Forum » Programska oprema » Vrtilna tabela v excelu - ne znam :(
Vrtilna tabela v excelu - ne znam :(
lopov ::
Živ!
Danes sem se lotil vrtilnih tabel, pa mi ne gre. Očitno se z excelom razhajava v dojemanju problema :)
Ker pove slika več kot besede prilagam skrinšot. In če ima kdo idejo kako do željenega rezultata se najlepše priporočam.
Tenkju!
Danes sem se lotil vrtilnih tabel, pa mi ne gre. Očitno se z excelom razhajava v dojemanju problema :)
Ker pove slika več kot besede prilagam skrinšot. In če ima kdo idejo kako do željenega rezultata se najlepše priporočam.
Tenkju!
- zavaroval slike: bluefish ()
Ajrina ::
prvo kot prvo - od excela hočeš nemogoče. pri vrtilni tabeli je dobro najprej premisliti kaj bi sploh rad.
ti bi rad seštel A, B, C po kodi, v željeni tabeli, ki si jo naredil na koncu, imaš pa v bistvu pod A01 podatke iz B01 in C01.
torej popravi podatke... 01 združi in boš dobil željeno obliko. če rabiš pomoč, pošlji pm.
ti bi rad seštel A, B, C po kodi, v željeni tabeli, ki si jo naredil na koncu, imaš pa v bistvu pod A01 podatke iz B01 in C01.
torej popravi podatke... 01 združi in boš dobil željeno obliko. če rabiš pomoč, pošlji pm.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Ajrina ()
smetko ::
Z vrtilno tabelo tega ne boš rešil. Lahko pa to rešiš z navadnim sklicevanjem.
predpostavljam, da imaš originalne podatke na "list1".
Na listu 2 pa nato v celico a1 vpišeš =List1!A1, in tako naprej.
Te sklice nadaljuješ tudi za celice, kjer sedaj še nimaš podatkov, vendar jih v bodoče predvidevaš, saj po sortu ti bodo ti prazni podatki ostali na koncu tabele.
V excelu se ti splača pogledati tudi uporaba $, in v čem je razlika med $A$1 in A1. (samo namig - to znanje pride prav pri kopiranju celic z formulami).
predpostavljam, da imaš originalne podatke na "list1".
Na listu 2 pa nato v celico a1 vpišeš =List1!A1, in tako naprej.
Te sklice nadaljuješ tudi za celice, kjer sedaj še nimaš podatkov, vendar jih v bodoče predvidevaš, saj po sortu ti bodo ti prazni podatki ostali na koncu tabele.
V excelu se ti splača pogledati tudi uporaba $, in v čem je razlika med $A$1 in A1. (samo namig - to znanje pride prav pri kopiranju celic z formulami).
No comment
lopov ::
Ojla!
Hvala obema.
Zadeve v excelu ne rešujem čisto "peš" -- opravka imam z znanim številom stolpcev in vrstic + razpored se ne spreminja. Ta tabela je že nek povzetek in so podatki linkani na način, kot ga predlaga smetko. Ne želim/potrebujem nikakršnih vsot, le da se tabela preoblikuje in dobim drugačen pogled. Za formatiranje kot ga rabim na koncu pa uprabljam "indirect". Vse sem naredil ročno in na prvi pogled se mi je zdelo, da zna excel na tak način premetati podatke tudi sam.
Lp,
b.
PS Quantrix Modeler to zna!
Hvala obema.
Zadeve v excelu ne rešujem čisto "peš" -- opravka imam z znanim številom stolpcev in vrstic + razpored se ne spreminja. Ta tabela je že nek povzetek in so podatki linkani na način, kot ga predlaga smetko. Ne želim/potrebujem nikakršnih vsot, le da se tabela preoblikuje in dobim drugačen pogled. Za formatiranje kot ga rabim na koncu pa uprabljam "indirect". Vse sem naredil ročno in na prvi pogled se mi je zdelo, da zna excel na tak način premetati podatke tudi sam.
Lp,
b.
PS Quantrix Modeler to zna!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excelOddelek: Pomoč in nasveti | 3528 (2252) | sax8er |
» | Excel - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2645 (2184) | 111111111111 |
» | excel -Oddelek: Pomoč in nasveti | 958 (766) | nejcek74 |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3783 (3506) | Mobidick |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4420 (3616) | smrekca |