» »

Programska oprema za domači video server

Programska oprema za domači video server

monter ::

Slika omrezja

Slika omrezja

Omrežje bi bilo postavljeno kot je prikazano na sliki. Iščem aplikacijo, ki bi mi omogočala sledeče. Ko zaženem program se mi mora povezati na server in mi omogočiti da izberem in zaženem poljuben film (ki se nahaja na zunanjem disku).

Skratka da imam kot nekakšno videoteko, video on demand, kjer z računalnika samo poženem film za vse ostalo pa poskrbi server.

Lastnosti aplikacije:
- omogoča oddaljen dostop
- uporabniku prijazna izbira filma(naslov, naslovnica, kratek opis... brez brskanja po disku)
- ustavljanje in zaganjanje filma
- podpora za podnapise ( ni nujno)

Hvala za odgovore.
  • spremenil: monter ()

cholt45 ::

Prvi predlog
Drugi predlog
Tak na prvo žogo, sicer ne izpolnjuje noben vseh pogojev ki si jih postavil ampak so pač čudni.
Razloži pa prosim naslednje,
- omogoča oddaljen dostop

A prikaz filma hočeš meti na TV, računalnku ... ?

Icematxyz ::

Uh tega je dosti.

Media server @ Wikipedia

Na primer eden primer:

http://xbmc.org/

XBMC Media Center (sic, formerly named Xbox Media Center) is a free and open source cross-platform media player and home entertainment system software with a 10-foot user interface designed for the living-room TV. Its graphical user interface allows the user to easily manage video, photos, podcasts, and music from a computer, optical disk, local network, and the internet using a remote control.

Vir

Kaj je najlepše pri vsem skupaj je to da na tem področju (HTPC) lahko uporabiš FOSS. In imaš pri tem kar nekaj izbire:

Home theater PC @ Wikipedia

Tako da ti predlagam da kar poskusiš in namestiš na strojno opremo več opcij in se seznaniš z njimi. In katera se ti bo zdela najboljša jo uporabljaš! Največ pozornosti nameni izbiri strojne opreme. Če je še nimaš. In sicer da ima uradno podporo tudi za linux. Če boš uporabljal v celoti FOSS!

Zgodovina sprememb…

monter ::

Najlepša hvala. To sem rabil. Bom potestiral.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WIFI router + disk

Oddelek: Kaj kupiti
384710 (3966) m0LN4r
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093168609 (126202) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
999141614 (104500) Icematxyz
»

YouTube začenja prekodiranje videoposnetkov v WebM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13630278 (26760) Lonsarg
»

PHILIPS 32PFL8404H/12 TV LCD+ ethernet port

Oddelek: Zvok in slika
157988 (6757) Dejancek

Več podobnih tem