» »

Problem z zavarovalnico

Problem z zavarovalnico

mitja990 ::

No da opišem svoj primer:
V soboto sem mel prometno nesrečo z mojim avtom in sicer sem se zaletel v mojega priatelja na cesti brez črte
cesta je bila ozka in ni bilo možnosti izogibanja tak da sem počo v njegov bok.
No in ker se je dalo zmenit sma izpolnila evro obrazec na moji zavarovalnici kot kao da sem jaz krivec,jaz pa bi moral storiti
nasprotno na njegovi ker sma oba pri različnih zavarovalnicah...tako bi potemtakem si delila škodo 50:50,torej da zavarovalnica da 50 % škode na lastnika
No in tako sma rešla na moji zavarovalnici jaz pa sem mislil it danes rešit it na njegovi isto samo da je on kao krivec.Naj omenim da je škoda na njegovem avtu bila ocenjena kot totalka
na mojem pa je le udarjen prednji blatnik in odbijač...
No danes pa se je zgodilo sledeče,en z skuterjem mi je vzel prednost in sem ga bočno počo...zaletel se mi je v isto stran kot v soboto en z avtom...
Škoda ki je bila od prej ni bila tako velika zato se bi dalo nekak prelisičit to zavarovalnico da bi jaz lepo prišel skoz to..in mogoče pokasiral z 2 strani al pa nekako da bi blo v moje dobro no.
Ta nasreča ki se je danes zgodila ni pustila veliko posledic samo pač bol še je popraskan avto in udarjen ampak na istih mestih kot od sobote..Z mopedistom sma izpolnila evro obrazec in ju3 bi ga naj nesel na njegovo zavarovalnico.
Zato sprašujem če obstaja še kakšna druga pot ki bi bila v moje dobro..razmišljal sem tudi da bi to škodo ki se je danes zgodila samo uveljavljal,ono z sobote pa ne...
Naj omenim da je mopedist bil 100 % krivec i nda sma oba zavarovana pri isti zavarovalnici, ter da v obeh primerih nesreč ni bila na krajo dogodkov policija...

lp in hvala
  • spremenil: mitja990 ()

koyotee ::

bolš da se ne voziš več sploh
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tody ::

Ti greš lahko na zavarovalnico in rečeš da odstopaš od škode če ti je kdo drug povzročil škodo. Nemoreš pa rečt drugi zavarovalnici da nej ne vzame iz tvoje police denarja ker si se ti drugemu zabil. Tako da boš samo frendu naredu štalo. Plačal boš tko in tko. Lahko pa greš podpisat na zavarovalnico papirje da odstopaš od škode ki ti je bila narejena in stem prišparaš frendu 2 razreda padca.

In potem uveljaviš to škodo od motorja. Pa boš mel popravljen avto in tvoj frend manj stroškov drugo leto.

koyotee je izjavil:

bolš da se ne voziš več sploh

sem že razmišljal ja samo je to moj edini prevoz

Tody je izjavil:

Ti greš lahko na zavarovalnico in rečeš da odstopaš od škode če ti je kdo drug povzročil škodo. Nemoreš pa rečt drugi zavarovalnici da nej ne vzame iz tvoje police denarja ker si se ti drugemu zabil. Tako da boš samo frendu naredu štalo. Plačal boš tko in tko. Lahko pa greš podpisat na zavarovalnico papirje da odstopaš od škode ki ti je bila narejena in stem prišparaš frendu 2 razreda padca.

In potem uveljaviš to škodo od motorja. Pa boš mel popravljen avto in tvoj frend manj stroškov drugo leto.

pomoje nebo prijatelj rabo nič plačevat ker bo tako ali tako nov avto kupo pa še k drugi zavarovalnici gre

TOP ::

Sej ni važen,ker boniteta se bo prenesla iz enega avta na drugi in bo plačal več,ker je imel prometno nesrečo in je bil kriv in toliko procentov mu bojo vzeli.

;-) ::

Sploh ni problem v zavarovalnici ampak v tebi.

