Forum » Pomoč in nasveti » WIN XP INSTALACIJA
WIN XP INSTALACIJA
para! ::
Ok, mam en problem. Trenutno mam na racunalniku windows millenium edition + win 2k. Vse lepo in prav, ampak zelim namestiti win xp. Zato bom formatiral disk, ker se zelim znebiti win me IN win 2k. AMpak kolikor vem, se win xp ne morejo namestiti iz dosa, right? Ok, bom nalozil win 98 in potem upgradal na win xp. Vendar tu nastane nov problem: imam slovenske win 98 in angleske xp. Bo nadgradnja mogoca? Kolikor vem ne. Zanima me, ce obstaja se kaksen drug nacin, da bi na disku imel le in samo win xp. Prosim za cim prejsnji odovor.... HVALA
Aja, imam 20GB disk, trenutno na FAT32. Ce konvertam na NTFS, bo razlika ocitna?
Aja, imam 20GB disk, trenutno na FAT32. Ce konvertam na NTFS, bo razlika ocitna?
Death before dishonor!
JLP ::
Windows Xp CDji so bootable. kar pomen da sam u BIOSu naštimaš da ti komp namest s harddiska zažene s CDROMa in pol daš sam CD od WinXP u CD enoto, prtisneš Enter k ti reče da prtisn in setup se začne. Tko da ti nč ni treba DOSa met.
Live long and prosper!
TESKAn ::
Če maš pekač:
- poišči na netu fajl xpboot.bin in pa navodila, kako narediš winxp cd, z katerega lahko zaganjaš sistem.
Če pekača ni:
- nekje na netu se valja en 6 mega fajl (poglej na M$ stran), ki ti naredi zagonske diskete. Pol jih pa dajaš v disketnik in tko zaženeš inštalacijo.
- poišči na netu fajl xpboot.bin in pa navodila, kako narediš winxp cd, z katerega lahko zaganjaš sistem.
Če pekača ni:
- nekje na netu se valja en 6 mega fajl (poglej na M$ stran), ki ti naredi zagonske diskete. Pol jih pa dajaš v disketnik in tko zaženeš inštalacijo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Jst ::
Če ti bootcd ne dela probaj zagnati winnt.exe v direktoriju i386.
Ko sem jaz to probal mi je inštalacija trajala ene 3 ure, če pa bootam iz cdja pa ~1 uro.
Ko sem jaz to probal mi je inštalacija trajala ene 3 ure, če pa bootam iz cdja pa ~1 uro.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
BigFoot ::
ABX> exactly
Jst> samo nekje bi si najdu smartdrive, ga pognal, pa bi blo
Jst> samo nekje bi si najdu smartdrive, ga pognal, pa bi blo
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Kriko ::
Lahko instaliraš winXP na standarden način iz dosa, torej z zagonsko od win9x/ME. Zaženi računalnik z zagonsko disketo in namesto da napišeš setup, kot se je to delalo v win9x/ME napiši naslednje:
x:\i386\winnt.exe (x je črka cd-roma) Seveda moraš imet cd v cd-romu!
x:\i386\winnt.exe (x je črka cd-roma) Seveda moraš imet cd v cd-romu!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2700 (2454) | Mercier |
» | WIN XP INSTALL NUJNO!Oddelek: Operacijski sistemi | 1032 (917) | andrej |
» | Inštalacija WinXP ->100 prvičOddelek: Pomoč in nasveti | 1760 (1540) | recoil |
» | Kako inštalirati win XP če vse odpove ?!Oddelek: Operacijski sistemi | 1171 (987) | nsignific |
» | W2K clean install help!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2031 (1894) | andrej |