» »

nekdo mi vdira notr

nekdo mi vdira notr

1
2
»

SLO-Security ::

IceMan: to pomeni, da se vsaka tvoja aktivnost "lahko" beleži pri ISPju. Naprimer, katero stran si obiskal, katera spletna vsebina te zanima,...iz teh podatkov pa se da marsi kaj razbrati.
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

undefined ::

Jasno da. Samo kaj je to imelo takrat opravka s tem kar sem jaz napisal v prvem postu? To mi namreč ni preveč jasno.
Dobro pa mi je jasno, da ISP (skoraj) vse vidi (razen če uporabljaš proxyje, potem ga malo oslepiš). ;)

SubOrbit ::

slo-security: SubOrbit in ostali: se opravicujem, to je interna stevilka na ISPju, pod katerim ISP vodi in nadzira uporabnika kateremu je bila prav tako dodeljen IP, če sem bil tokrat prav obveščen

em... interna stevilka je lahko kvecjemu PRI ISPju (za tiste, ni ne vedo, kaj pomeni ISP: internet service provider; ponudnik internet storitev - npr. arnes, siol, amis, volja...)

se vedno ne razumem, kaj si misli s tem, da ISP vodi oz. nadzira uporabnika?
1.TCP/IP protokol verzije 4 ne podpira pet mestnih IP naslovov.
2.kateremu je bila prav tako dodeljen IP : kaj mislis s PRAV TAKO?
em... vsakemu racunalniku ki je povezan/se poveze na internet se dodeli IP naslov, ker brez njega racunalniki, ki hocerjo z njim komunicirati, ne bi mogli vedeti (govorimo o tcp/ip), kam naj posiljajo paketke .

malo poglej pod tcp/ip nastavitve, pod subnet mask... imas nekaj takega kot 255.255.255.0 recimo.

ce se ne motim subnet mask pomeni nekaj takega: racunalniki, ki so v istem IP razponu (recimo 192.168.0.x - za lokalno mrezo) in ki so v istem subnetu si posiljajo paketke neposredno - iz racunalnika na racunalnik. Racunalniki, ki pa niso v istem subnetu pa posljejo paketek preko gatewaya.
Popravite me, ce se motim...

SLO-Security ::

Lej, kot sem napisal:
IP primer: 193.189.160.12-IP nato pa se [recmo 4 stevilke] 1234, ki so navzven nevidne in jih SIP uporablja za svojo evidenco. Kot veš, se pri navadnem dostopu ob naslednjem klicu zamenja IP, da bi jih ISP lahko ločil, jim na koncu doda svoje številke [ki ne spadajo pod IP!], doda pa jim zaradi lažje evidence.

KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

Zgodovina sprememb…

SubOrbit ::

ce je to kar pravis res, potem je naslednja stvar, ki bi jo vsak razumnez naredil - tozil ISPja... ISP nima nobene pravice tako ali drugace prisluskovati tvojemu prometu. To je enako, kot da bi ti brali maile oz. kot ce bi telekom prisluskoval pogovorom svojih strank, oz. bi nam glede na stevilke, ki smo jih klicali (recimo top shop, super Gretchen & Helga hot line etc) posiljal reklamni material na dom...

V bistvu je to neke vrste vohunjenje za doloceno osebo, kar pa je brez sodnega naloga mislim da prepovedano...

Kateri ISP tocno pa naj bi to bil pri nas? Ga tozim takoj jutri, ce mi lahko priskrbis dokaze za tvojo teorijo.

Prav tako bi rad dobil opis tehnologije/protokola/programa, ki stirim stevilkam IP naslova doda se peto. Lahko priskrbis kaj takega?


lp

SLO-Security ::

Do neke meri si zadel v sredino, ampak tudi telekom beleži promet. Če boš zahtevl izpisek klical ti bodo to naredili-seveda proti plačilu . Torej Telekom tudi "vohuni" 8-)! Zgodba se ponovi tudi na GSM storitvah-SiMOBIL to kar izpisuje poleg računa, če si seveda zahteval razčlenjen račun. In prav je tako, saj lahko resnično vidiš, da te niso nategnili oz. vidiš kje vzrok,...

Kot drugo: vohunjenje za drugo osebo ne kaznivo dejanje [preber si kazenski zakonik Zbornice Republike Slovenije Za Zasebno Varovanje]. Kaznivo je lahko le uporaba nekaterih prisluškovalnih naprav, videonadzornih sistremov,...vendar so v zakonih luknje, zato se da tudi to izkoristiti,...od česa pa misliš da živijo "privatni" detektivi, teh je SLO cca. 200-300!

Kar se tiče IPja: PREBER SI ZGORNJI POST! Zdaj je že dovsakemu to jasno.