MadMicka ::

mitja990, to ne leti nate ampak govorim na splošno. Časi, ko je bilo goljufanje zavarovalnic z zrežiranimi nesrečami "nacionalni šport", so mimo. So jih že kar nekaj takih spravili za rešetke.

St235 ::

cenilci niso butasti in če bo cenilec ugotovil, da jih poskušaš prinest okol se ne bo lepo končalo, predvsem pa se ni pametno zajebavat pa probat dvakrat isto škodo uveljavit. Dandanes imajo zavarovalnice vzajemne baze podatkov tako, da se hitro vidi, če nekdo dvakrat isto škodo uveljavlja, ravno tako se vidi prenos vseh bonusov in malusov. Če je motorist podpisal vse papirje potem najboljš, da pač uveljavljaš škodo iz tega naslova, pa ne obremenjuješ prijateljeve zavarovalnice. Boš pa seveda plačal višje zavarovanje drugo leto, ker je bla uveljavljana škoda na tvojo polico.

Go-ahead ::

Ti misliš, da cenilec ne zna ločit poškodb, ki jih je povzročil motor od tistih, ki jih je povzročil avto?

AndrejS ::

Cenilci so ponavadi lenuhi, ki se še jim prepognit ne da, da pogleda kako je avto spodaj poškodovan - govorim iz lastnih izkušenj.

Aston_11 ::

Bravo, zavarovalnice sodelujejo med seboj ravno zaradi takih genijev. Cenilce pa imajo zato, da jih vsak pamž napne. 50+% zadev je nategov.

Nekdo je nekoč izjavil, da naj bi cenilec letno rešil 2000 škod. Potem ima res čas lovit goljufe in ležat pod avtomobili.

AndrejS ::

kaj je sedaj bolje da se uleže pod avtomobil in napiše vso škodo, ali da en avto potem 3x oceni - kot je bilo v mojem primeru ?

AndrejS je izjavil:

kaj je sedaj bolje da se uleže pod avtomobil in napiše vso škodo, ali da en avto potem 3x oceni - kot je bilo v mojem primeru ?

Poskusi se enkrat sam spravit pod avtomobil (brez avtodvigala) in povej ali je zvit disk, premnik, vilica, amortizer, končnik volana, volanska letev, itd.

Brez dvigala je to misija nemogoče, velikokrat še na dvigalu ni vidnih poškodb. Še na optični kontroli ugibajo kaj je zvito.

Tody ::

Če so ljudje v procesu normalni se vse da zmenit. Jest sem uveljavljal sicer kasko, ampak mi je potem serviser rekel, lej ugotovil smo še to to in to pa smo poslal na odobritev v zavarovalnico. Zadevo so sicer odobril ampak je zato trajalo en dan dlje. Hočem rečt da meni kot stranki ni bilo treba avta sem in tja vlečt ali kogarkoli vse so se sami zmenil. Tko da bi cenilci vse že vnaprej vedil je itak NO GO.

Sem rešil sledeče:
Avto peljem čez 1h k cenilcu za škodo ki mi jo je povzročil avto,tako da se bomo zmenli kak pa kaj bo...
Glede prometne nesreče ono ko se m ije z motorjem zaleto pa je tak.Avto sem peljal k avtomehaniku,ki je obenem cenilec in mi do danes napiše predračun za celotno popravilo,jaz pa tisti predračun dam tistemu ki mi je vzel prednost z motorjem in mi plača na roko tak kot je sam želel,ker se ni strinjal z temn da gre prek zavarovalnice zaradi nekih premij itd..jaz sem itak na bolšem pa mi je pol vseeno ,popravljeno pa moram met

lp

Če ti misli plačat na roko, potem nima razjasnjeno , kaj se mu splača.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede pritožbe oz. izpodbijanja zavarovalnega zahtevka.

Oddelek: Loža
395627 (4663) Mare2
»

Cenilec prepričan v svoj prav (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8620458 (17075) D3m
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

6720110 (18589) fosil
»

Odrsan avto na parkingu

4011437 (10188) c00L3r
»

Zapel količek na parkirišču