Forum » Pomoč in nasveti » CorelDraw Napacne Barve ?!
CorelDraw Napacne Barve ?!
Heisenberg ::
Uporabljam CD5 pa se je nenadoma porusil barvni sistem.....kajti bela ni vec bela ampak ima odtenek rumene!
Vse je normalno belo, a ko hocem nekaj obarvati belo ni snezno bela ampak spacana rumenkasta, tudi ostale barve niso povsem oK!
p.s. sem se igral ze z color profili pa mi nic ne uspe ?!
?
Vse je normalno belo, a ko hocem nekaj obarvati belo ni snezno bela ampak spacana rumenkasta, tudi ostale barve niso povsem oK!
p.s. sem se igral ze z color profili pa mi nic ne uspe ?!
?
nimam pojma kaj sem pritisnil a ko sem prejle zagnal Corel Draw je vse bilo spet normalno - bela je bela....kaj sem naredil?! Nimam pojma ;)
Vseeno hvala !
Vseeno hvala !
ne z monitorjem je vse OK, kot sem rekel je problem samo v Corelu, sem pa zagnal CorelPhoto paint me je opozoril na neko napako pri konfiguraciji barv a sem prehitro kliknil OK, tako da ne vem kaj je bilo....je pa v ostalih programih vse normalno ...photoshop ipd....
nejcek74 ::
ali si poskusil:
toools
color managment
zgoraj v zavesnem meniju izbereš color managment off
tole ti sicer govorim za x4 ampak verjetno ni preveč drugače v x5 (a to je že zunaj al kaj?)
toools
color managment
zgoraj v zavesnem meniju izbereš color managment off
tole ti sicer govorim za x4 ampak verjetno ni preveč drugače v x5 (a to je že zunaj al kaj?)
harvey ::
Pr CDX5 je barvni sistem povsem drugačen kot v dosedanjih izvedbah. Profili delajo zmedo - eni za preview, drugi pa za celotno produkcijo. Šli so po poti Illustratorja.
Nekaj na to temo zmede tule.
Nekaj na to temo zmede tule.
nejcek74 ::
aha vidim da postaja podobno Adobejevem, ampak DM ima potem po mojem še odkljukano proof colors ali pa v windoesih nastavljen slab color profil za monitor, če pravi da se je igral z barvnimi profili
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win10 - presvetla slika glede na Win7Oddelek: Zvok in slika | 841 (629) | Xserces |
» | Prikaz barv na monitorju Lightroom in ostali programiOddelek: Pomoč in nasveti | 1599 (1314) | fujtajksel |
» | CorelDraw publish to PDFOddelek: Programska oprema | 1426 (1235) | harvey |
» | Adobe Photoshop CS3 - problem?Oddelek: Programska oprema | 1067 (910) | luksorzi |
» | Ko rač. starta iz hibernacije ni slike (Dual Monitor)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2276 (1928) | ali3n |