» »

Računalnik se samo prižge in ugasne

Računalnik se samo prižge in ugasne

R4DK0 ::

Imam problem z matično ploščo, ko sem razstavil računalnik in spucal vse, sem dau nazaj, in med čiščenjem CPU socketa, 775, sem zvil nekaj pinov, seveda sem to tudi popravil z zobotrebcom razen enege ki je postrani in je malenkost višji.

Ker sem se bal dat notri mojega quada, sem dal notri starejši dual core in vse ostalo, ko sem pa prižgal računalnik, se samo prižge dela 3-4 sekunde in se ugasne, potem se pa spet prižge in ponovi. In pa tisti pin, ki je zasukan je "le" malo višji kot ostali in seveda zasukan, ostali so kot ponavadi. Je možno ko sem gor pritegnil nov originalni cooler od Pentiuma na starejšega Core 2 Duota, saj je ta nižji, kot je bil originalen pri C2D in sem moral kar precej notri pritisnit?

Na servisu so to takoj opazili in mi zavrnili garancijo ;(

BALAST ::

Katere pine si zvil? C2D na 775 nima pin nožic, ampak samo ploščate kontakte.

Če si pa na silo drgnil ob fedraste nožice od podnožja in jih nekako zvil, pa še nisem slišal koga, ki bi mu to uspelo, tako da tudi ne bi znal dati nasvetov kako popravit. 8-O

Kupi si rezervno matično, to pa prodaj kot defektno, strošek bo definitivno. Samo prej boš imel funkcionalen računalnik. 8-)

solatko ::

Ko čistiš računalnik, moraš pustiti ležišče procesorja popolnoma pri miru. Tisti kontakti so tako občutljivi, se zelo hitro zvijejo in pri ravnanju, radi odlomijo. Če si kontakt odlomil, lahko plato vržeš v smeti. Lahko ti zaradi premalo pritiska na procesor, povezava, oziroma odvajanje toplote ne deluje in se procesor segreje toliko, da ti računalnik ugasne. Poizkusi dobiti drug hladilnik in poizkusi še enkrat.

particle ::

in med čiščenjem CPU socketa, 775



Najprej povej kako si ti to čistil?

cinkaCR7 ::

particle je izjavil:

in med čiščenjem CPU socketa, 775



Najprej povej kako si ti to čistil?

Verjetno s kladivom:)), samo nevem kaj ima za čistiti pri socketu, če noben prah ne more zraven.

R4DK0 ::

Hehe, čistil sem ga zato ker uporabljam od Coollaboratory Liquid Pro, ki je kot živo srebro, samo da se bolj oprime po površini. Tako da sem dal dol Mugena 2 in s alkoholom in vato čistil procesor. Bal sem se da bi šla tekočina pod procesor, zato sem ga dal vn in obrisal po obročku od socketa. Malo se je mudilo in sem podrgnil z vato po pinih in ker sem se malo bal da ne skurim Q9550 sem dal starega E6300 notri ter vse ostalo. Gor pa sem dal originalen cooler tisti aluminijast, ki je bil namenjen hladil Dual Core Pentiuma, kjer je sedaj server, tam pa nek boljši in ker je preveč dela z Mugenom 2. Zdej sm pa očitno ostal brez matične. Nekaj sem gledal, nadomestno bi vzel na Mimovrste ASUS P5Q PRO Turbo za 121eur in ne ASUS P5Q Premium, ker nima 2x PCIe 16x oba slota. Ma pa Quad štekerje za internet.

Sem pa upal da to tega nebi prišlo, samo ali morajo biti teli kontakti res tako dobri, ker sem dal vse razen enega v skoraj enak položaj, ?0,5mm
Whatever the mind can conceive and believe, the mind can achieve.
-Dr. Napoleon Hill

Pyr0Beast ::

Tolerance tu praktično nimaš.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matiča hin...procesor živ?

Oddelek: Strojna oprema
312715 (2142) YdoIPonU
»

Nov hladilnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
566091 (4436) ttommy
»

LGA-1156 z napakami v proizvodnji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
1109464 (7025) krho
»

Ati Radeon 5800 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
734237 (3764) Fendt
»

racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2139519 (6922) JerryP

Več podobnih tem