» »

Problemi s SATA diskom in inštalacijo WinXP

Problemi s SATA diskom in inštalacijo WinXP

Kaiser ::

Med zaganjanjem Windowsov se dogaja, da se računalnik kmalu po zagonskki sliki reboota. Ne pomaga noben Safe mode ali kaj podobnega, vedno se reboota.
Če hočem na novo inštalirati windowse se zgodi podobno. Zbootam ga s CDja, s F6 najprej naložim driver za SATA z diskete. Nalaganje s CDja se nadaljuje, nakar vpraša, če želim na novo naložiti windowse. Izberem to in računalnik začne pregledovati disk. Tu pa se ustavi, pokaže se BSOD, kjer pri napaki omenja datoteko ntfs.sys.
Poskušal sem naložiti defaulte v BIOSU, pogledal, če je kaj sumljivega v RAID utilityju, nič pomagalo.
WIndowse sem v prvo naložil sam, potem pa je z njimi delal nek bolj neuk uporabnik, ki me je poklical šele potem, ko je bila napaka. Baje ni delal nič posebnega z računalnikom (mi tudi ne bi upal povedati IMO).
Plata je Abit serije KD7 (KT 400 čipset) z RAIDOM (pomoje, ker ima RAID utility), SATA, LAN in SB. DIsk je Maxtor SATA 80GB.
Moja prognoza je, da je verjetno na disku ena piz*arija. Razmišljal se že o low level formatu, ki je na voljo v RAID utilityju, vendar sem rekel bom za vsak slučaj še tule vprašal. A ima Maxtor kakšen disk utility, da bi pregledal disk? Kaj je lahko narobe in kakko rešiti?
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"
  • spremenil: Kaiser ()

boštjan ::

z tega naslova si poberi powermax,pod diagnostic.mel sem podoben problem,ko nisem mogel winXP naložit na čisto novi system,na servisu jim je ratalo,pa še zdaj ne vem zakaj meni ni:(

NAredil sem low-level format in sem lahko inštaliral winse..... vendar! Računalnik dela dokler ga ne ugasnem, potem pa je spet vse po starem. Če ga zgolj resetiram tudi dela vse bp. Na misel mi je prišla ena težava o kateri se je tu že govorilo - namreč, da se windowsi prehitro izklopijo kot lahko disk do konca zapiše vse podatke in zaradi tega nastane težava. Je kaj takega možno? Kako to reč odpraviti?

No, dejte no mal pomagat prosim!

sash ::

iz CD-ja z winsi skopiraj manjkajočo datoteko in prepiši tisto nad disku - se je meni že tud zgodlo pa nimam SATA diska
--------------------
Think different...
TOROiD Group

perci ::

Ram stestiraj z memtest86. IMO ti on dela probleme.

Bom poskusil.

boštjan ::

a mi lahko poveš kdaj daš disketo z sata driverji noter in kdaj jo vzameš ven.mogoče pa te tudi ti driverji zezajo,poskusi novejšo verzijo sata driverjev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eden izmed HDD v raidu je mrtev

Oddelek: Pomoč in nasveti
345314 (4597) ST-777
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
362125 (1588) GrimReaper
»