» »

5.1 zvočniki in HDMI

5.1 zvočniki in HDMI

markozupi ::

zdravo,
Danes sem naročil zvočnike ki imajo 5.1 sistem ( http://www.mimovrste.com/artikel/176002... ) in na laptopu imam 3 analogne kanale za zvok 1 je mikrofon druga 2 za zvočnike ker pa se mi je pri prejšnjih zvočnikih uničil pocentiometer sem zalotal žice kar direkt in delovalo je vendar sem čez čas ugotovil da mi en kanal na računalniku ne dela več normalno in hršči... zato me zanima če obstaja kakšen kabel če se da da bi meu zvok preko hdmi priključka ki ga imam na računalniku (ni nujno da so ravno taki vhodi kot pri računalniku samo da je za avdio... )

Hvala za odgovore !

Scorpia ::

A si prepričan da ni tisti kanal ki hrešči, namenjen nizkotoncu? Še enkrat preveri če si pravilno priklopil.
////

nevem,ker jih še nimam ampak ko sem priklopil slušalke je hreščalo :/ ter tudi če je že za nizkotonec kaj nebi moral oddajati nizke tone vsak kolikor sem imel na stacinarnem 5.1 zvočno je en vhod oddajal nizke tone...

Mogoče če bi dal glasnost čisto na minimum dela ok? Drugače preveri driverje, sicer meni je tudi hreščalo če sem sam zamešal kable in sem dal satelite za nizkotonca. Sam to je že dolgo nazaj, se niti več ne spomnem kako se je slišal. Sam vem da je hreščal:)
////

na minimum ne bom dajal ker stvar mora delovati ne hrščati ker na začetku je delovalo.Saj pravim da sem en priključek skuril (to se mi ni zgodilo prvič ker nonstop neki ustvarjam)
no in zdaj me zanima če bi se dalo kako to zvezati preko HDMI prključka ki ga imam na prenosniku...

Zvezdica27 ::

lp,

VIDEO: hdmi omogoča tudi prenos zvoka: a pri prenosnikih včasih ne! Edina opcija je da pač probaš iz laptopa na domači kino peljati hdmi sliko, nek film.

POZOR: to je 100% samo za sliko.

kako je z zvokom (winamp, mp3) pa nimam pojma... google! Priznam, da je tvoje vpršanje dejanko zanimivo: ali lahko preko HDM prenašaš samo zvok?

lp,

zz

Je kar nekaj prenosnikov ki prenaša prek HDMI zvok. Sicer sam probal sam dva prenosnika od Toshibe in Acer, oba sta predvajala zvok v stereo, prav tako sta bila sposobna poslati DD in DTS zvok. Sicer je vse odvisno od reciverja ali bo sprejel iz HDMI zvok, brez tv-ja. Če pa primerjam z mojim, ki ni bil cenovno najvijše, bi moral vsak reciver imeti to sposobnost.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinu

Oddelek: Zvok in slika
382893 (2316) 2mlavric
»

5.0 surround brez subwoofer-ja?

Oddelek: Zvok in slika
7959 (786) Scorpia