» »

Sharing datotek

Sharing datotek

Wisor ::

Imam manjsi problem pri "postavitvi" domacega omrezja. Sam nisem velik intelektualec na tem podrocju, zato vas bi prosil za pomoc pri "deljenju" datotek. Veliko casa sem uporablal operacijski sistem windows XP, vendar sem pred nekaj dnevi vse tri racunalnike posodobil z windows 7. Zelo sem zadovoljen, vendar imam manjso tezavo!

Moje omrezje zgleda nekako takole:





PC1 deluje kot nekaksen streznik za muziko, filme, slike ipd... (je deloval) tako, da lahko dostopam do podatkov kjerkoli v hisi. Poskusil sem z Skupno rabo deljenja datotek (desni klik na lokalni disk -> Lastnosti-> Dodatna skupna raba), vendar do diska iz drugega racunalnika se vedno ne morem dostopati. V omrezju mi zazna racunalnik vendar do njega ne morem dostopati, ker mi javi sledeci error.





Ali mi lahko poveste kaj sem naredil narobe, pa kako lahko popravim to tezavo?



Lep pozdrav,
  • spremenil: Wisor ()

imagodei ::

Poskusi tole: klik
- Hoc est qui sumus -

Wisor ::

Okey, zgoglu sem nekaj s cimer sem izklopil "password protected", sedaj sem prisel do nove tezave. Namrec v "raziskovalcu" vidm katere datoteke so sharane, vendar do njih (datotek, ki sej jih sharal jaz) ne morem dostopati ker dobim sledeci error. Lahko pa dostopad do mape Users javno.



Kaj moram sedaj storiti ? :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wisor ()

imagodei ::

Na računalniku, na katerega dostopaš preko mreže, moraš nastaviti enak username, kot ga imaš na tem, s katerim dostopaš.

Ne vem, kako ima Win7 po defaultu vklopljeno: če ima vklopljen Simple file sharing, ga izklopi. Nato pa na mapi, ki jo želiš dat v skupno rabo (ja, izbereš si eno mapo na disku, npr.) nastavi pravice najprej na Share, potem pa še Permissions. Na obeh dodaj uporabniško ime, s katerim želiš iz drugega računalnika dostopat do mape in ustrezne pravice. Potem pa zna biti še problem z geslom: Polkna namreč po defaultu ne pustijo dostopat na računalnik prek mreže, če uporabniško ime nima nastavljenega gesla. Najlažje je, če zato na obeh računalnikih nastaviš za istega uporabnika isto geslo.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Uspelo? Al si sformatiral računalnik, pa ne moreš na slo-tech? >:D
- Hoc est qui sumus -

Wisor ::

Evo zadevo sm postimu, najlepša hvala vsem za pomoč :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z nastavitvami deljenja v omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
184241 (4080) Grega_K
»

ničesar ni..

Oddelek: Pomoč in nasveti
495218 (4477) nina_s85
»

skupna raba(v omrežju

Oddelek: Omrežja in internet
153625 (2974) Kankan
»

workgroup noce in noce

Oddelek: Omrežja in internet
201974 (1767) Microsoft
»

mreža res ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
101042 (942) ferdo

Več podobnih tem