» »

Ge Force 8600 GT

Ge Force 8600 GT

windrop ::

Zdravo. Kupil sem to grafično pred okrog dvema letoma. Pa je delala recimo 1 leto popolnoma dobro. Potem pa je naenkrat začela redno glasno delovati, kot da bi se ob kaj dotikala. Potem sem izključil ventilator, pa do včeraj imel izključenega, danes sem priključil spet ventilator, 1 uro je delala normalno, potem pa spet kot da bi se ob kaj drgnila. Sem pogledal če je kje kaj narobe, pa zgleda vse OK. Ali je kdo imel podobne težave ? Ali je ventilator šel ?

LP, windrop
Življenje je potovanje.

ST-777 ::

Tudi jaz sem kupil grafično 8600 pred približno dvema letoma in je postal ventilator precej glasen. Zamenjal sem ga za pasivni hladilnik, ki je neslišen.

Ob nakupu tega hladilnika sem vprašal prodajalca, koliko časa ventilatorji zdržijo na grafični. Odgovoril je, da približno 2 leti.

windrop ::

No, Hvala!
Življenje je potovanje.

pingo76 ::

Kje pa, komp na 24/7 niti leto dni. Zamenjaj hlajaenje za pasivnega. Kak accelero s2 je ravno pravšnji pa še stane ne pretirano.

windrop ::

No v glavnem, trenutno sem brez ventilatorja, ko gledam film na računalniku, ter imam odprt google chrome, je GPU temperatura 66 stopinj. A je to dosti, srednje ? Pa kako je to, čim manjša temperatura, tem "boljša" grafika je ? Ali nekaj takega, sem bral nekje..

No, pa prilepim še stran, s sliko temperature, da mi kaj več o tem poveste vi, strokovnjaki ;)

Notri pa imam: 1 ventilator zadaj, ter 2 naprej. (ter seveda za procesor)

Življenje je potovanje.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

axee ::

Temperatura za grafično je v meji "varnega" ampak tisto kar si opisal niti slučajno ne obremenjuje grafične in le ta uživa v brezdelju. Šele ko jo obremeniš (recimo če hočeš 100% zaženeš furmark) vidiš če zdrži brez ventilatorja na varnem območju temperatur, kar pomeni pod prbl 100°C za grafične. Če zdrži bodi vesel, če bodo temperature višje pa v nabavo novega hladilnika, Accelero S2 bo ravno pravšnji.

windrop ::

Sem jo testiral, minimalno je bila 68 stopinj, največ pa 111 stopinj. Se pravi, da je nujno, da nabavim Accelero S2 ? Pa recimo če bom kupil za leto ali dve, drugo grafično, bo ta Accelero S2 dober tudi za drugo grafiko ?
Življenje je potovanje.

ST-777 ::

@windrop .... Zalman ima za svoj pasivni hladilnik na spletni strani točno navedeno za katere grafične pride v poštev in tudi animacijo montaže. Sam sem montiral ZALMAN VNF100, montaža je bila enostavna, tako da ti priporočam ta model, cena 23EUR se mi ne zdi visoka.

http://www.mlacom.si/artikel/36250/ZALM...

windrop ::

Recimo da kupim pasivno hlajenje, potem lahko grafično navijem ? Ker sem nekje prebral, da se naj nebi navijala grafična zaradi pasivnega hlajenja, da se prej skuri ali nekaj podobnega.
Življenje je potovanje.

windrop ::



Kaj je ta Temp ? Za GPU sem spremenil warning, da naj mi ta ogenjček nariše ko bo 70 stopinj, ne pa 50, vendar ne vem na koliko naj nastavim ta Temp :S
Življenje je potovanje.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

pingo76 ::

Pasivno hlajen geforce 8600GT je v mirovanju nekje 50 stopinj. Pri polni obremenitvi pa max nekje 92 stopinj kar je kao še spremenljivo a osebno bi raje dodal en ventialtor, da piha blizu in bo tako tempartura konkretno nižja.

windrop ::

Ja, včeraj sem si naročil Accelero S2. Kaj tukaj lahko dodam ventilator, ali kako je s tem ? Ker prejšnega sem vzel ven, ker tako glasen bil da ni bil za zdržati..
Življenje je potovanje.

IvoJan ::

slišal si ležaje ventilatorja :)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

st0jko ::

@windrop

Jaz uporabljam TALE ventilator na Acceleru S1 rev.2. Zadeva mi odlično hladi 8800GT in je praktično neslišna. Če pasivno nebo dovolj, priporočam to.
keks?

pingo76 ::

Eh z vezicami pritrdi gor en 120mm nepreveč nasilni ventilator. Dodaj par gumijastih podložk da umiriš morebitne vibracije pa si zmagal. Spodoben vent je 6EUR, vezice zanemarljivo, gumice se pa malo znajdi pa je. Cheap and chic.
Še sliko če nimaš najboljše predstave:

Tudi sam sem imel tako in je bilo vrh glave za radeona 4850 z brezveznim krš ventom (rang 2-3EUR) 120mm na 7V.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

blaz87 ::

Ponavadi pomaga kapljica ali 2 sintetičnega olja na os ventilatorja in je spet kot nov.

windrop ::

Ok, hvala vsem! Bom videl ko dobim, pa če kaj nebo "v redu" potem se slišimo na tem forumu :P
Življenje je potovanje.

windrop ::

Zdaj pa imam spet eno vprašanje. Imam doma en ventilator, SUNSON KD1209OTS2-6, DC12V , 2.0W. Priključek je pa na 2, ne pa na 3 kot ostala ventilatorja ki ju imam v računalniku. Ko sem odpiral moj napajalnik, sem zasledil da je priključek isti kot v napajalniku za ventilator. Vendar imam v napajalniku 120x120, ta je pa manjši, vendar večji od mojih v računalniku. Pa ne morem ga notri dat, ker nimam za tako "velike" ventilatorje narejene luknje.. Ta ventilator pa mislim da je bil v napajalniku.. A se to da kako naredit da bi ga imel notri v računalniku ? A je to sploh dober ventilator ? Ker na vseh imam recimo 0.20 A, ta je 2.0W. Ne vem zakaj je v W (wattih), ne pa v A(amperih).

Hvala za odgovore :)
Življenje je potovanje.

pingo76 ::

Za 2-3EUR novega z priklopom po želji res nebi packal doma, sploh pa če nisi še vešč in nimaš ostale krame doma (molex konektorji...).

windrop ::

Sem kupil zdaj 2 ventilatorja, jutri pa dobim hladilnik.
Življenje je potovanje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih računalnik za 900 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
456851 (5546) gregor
»

Temperatura grafične kartice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
384500 (3369) Sale_One0
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483579 (2603) jcb
»

Katero grafično kartico?

Oddelek: Kaj kupiti
202185 (1741) Toxic
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717497 (5336) M-XXXX

Več podobnih tem