» »

Optimalen server

Optimalen server

R0K ::

Rabil pa bi ga za osebno stran, ki bi imela max. 10 userjev naekrat gor.

A bi za to zadoščal Komfortni paket, P3 450, 128 ali 256SDRama, in 7200rpm disk?

Loki ::

da.
lahko bi povedal se, kateri OS in server bo gnal stran ter, ce bos uporabljal kak server-side processing.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loki ()

Hja, na začetku bodo kr WinXP, pol čez nekaj časa bom pa prešaltal na Linux. (morem se naučit še kak postavit Linux server in kak z njim tut delat).

Ja gor bo ziher php podpora.

MUC ::

Disk je lahk 5400, rama pa obvezno 256mb+, tut za linux je fino.

Gh0st ::

In kaj bi poganjal na Linux serverju?
Apache? Sendmail? SAMBA? php? kater cron.tab?

Server na WinXP?! na bruhanje mi gre. Že za samo tekoče delovanje WinXP bi potreboval tak računalnik. In ti bi rad gor poganjal še sever....malo verjetno...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Ja sej bom probal dobit tako plato, k bo podpirala PC133 ram, da bom lohk pol pocen nadgradil če bo sila.

Gh0st : sendmail, apache in php. Drgač pa - kaj pomeni SAMBA? :\

Ja nažalost je res tako. Itak pa me je malo strah sploh ga postavljat..ker khm..sem izgubil račun ko sem jih kupil, pa bi lohk kdo težil.....

Sicer pa bodo XPje res tist začasno. Potem bom verjetno dal gor Red Hata.

Nima smisla "začasno". Linux ali Windows. Če rabiš zadevo nujno, potem nekako razumem, drugače pa ne...

Samba je protokol oziroma orodje za sharing med Windows, Novell, Unix mašinami v nekem omrežju. Ker vemo da ti datotečni sistemi niso neposredno združljivi, lahko vidimo samo tiste dele sistema, ki jih posreduje Samba. Samba je torej nek skupni jezik za vse te datotečne sisteme in omogoča file and printer sharing med njimi...pa tudi marsikaj več... drugače pa beri

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gh0st ()

Hja, potem pa enkrat v bljižni prihodnosti pričakujte temo 'Kako postavit Linux server' :) ;)

Hvala za razlago. Bom prebral.

BadB0y ::

Daj no z tamimi temami nena hodi ce niams pojma o pojmu o linuxu.Raje si preberi install howto pa sicer mas tak ogromnoooo howto-jev pa ti bodo zadeve bol jasne.Dosti vec bos od tega odneso ce se bos sam naucil kot da ti drugi govorijo korak po koraku.

BadB0y : sam lohk kej zajebem. Hočem pa 100% varnost, da pol ne bom mel problemov. Sicer sem že nekaj delal s tem (da bi postavu server), sam nisem dokončal, ker ga nisem še prej rabu sploh.

Gandalfar ::

Hja, potem pa enkrat v bljižni prihodnosti pričakujte temo 'Kako postavit Linux server'

Eni smo pa ambiciozni...:P
No d best. Bom jest naredu izpit za cessno, potem si grem pa kr Space Shuttle nabavt pa lastn launch pad, pa gremo mal u vesolje ane!

Dej stari sej še osnov ne poznaš, kako boš potem kr server šou delat!

Pri PM nikdar nisem napisal, da nič ne znam!

Z Linuxum znam delat, osnove, za kaj več mam pa prijatle pa mi pokažejo oz. razkažejo v enem dnevu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux - Alternativa Windows Serverju (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
786059 (3923) jype
»

VMware ponuja brezplačno virtualizacijo

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
215026 (3700) gensi
»

Izbira pravega linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
81907 (1769) gpg
»

Mreža med linux-winXP