Hočeš tožit IP :D :D :D ,...vdri v njihov sistem in si priskrbi potrebne podatke. UPS,...prav kar si storil kaznivo dejanje. Sedaj bodo oni tebe ovadili :D .

Nažalost, amapak taka je igra in kot igralec jih ne moreš spreminjat, če nisi gospodar igre :P .
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

Zgodovina sprememb…

CIrCAcevl ::

Mene pa zanima če lhka prek programa Sygate Personal Firewall PRO, vidiš, s katerega IP-ja ti scannira porte?

SLO-Security ::

CIrCAcevl: ravno testiram protivirusne programe, požarni zdidovi, bodo naslednji teden, ampak mislim da to funkcijo beleži vsak požarni zid.

IceMan: Mal smo se razpisal :D, kot je videt je to vroča tema 8-)
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

Zgodovina sprememb…

|GrEgOr| ::

hvala bogu za proxy-je :D

no če uporabljaš proxy ISP ne more videt kje brskaš, razen če se poveže z proxy providerjem, da mu ta posreduej log-e s tvojega takratnega IP-ja.

roscha ::

Pa dobro, ste tlele samo na živcih bolni in paranojiki na kupu, ali kaj? Promet po internetu se logira. Jasno kot beli dan in to počnejo ISPji, kdo pa naj bi? V Sloveniji dnevno uporablja internet cca 200.000 ljudi. In pri taki količini uporabnikov, vas skrbi da se nekomu dejansko DA brat dolgočasne kilometrske loge, brez potrebe vohunit za vami po kakšnih kinky straneh lazite. Ma ja! Še v primeru raznih zlorab /vdrorov v sisteme kar nekaj časa traja preden ISPji premeljejo log-e in izsledijo (no recimo da je svet lep) kdo je počel svijarije.

Sami paranojiki... GET A LIFE!

Spajky ::

roscha, ja mal paranoje /ne prevec/ nic ne skodi: redno cistis PC in montiras FireWall+Antivirus vsaj. Kar pa pravi Slo-Security glede evidencnih stevilk pri IP adresi za interno evidenco ISP-u pa to drzi: lep primer je SiOL, ki vodi bazo podatkov iz katere naprimer dolocene skripte lahko izvlecejo marsikaj /in to tudi lahko prodajo naprej marketingarjem/; lep primer si lahko ogledajo lastniki accountov na SiOL-u, ce gredo na servisne strani in si pogledajo tekoco porabo: podatki=Ime priimek ura priklopa IPstevilka!!! (po novem!) itd. Ce ga kaj serjes in te kdo prijavi, te lahko s SearchSpider proggyem iz baze zelo hitro ven potegnejo in POK po glavi! Isto velja ce ti kdo uvali trojanca, pol pa s tvoje masine sesuva nek server - zato je zdaj FireWall ze MUST ! pravilno skonfiguriran seveda...

undefined ::

Grega20si

>no če uporabljaš proxy ISP ne more videt kje brskaš, razen če se poveže z proxy providerjem, da mu ta posreduej log-e s tvojega takratnega IP-ja.

Ha, saj zato pa uporabljaš privat proxy-je! Od tizga pa ISP sigurno ne bo zahteval loge (recimo od nekega mulca na Malti). :D


Aja, pa glede "paranoje", naj še jaz nekaj pripomnim... Imam namreč e-mail account pri mojem ISP-ju, in nekega lepega dne se z nekom tu v bližini po netu par stvari zgovarjava od teh reči, nakar mi on pove info o mojem accountu. Seveda sem si takoj naredil nov account pri drugem ponudniku (email.si), in prejšnjega opustil. Kako pa je on vedel ta info, se vprašate? Enostavno, z nekom pri ISP-ju sta kolega, in on gre pač k njemu, in pregleda vse accounte kar mu paše. Potem se pa enostavno lahko not logira in ti vse prebere. Zdaj si pa zamislite, če bi kak tak potem še tak info razširil po netu... pri takih stvareh je paranoja še kako nujna. Samo kar se pa "hekanja" v privat računalnike tiče, je pa paranoja povsem odveč in hkrati neumna.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IIS 6.0 LOG

Oddelek: Operacijski sistemi
5943 (914) Mr.B
»

IIS5.1 problem v XPjih

Oddelek: Izdelava spletišč
5983 (895) rap3r
»

Zanimiv server LOG

Oddelek: Omrežja in internet
141868 (1436) TheHijacker

Prosim za pomoč pri testiranju delovanju strežnika,...

Oddelek: Omrežja in internet
431992 (1548) SLOWWWeb.net
»

http://www.ljubljana.si pohekana

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
472091 (2091) PaJo

Več podobnih tem