» »

Težava z zagonom sistema

Težava z zagonom sistema

simon5029 ::

Ponovno jaz ;((

Nekaj sem že prebiral po forumu, pa nisem našel nekih odgovorov, zato, nova tema

Pred kakim mesecem sem imel v sistemu dva diska. Na vsakega sem inštaliral različne OS, na starega (80GB)WIN7, na novega (WD-320GB)pa XP-je. Prišlo je tako, da sem po enem mesecu vzel ven stari disk in ga uporabil v računalniku za otroka, kjer sem naložil XP-je, in deluje B.P. .No na tem kar mi je pa ostalo, pa sem si naložil Windows7, in začele so se mi težavice. Namreč, na vsakih nekaj zagonov, mi sistem obstane tam, kjer lahko izbiram,med vstopom v bios in podobno. Karkoli izberem, je kot da ne pritisnem ničesar, pač obvisi na tem mestu. Ko nekajkrat(2-3 krat)pritisnem reset (reseteram), pa mi lepo zažene sistem.

Razmišljal sem , da sem verjetno nekaj "zrihtal" z nalaganjem več OS. Sicer napaka ni kritična, je pa zelo moteča in zato bi rad kakšen predlog. Skoraj siguren pa sem, da je nekaj z bootom, ker imam še vedno možnost izbire dveh OS, čeprav imam naloženega samo enega.

Že v naprej hvala za vaš čas in trud

L.P:Simon :)

simon5029 ::

Noben???? :(

gapic_8 ::

Simon: mislim da boot ni problematičen...ampak to se da popraviti! am..pri zagonu te vpraša ktere windowse hočes zagnati an? in ti maš dve možnosti! če hočeš to odstraniti naredi sledeče: v zaženi(run) vpiši- mconfig pa tam spremeni nastavitve v zavihku boot !!

simon5029 ::

Ja, to sem naredu že včeraj, pa me ne sprašuje več, mi gre lepo v winse, ampak ostaja še vedno problem, ko mi vsake nekajkrat sistem obstane na mestu, kjer bi moglo iti normalno čez in v winse, ampak mi ne gre in ne morem nikamor vstopit, lahko samo dva do trikrat ponovno zaženem računalnik s tipko na ohišju, potem pa gre skozi.

gapic_8 ::

hm....kakšne pa so lastnosti tvojga računalnika?

simon5029 ::

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot...
plata je tale
procesor intel caleron dual core 2,4mhz
2mb rama
WD blue 320 GB
zunanji disk in dvd enota
ATI HD 4670 512mb

No , vidim, da ima tud drugi računalnik podobne probleme, tako , da sem mogel, nekaj narobe naredit, ali pa bi mogoče mogel kaj spreminjat nastavitve v biosih, sicer nisem še nič spreminjal, ker do sedaj ni bilo potrebe

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Na novo naloži sistem

simon5029 ::

Sem včeraj oba, pa je isto pri obeh, s to razliko, da mi na tem ki so XP-ji ne kaže,da imam več OS naloženih, na mojem pa.
Nekako povezujem tole s tem, da ko sem imel oba diska v mojem računalniku, in na vsakem svoj OS, sem samo disk vzel ven, in ga takoj uporabil v drugem, na tega pa tud takoj na novo naložil XP-je.Nekaj težav sem imel z nalaganjem OS že takoj, ampak nisem bil pozoren, sploh kaj je bilo, preprosto sem nekajkrat mogel že vmes restartat preden sem sploh lahko naložil nove XP-je. Podobno je bilo tudi pri inštalaciji sedemke, edino s to razliko, da sem jih enostavno naložil preko XP-jev, kar pa sem tudi že kdaj prej naredil, in ni bilo problemov.

Pomoje sem nekje mogel povozit neke zagonske nastavitve

simon5029 ::

po pravic povedano, bi se rad izognil ponovnem nalaganju, sej veste da je dolgotrajno, sem pa ravno po tej namestitvi hotel narediti slike diska, da se tem stvarem izognem, samo zdaj bi rad rešil tale problem brez ponovnega nalaganja

amigo_no1 ::

Ko si nameščal win xp in win 7 se je win bootloader kot kaže zapisal na stari disk, zato tudi težava sedaj ko tega diska ni več v pcju.
fixboot oz fixmbr za win xp

za win 7 kaj takega:
http://support.microsoft.com/kb/927392

simon5029 ::

hvala bom probal, in javim ko bo sprobano

simon5029 ::

No takole
Moj comp je zrihtan z win7 64bit. Kar nerodno mi je povedat, da sem imel prav, ko sem reku da sem sam neki "zrihtu" ;(( . Namreč nisem nastavil jumperjev, ko sem oba računalnika sestavljal, pa razstavljal. In zgleda sem imel ravno zato tudi težave z nalaganjem OS, in nekako je nastalo več možnih zagonov, dokončan pa samo eden.

Res mi je žal, ker sem vas takole nevede zavajal.;((;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

organizacija particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
413182 (2510) solatko
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
234647 (3818) Pyr0Beast
»

Na koliko časa nanovo naložite operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536327 (5305) kitara8
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193124 (2101) Gutjerez

Več podobnih tem