malo tja, mislim da lahko dobiš material iz kakega starega video rekorderja...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Daljinec za PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
61398 (1298) Xplicit
»

IR - vmesnik za povezavo PC ---- GSM

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202481 (2074) T0RN4D0
»

program za T310

Oddelek: Programska oprema
281612 (1250) Paramedic
»

ECS K7S5A & IrDA Actisys IR210L

Oddelek: Strojna oprema
61075 (1017) bozicek
»

Je kriva plosca za memtest errorje/nestabilnost?

Oddelek: Navijanje
81716 (1568) AtaStrumf

Več podobnih tem