» »

Kvalitetna/nekvalitetna oblačila (kratke majice, hlače)

Kvalitetna/nekvalitetna oblačila (kratke majice, hlače)

LeQuack ::

Torej v času vročine bo treba navit nekaj kosov oblačil, vsaj kratkim majic in kratkih hlač, ampak se vsako leto težje odločam, kaj nabavit.

Po eni strani imaš nizko cenovne trgovine, kjer pridejo kratke majice tam 5-10€ in kratke hlače 15-20€, potem pa razne druge štacune, kjer imaš bolj znane športne (Nike, Adidas, ...) ali druge firme, kjer pa samo za kratke majice daš vsaj 20€ in za kratke hlače recimo vsaj 40€. Ampak kot na koncu ugotoviš, je večinoma teh oblačil narejena v Aziji (Kitajska, Indonezija, Tajska, ...), ne glede na to koliko daš za njih.

Torej kakšne izkušnje imate vi s temi vrstami oblačil oz. tudi z drugimi? Meni se navadno ne zgodi, da bi se samo blago strgalo, ampak da se na oblačilih razparajo šivi ali pa po po nekaj pranjih postanejo barve čudne ali pa kaj podobnega. Se torej splača kupovati dražje ali na koncu dobiš isti šrot?
Quack !

Hardstyle ::

Ravno ta teden kupil trojne kratke hlače, ene v H&M, druge v Testinotu in tretje v Hervisu (Oneil). Ti sporočim po par pranjih =)

Glodko ::

Jst gledam samo da je 100% bombaž. Bil včeraj v New Yorkerju, probal nekaj majic z res super motivi, vsaka po 7 Eur. Probam v garderobi me je pa vse špikal k je 60% umetnih materialov notri. Adidas & Nike ne kupujem ker imam drugačen stil oblačenja vendar se kr precej govori o ponaredkih teh firm.

Glede obrabe pa jaz lepo namočim te stvari v mlačno vodo z minimalno detergenta, na hitro mal operem in dam sušit. Vzame mi minimalno časa in je še danes kot novo (res je tudi da sem za kratke hlače dal skoraj 100 Eur samo so res kot nova še po 3 letih). Sicer pa imaš kar precej o tem napisan na netu.

PacificBlue ::

Je razlika seveda med cenejso/drazjo robo..pri cenejsi se barve prej izperejo, trgajo se sivi, blago je manj kvalitetno...Jaz osebno si raje kupim drazje. tisto kar pa nosim doma pa je kaj manj kvalitetno...Pazim pa pri pranju, da si oblačila obrnem, da se barve ne izperejo tako hitro. Perem pa vedno na 40 stopinjah, razen belo perilo pri visjih temperaturah

edit:typo
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Kar pa se tiče pranja pa moram priznati, da nimam kaj preveč izkušenj s tem. Vsekakor imam premalo oblek in jih ne menjujem ravno vsak dan, da bi lahko čakal, da se nabere več oblek iste barve (za pralni stroj). Vsako posebej pravi v pralne stroju po 1 uro pa tudi nimam potrpljenja. Poleg tega ko se grem rekreirati tiste prešvicane cunje najbrž ni dobro da čakajo nekaj dni na pranje, ali pač?
Najbolj mi diši ta ideja od Glodko-ta, se pravi samo namočit in rahlo ročno oprat.

Glodko je izjavil:

Adidas & Nike ne kupujem ker imam drugačen stil oblačenja vendar se kr precej govori o ponaredkih teh firm.

Tudi jaz sicer nisem imel v mislih pretirano športnih oblek ala šumeče trenirke od Adidasa :D. Kupujem bolj obleke za vsakdan, ki jih lahko nosiš zunaj in tudi recimo v pisarni in ne izpadeš čuden. Se pa tudi jaz nagibam k temu, da dam raje malo več, če veš da ti bo služilo dlje. Človek se naveže svojih oblačil :)
Quack !

KoMar- ::

Meni vse iz New Yorkerja razpade po kakem letu... saj so lepi vzorci in motivi, ampak kvaliteta pa... ;(

Ted ::

C&A ima kvalitetna oblačila za zelo nizke cene. Tako za prosti čas kot tudi sakoje in obleke.
Mah...

Avenger ::

Jaz lahko povem za majice. Fruit of the loom majo el-cheapo tkan bombaž, ne najboljši kroj, American Apparel pa fin, prijeten na otip, idealen kroj, vsaj zame. Razlika kot dan in noč, je pa AA skor še enkrat dražji, če se prav spomnim.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

bosmla ::

Jaz najrajsi taksno in podobno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

aktivna oblačila (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7620032 (11711) slomakita
»

Pranje oblačil (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža