» »

PC riknu

PC riknu

Aston_11 ::

Moj PC, ki je še včeraj delal, danes ne dela več. In sicer težava: pritisk na glavno stikalo (ne tisto na napajalniku) ne naredi nič. Po neke vrste kontroli se mi je zdelo, da je šel napajalnik, pa sem ga zamenjal z novim. Rezultat - pri pritisku na stikalo napajalnika se vžge lučka od mrežne kartice na kratko. Glavno stikalo še vedno mrtvo. Zamenjal baterijo od matične plošče z novo, rezultat 0.
Plošča od ASUSA, AMD proc enojedrni 3200+, 1Gb rama....

Skratka, sumim na plato. Kakšne ideje, predenj grem na Bolho gledat.

Sem ga pa včeraj nekah matral s videom v HD in je štekalo čez celo, vendar je še delal, ko sem ga ugasnil.

(Potem sem pritekel z drugim (home) PC-jem, ta se tudi ni vžgal, razen za kratek čas. Nato mrk. AMD x2, 2gb rama, nato sem z njim tekel domov, kjer je z velikimi mukami zaštartal. Bios ni in ni hotel pognati - kot da bi bila prazna baterija od MB in je rabilo, da se napolni? Sedaj sicer dela, vendar bomo videli...

Skratka štala, sem pa nujno rabil PC, se mi je iztekal rok, prvi računalnik imel UBUNTU 10.04 na sata vodilu, disk sem prestavil v tadrugi PC in je nasrečo pognal brez težav s kakšnimi driverji in tem in sem lahko zadevo zaključil...)

BALAST ::

Povzetek:
PC se ne zažene, poizkusil z drugim napajalnikom in zamenjavo baterije a brez uspeha, le kratek utrip lučke na mrežni kartici. Sumim okvaro matične.

Plošča od ASUSA, AMD proc enojedrni 3200+, 1Gb rama.
A za napajalnik ni podatka?

Sem ga pa včeraj nekah matral s videom v HD
Ti hudiček ti. Za urejanje HD video je enojedrni, kot en ribič na morju, ki mora ujet vsaj sto rib da preživi. >:D

drugim (home) PC-jem
tudi če bi bil (bussines,laptop,netbook...) ni vredno omenjat.

nato sem z njim tekel domov, kjer je z velikimi mukami zaštartal.
tole me resnično zanima ali je res muka preden pride v OS.

kot da bi bila prazna baterija od MB
To ne verjamem da je sploh možno, ker sem že štartal PC brez te baterije normalno.

Sedaj sicer dela, vendar bomo videli...
Optimizem je vedno na mestu.

Skratka štala, sem pa nujno rabil PC, se mi je iztekal rok
Šolski projekt?

nasrečo pognal brez težav
Ubuntu pa res nima veliko težav s katerokoli strojno opremo.

Aston_11 ::

Napajalnik noname.

Videa v HD nisem urejal, sem ga samo gledal. Ni peljal (The Pacific, part VIII).

Med business in home je razlika, da je home sestavljen za malenkost hujša opravila kot busines. Je pa business strogo Ubuntu, ker Windowsi niso za business. Za špile že še, za kaj resnega pa ne.

Glede muke, je rabil ene pol ure in se niti BIOS ni zaštartal, samo ventilatorji, obe ledice, nobenega BIOSa, ki bi se zaganjal, iskal diske, nič od niča, samo lučke... in ni prišel do OSA.

Po pol ure matranja, ko sem ga pustil na miru, se je spomnil, da bi zagnal BIOS. Samo ventilatorji in lučke pred tem. Po pol ure ga je in sem potem uspel bootati z diska od ne-home PC (linux) (KAkšna ŠTALa bi bila, če bi hotel windowse priklopiti na drug HW, raje ne pomislim). Števci od ure so se resetirali na 12,00 - če to ni baterija.

Še vedno dela (home)...

Projekt - pritožba zoper kazensko sodbo. Zadnji dan. Šola mimo pred mnogo leti.

Ubuntu rock!

Nato sem pa pogruntal, zakaj mi ne zažene na sekundarno glavno stikalo.... ni bil povezan drot od stikala s MB. Vendar preko noči ni bilo nič od tega, nič miši, ki bi drote premikale, nič od nič, verjetno sem kaj raztural, ko sem (danes) hotel iz 2PC dobiti enega delujočega, ki bi tudi printal (brez instalacije novih driverjev ali pa bi se ti vsaj sami porihtali) in vlekel podatke iz diska v ext4.

Fajn je imeti en Live Linux pri roki (pri W so to itak mokre sanje).

En nej zaklene temo, problem rešen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave matična plošča

Oddelek: Pomoč in nasveti
181198 (815) solatko
»

Note 4 napolni samo do 77%

Oddelek: Mobilne tehnologije
151608 (1022) Pesimist