» »

ip naslov

ip naslov

lele ::

Zanima me zakaj imam skoz ip 192.168.1.2 oz. zadnja številka se spreminja.Do tega je prišlo ko smo dobili nov modem z wifi-jem (siol). Namreč spet bi rad igral soldat s prijatelji a ni mogoče ker mi ponudi 192.168.1.2,na katerega se frendi ne morjo konektat ker takih je milijon, prej sem pa imel ip na tak način 89.143.66.66-neki tazga je blo in se je dalo igrati...v čem je vzrok? Sem probal tastar modem in je isti ip
hvala
  • zaklenil: KoMar- ()

popster ::

provaj poguglat my ip adress

AndrejS ::

Jaz pa imam 192.168.2.102. Mislim da ima mojega manj naprav kot tvojega. Zamenjaš ?

Moreš ločit med zunanjim in notranjim IPjem. Sedaj imaš novi modem, ki deluje kot router.

hojnikb ::

Port foward bo rešu probleme
#brezpodpisa

Ja tako je ja,ko grem gledat nastavitve routereja mi kaže Public (WAN) IP Address: 89.143.154.94
Probal sem pa že brezžično in s kablom.
Hojnikb,kaj si to mislil,da zamenjam tam ko je kabel priključen?

knesz ::

Po defaultu ti siol modem dela kot router.
Na računalniku si naredi pppoe povezavo in preko tega dostopaj na net.

lp

sm probu pa isto sranje...

ViperR ::

Pa 192.168.xxxx je lokalni ip kaj ne razumes, to pa vidis ti zato ker mas ruther. ker mas ruther se prijatelji ne bodo mogli povezat nate. npis na google IP pa bos vidu svoj prvi ip. Če hočeste igrat npr. fifo prek neta pol si istalirite hamachi. Vsaj jaz t uporabljam. 2. možnost je da si port odpreš, so na netu navodila ampak to ne priporočam.

SomeOneNew ::

lele je izjavil:

sm probu pa isto sranje...

Potem pa nisi pravilno sprobal oz. nisi izklopil pppoe na ruterju.

Ne bi ti nič škodilo, da bi vsaj malo spoznal osnove IP protokola. Mogoče potem ne boš rabil spraševat takih zadev in boš vsaj ločil med privat in javnim IPjem.

Link:
WIKI IP
Routing

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do ruterja in modema kako nastavit

Oddelek: Pomoč in nasveti
113586 (3334) StajercSSS
»

2 Routerja in omejena povezava