» »

Windows 7: 5.1 zvočniki ne delajo

Windows 7: 5.1 zvočniki ne delajo

fulgur ::

Pozdravljeni!

Inštaliral sem Windows 7 32-bitne in mi sedaj 5.1 zvočniki ne delajo... Na kontrolni plošči sem pod "Sounds" - "configure" izbral 5.1 zvočnike, opravil test in zadeva je na testu lepo laufala, ampak ko recimo musko poslušam mi delata samo sprednja desni in levi, ostali zvočniki pa ne... :( drajverje so kar sami Winsi naložili, mogoče bi mogel naložiti še sam kakšne bol sofisticirane in potem v tem programu nastaviti zvočnike, ampak ne vem porkaflik...
Imam pa tole zvočno kartico... drajverjev zanjo ne najdem, na CD-ju od matične plošče pa tudi ne najde kakšnih novejših gonilnikov za zvočno kartico:
Analog Devices AD2000B @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller PCI

Hvalaaaaaaaaaaaaaa fuŁ!!! :P

p.s.: zvočnike imam pa genius 5005 (5.1)

akasa ::

NavadniNimda ::

Fulgur preveri nastavitve (tam kjer si preverjal delovanje 5.1), ker po defaultu muzika špila na navaden stereo, torej le levi in desni zvočnik. En checkbox boš moral nekje tam označiti...

Evo me: tu imam 3 printscreene iz nastavitev zvoka... test ki ga naredim zazna vse zvočnike, ampak muska pa še vseen ne špila po sistemu 5.1!

Prva

Prva

Druga

Druga

Tretja

Tretja

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul hvala!!! :)))

NavadniNimda ::

Preveri še, če imaš kak Audio Manager, ali Sound Manager.

Pri mojem je tej opciji ime "Speaker Fill", s katero označim, da tudi stereo izvore igra na vseh zvočnikih. Tule gor pri tebi tega ni videti, torej boš moral vse pregledati.:D

huek111 ::

odpri tukaj in obkljukaj šesto po vrsti(v slovenščini je polnilo zvočnika)

odpri tukaj in obkljukaj šesto po vrsti(v slovenščini je polnilo zvočnika)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

hvala vama fanta za pomoč!!! sem probal ravno to, kar mi predlagata :P in sem 2x reštartal računalnik in saj malo napredka je vidnega:
sedaj mi dela center in rear left/right, subwooferja pa ne usposobim, pa da se ubijem :D ne vem, vse sem probal, kontakti so kul, jacki niso zamenjani (sem jih malo premenjaval, pa ni uspeha - če pa sem dal v vhod za cen/sub jack od rear zvočnikov je subwoofer dajal neke nizke frekvence, to pomeni, da z njim ni nič narobe)... sedaj sem v zelen vhod dal jack od zvočnikov ki se sicer uporablja za mp3/cd playerje in zadeva špila tako kot je treba :D samo ac3 zvoka na ta način ne bi mogel predvajati, če bi hotel :P

tako da trenutno imam zvok na vseh 6-ih, ampak pač ne s tremi jacki za ac3 zvok, temveč z eno zeleno bananco, ki je sicer predvidena za cd, mp3 predvajalnike

če ima še kdo kakšno idejo, se mu že vnaprej zlo lepo zahvaljujem!!!!!!! :D

ful hvalaaaaaaa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava 5.1 zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
365927 (4981) Medo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika