» »

NF7-S piskanje

NF7-S piskanje

tec ::

Pravkar sem dobil plosco nazaj, ki je bila na servisu (garancija), pa imam spet probleme. Prvo je to, da ce je procesor nastavljen na 2600+ v biosu ne dela. Zato sem ga dal 100x12,5. Windowsi se zacnejo postavljat in se takoj resetirajo. Spet mal pocakam in winsi se postavjo. Potem mal gledam kako dela in nato spet reboot, da dvignem procesor. Dal sem ga na 133, kjer se je lepo prizgal, vendar je takoj ko so se zaceli winsi nalagat crknil, v zvocniku pa zacne piskat tale grozni zvok.

Na servisu so mi 100% zagotovili da plosca deluje. Zraven sem dobil tudi sprintane rezultate benchmarkov in podobno, ampak meni se vedno ne dela. Vse komponente so verjetno ok, ker imam se eno asus A7V8X, kamor sem prikljucil isto periferijo, pa je delalo bp, se danes zjutraj.

Opazil sem, da sol flashali BIOS, ampak ocitno tudi to ni pomagalo.

Kaj naj naredim, ker tole je slo pa ze cez vse meje!?!?

100x hvala

VASkO ::

ta zvok je sirena za previsko temperaturo.
verjetno slabo pritrjen hladilnik ali pa prenizko nastavljena meja za pregrevanje v BIOSu.

Soni ::

To je alarm ,ki te opozori na previsoko temperaturo,odpri stranice pc ,da bo sistem bolj zračen.:D

KoReNJe ::

dej povej kera firma ti je sestavljala racunalnik, ka vidm da nimajo pojma

zaejec ::

jaz mam podoben problem, sam nix ne piska :)
plata Abit NF7-S in proc AMD Athlon 2500+ Barton ..
po flesiranju biosa se je stevilo rebootanj resda znizalo, vendar masina na "default" hitrosti (2500+ v biosu) se vedno ni stabilna.. normalno, tko da se ne resetira dela komaj, ko nastavim procesor na 100MHz * 11.0x .. kaj je v koncni fazi 1100MHz (ce vemo da athlon2500+ dela na 1833MHz ) .. tko da nimam pojma kaj naj bi blo narobe..:\

ru7 ::

..lahko bi napisal koliko W ima napajalnik, pa ali imaš v Winsih odkljukan "avtomaticly reboot"? Glede na to, da je na 1100 stabilen (če sem prav razumu), je možno, da maš prešvoh napajanik.

zaejec ::

tocno, napajalnik naj bi imel 400W (kupljen v bigbangu ( stran proizvajalca - sicer ni mojega 400w modela gor..) ..)
ne vem, sem probal tudi napajalnik od kolega ki ima iste komponente in stvar se je se vedno resetirala..probal sem tudi v biosu izklopit vse "zascite" za pregravanje pa se vedno isto..

glinik ::

Meni tud nekaj piska plata in še kolegu (dvema). Al je disk, pač nekaj piska. OK, da to slišiš, mora imet rač. v silent modu, vse vent. na 5 V. In seveda vodno hlajenje.

Tako da: YOU ARE NO ALONE

Lp

tec ::

Ni blo nic od nastetega, ampak problem v plosci, ki ga je resil BIOS upgrade....bojda.
Sedaj sicer ne piska vec, imam pa druge probleme.

Imel sem prikljucena dva diska, en sata in en ata. Oba sta bila priljucena na sata in je delalo ok, dokler ni zacela stekat plosca. Potem se je nakako to zrihtalo, tko da sem dobil na pol delujoco nazaj. Ko sem prikljucl oba diska nazaj je delalo ok, ce pa sem odkljucil ata disk, pa so se windowsi postavljali 5 minut dalj. Na eni tocki pri bootanju se je vse ustavilo in po 5 minutah je slo naprej. Ce sem ata disk prikljucil nazaj je delalo bp. Potem sem sel delat LL format na SATA disku, tako, da sem imel samo sata prikljucenega na pc. Ko je koncalo, sem bootal z winxp cdjem (se vedno je bil prikljucen samo sata disk), mu pokazal sata driverje in potem je spet 5 minut cakal, preden je zacel z prvimi koraki instalacije. No kakorkoli, po vsakem rebootu od instalacije naprej se mi, preden se pojavi winxp boot okno, ustavi za cca 5 min, potem pa normalno nadaljuje. Ce pa zraven prikljucim se ata diska preko converterja na sata, pa dela normalno.
Kaj vraga bi to lahko bilo narobe? Windowsi so bili nastalirani na frisen disk, ki je bil edini prikljucen na masino, torej sklepam da ne more bit softwerska napaka, ampak je nekje v hardweru. Disk sem pregledal in Lowlevel formatiral, pa ni bilo nobenih napak. Je torej lahko problem v sata kontrolerju na plosci? Kako lahko ugotovim in dokazem, da je kaj, ce dejansko je kaj, narobe z plosco. Pa se tole, ce ima veze. Ko sem dobil plosco nazaj in sem prikljucl sata disk, se je 2x postavil, potem pa sem stalno dobival bsod z ntfs.sys napako.

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261806 (1450) mkonci
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

Oddelek: Strojna oprema
262700 (2372) muzičar
»

Problem z Win XP na SATA disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
71964 (1832) Dejancek
»

IDE in SATA

Oddelek: Strojna oprema
232029 (1557) Fizikalko
»

Ne gre naložit winXP na novi hardwer

Oddelek: Pomoč in nasveti
392887 (2168) boštjan

Več podobnih tem