Forum » Strojna oprema » Problem z napajalnikoma
Problem z napajalnikoma
windrop ::
No imam en problem. Z napajalnikom, pa naj ga opišem na kratko:
Prijatelj mi je pripeljal računalnik, da bi mu dal noter drugi trdi disk, AMD 3GHz ter matična je ASUS-ova, pa ko sem ga priklopil v elektriko, ga sploh nisem prižgal, se je začel napajalnik sam od sebe vrteti, prav tako tudi ventilator na procesorju. No, tako sem skuril 430W napajalnik (Počilo je v njem se kadilo, ter seveda smrdelo). Danes sem pa dobil 500W, ter prej poskusil brez vsega priključiti na elektriko, ter se ni vrtel, ko sem ga pa dal v ta AMD, se je pa spet vrtel, vendar samo sekundo, da ga nebi spet skuril. Ta napajalnik, pa sedaj uporabljam v svojem računalniku, ter deluje normalno. Zakaj bi pa prišlo do tega ? Kolikor mi je rekel, je doma njemu vse v redu delalo.
LP, windrop
Prijatelj mi je pripeljal računalnik, da bi mu dal noter drugi trdi disk, AMD 3GHz ter matična je ASUS-ova, pa ko sem ga priklopil v elektriko, ga sploh nisem prižgal, se je začel napajalnik sam od sebe vrteti, prav tako tudi ventilator na procesorju. No, tako sem skuril 430W napajalnik (Počilo je v njem se kadilo, ter seveda smrdelo). Danes sem pa dobil 500W, ter prej poskusil brez vsega priključiti na elektriko, ter se ni vrtel, ko sem ga pa dal v ta AMD, se je pa spet vrtel, vendar samo sekundo, da ga nebi spet skuril. Ta napajalnik, pa sedaj uporabljam v svojem računalniku, ter deluje normalno. Zakaj bi pa prišlo do tega ? Kolikor mi je rekel, je doma njemu vse v redu delalo.
LP, windrop
Življenje je potovanje.
MIHAc27 ::
Malo je od matične odvisno, vendar je to dokaj normalno da se
-ventilator zavrti za sekundo nato ustavi
-če je nastavljeno se lahko računalnik tudi popolnoma zažene takoj ko dobi napajanje.
Sedaj lahko je glih slučajno bil napajalnik že slab ali pa je kaj z to matično narobe.
-ventilator zavrti za sekundo nato ustavi
-če je nastavljeno se lahko računalnik tudi popolnoma zažene takoj ko dobi napajanje.
Sedaj lahko je glih slučajno bil napajalnik že slab ali pa je kaj z to matično narobe.
windrop ::
Ja, vendar se ni ustavil prvič (Ventilator 430W), se je vrtel okrog 5 sekund, sem ga ugasnil, ter poskusil ponovno, pa se sploh ni vrtel več, potem za 3sekunde je pa počilo. Ta 500W napajalnik je pa čist v redu, ga uporabljam v mojem računalniku. Mislim da je nekaj narobe z matično, vendar pa ne vem kaj =S
Življenje je potovanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12687 (11572) | BorutK-73 |
» | Napajalnik - pop(kaput?)Oddelek: Strojna oprema | 711 (604) | 69charger |
» | 580W napajalnik dovolj?Oddelek: Strojna oprema | 5375 (4405) | krispe |
» | Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8018 (5625) | sid911 |
» | NapajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1730 (1225) | Silence-r |