» »

nadzorujejo me

nadzorujejo me

poweroff ::

Imam sledec problem. Delam v vecji firmi in nas sistemec je zelo samovoljen. Odlocil se je da bo nadzoroval mrezni promet vseh uporabnikov. In sicer na dveh nivojih - belezi dostope do serverja in gleda promet preko switcha. Zanima me kako se anonimiziram.
OK, prvo varianto sem resil - na net hodim preko proxya.
Kako pa se ga resiti na switchu?
Naj omenim da ima enak problem skupina večih sodelavcev... menda se da nastavit proxy na eno masino (recimo na mojo) in bi potem vsi hodili na Net preko enega IPja?
Vsaj tako sem slisal... a ma kdo kaksen pameten nasvet?

PaJo ::

Ja to bi bila varjanta ja, da bi vso stvar pripopal cez eno samo masino, samo vseeno bi se na swichu videl promet, ker bi masine preko mreze (torej preko swicha)morale dostopat do tvoje masine, edino ce mate dve mrezi, potem bi svar lahko laufala, samo vseeno bi tista ena masin potem imela veliko prometa:D

Sploh pa nevem zakaj bi vam sistemc kaj takega omejeval, saj to je absurd, kvecjemu bi vam jaz omejil hitrost dosopa, ce bi se ta prevec povecala, drugace pa ni razloga za taksno pocetje, vsaj jaz ga ne vidim;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

poweroff ::

A to je mozno da bi potem sli vsi na Net preko moje masine in sistemc potem ne bi mogel videt njihovih IPjev? Se pravi ne bi mogel lociti kaj kdo dela, samo vedel bi da "mi" pocnemo nekaj, ne pa kaj vsak posebej pocne.

Ne gre za to da bi omejeval dostop, pac pa da spremlja katere sajte obiskujemo. Obisk nekaterih sajtov pa je nezazeljen (pa to niso porno sajti!)... skratka, gre za samovoljo majhnih posameznikov, ki pa bi se je radi znebili.
A mi lahko das kaksen pameten nasvet za intalacijo softwera?

J-A-G ::

:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(

simon ::

Zal nimas sans, da bi si kaj resil s softverjem, razen da direktorju naskrivaj nastimas proxy in potem brskas v njegovem imenu (njemu zagotovo ne bo tezil). Ali pa si priklopis modem, in preko svojega ponudnika brskas na impulze firme. Oboje te bo verjetno stalo sluzbe, ce te dobijo. Najboljse je da administratorju nekajkrat kupis kaksen hardwer v obliki pivovskih steklenic, mogoce bo kaj zaleglo.

Loki ::

Sesujes sistemcev racunalnik.

Tista sansa, kjer bi sefu (alpa sistemcu) nastimal proxy, bi bla se najboljsa. S kaksnim trojanskim konjem te tut ne bi odkril.
I left my wallet in El Segundo

Caboose ::

priporočam ti SUB Seven (S7), ki je za to kot nalašč nared...pošlji mu E-majl in podaj kakšno lepo ime za tisti SERVER.EXE tvoj šef ga bo mirn odprl, zgodilo pa se ne bo nič... Nato pa samo poizvedeš njegov IP in si na konju! :D:D:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do Siol in Gemail pošte iz službenega PC - ja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5814643 (13006) St235
»

Službeni prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9013670 (12391) Daedalus
»

vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9714759 (8547) neonX
»

ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402471 (1942) klemen338
»

nekdo mi vdira notr (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
615484 (4489) undefined

Več podobnih tem