» »

Podatkovne baze

Podatkovne baze

black ice ::

Želim narediti en večji projekt s podatkovnimi bazami. Preden se bom sploh spravil zraven želim ubrati pravilno pot, da se ne bom na sredi projekta zajebaval s prehodom na alternativne, učinkovitejše načine. Težavo mi predstavlja to, da nisem nek guru na področju podatkovnih baz, saj znam delati edino z Accessom pa še to ne preveč. Obenem naj omenim, da mi učenje ne predstavlja problema, če bo to doprineslo k večji učinkovitosti podatkovne baze.

Vse skupaj bi najraje naredil v Accessu, vendar je celotna baza namenjena končni predstavitvi na spletu.
Postavil bi ogrodje, obrazec v Accessu in določeno število uporabnikov bi preko tega obrazca vneslo podatke. Ko bi uporabniki zaključili z vnosom podatkov bi pretvoril bazo v Accessu v SQL bazo.

Je pretvorba MDB > SQL izvedljiva ali bo na koncu vseeno bolje, da že od začetka začnem s SQL?

comgen ::

Če se misliš lotit večjega projekta ti predlagam program PowerDesigner, narediš model, pa ti sam zgenerira Sql skripto.

noraguta ::

Hja access je precej dobro prototipno orodje, se pa pozneje pri prehodu lahko pojavijo težave. Oz se. Ampak za samo strukturo baze funkcionalnost form, reportov in interakcij med njimi ne dobiš bolj simpl in močnega orodja. Je pa omejeno. Dan danes, tudi jaz za kako zadevo pri organizaciji baze vprašam koga, predvsem ker hudič zna biti v detajlih(sploh pri oraklu).

Glede power designerja pa super kul orodje, ampak za prvič bi vsaj jaz vzel access.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

ToniT ::

Saj lahko narediš bazo v SQL-u in se preko Accessa povežeš na njo in ga uporabiš za frontend.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Access (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647363 (5421) travica
»

Podatkovna baza filmov

Oddelek: Programiranje
131694 (1285) levan
»