Forum » Zvok in slika » Kalibriranje zaslona
Kalibriranje zaslona
T-Majo ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kako bi na svojem EliteBooku 8730w skalibriral zaslon (je cenejša verzija - nima LED osvetlitve).
Se da kako softwarsko zadevo urediti? Sedaj sem izbral Apple RGB profile, v programih pa imam nastavljeno za CMYK FOGRA27 in za RGB Apple RGB.
Aja grafika je ATI FireGL Mobile V5750 256mb ( =Radeon HD3670)
Zanima me, kako bi na svojem EliteBooku 8730w skalibriral zaslon (je cenejša verzija - nima LED osvetlitve).
Se da kako softwarsko zadevo urediti? Sedaj sem izbral Apple RGB profile, v programih pa imam nastavljeno za CMYK FOGRA27 in za RGB Apple RGB.
Aja grafika je ATI FireGL Mobile V5750 256mb ( =Radeon HD3670)
- spremenil: T-Majo ()
T-Majo ::
Da obudim zadevo.
Skalibriral sem oba zaslona, na katerih delam stvari za grafično oblikovanje. To sta zaslon od EliteBooka 8730w in LG Flatron Fantasy 22 TN.
Kalibriral sem z X-Rate Eye-One Display2 i1 in na obeh mi je software nastavil Windows privzeti profil za barvno upravljanje. Seveda razumem, da bo to upravljanje delova samo pod pogojem, da program, s katerim delam omogoča branje profila.
Zanimajo me pa naslednje stvari:
Ali sedaj ne smem spreminjati nastavitev monitorja ročno (po domače gumbi na ekranu)?
Kadar uporabljam dodaten monitor za orodje ali obratno, potem je 2. zaslon pod vplivom 1. glede barvnega profila?
V PS in ID; so moje nastavitve ok? Za tisk v Sloveniji se večnima uporablja FOGRA, za zaslon sme pa iz Adobe RGB 1998 spremenil na Monitor.
Skalibriral sem oba zaslona, na katerih delam stvari za grafično oblikovanje. To sta zaslon od EliteBooka 8730w in LG Flatron Fantasy 22 TN.
Kalibriral sem z X-Rate Eye-One Display2 i1 in na obeh mi je software nastavil Windows privzeti profil za barvno upravljanje. Seveda razumem, da bo to upravljanje delova samo pod pogojem, da program, s katerim delam omogoča branje profila.
Zanimajo me pa naslednje stvari:
Ali sedaj ne smem spreminjati nastavitev monitorja ročno (po domače gumbi na ekranu)?
Kadar uporabljam dodaten monitor za orodje ali obratno, potem je 2. zaslon pod vplivom 1. glede barvnega profila?
V PS in ID; so moje nastavitve ok? Za tisk v Sloveniji se večnima uporablja FOGRA, za zaslon sme pa iz Adobe RGB 1998 spremenil na Monitor.
blackbfm ::
En bolj "praktičen" nasvet. Take stvari pridejo v poštev bolj za kakšne ultra kvalitetne tiskovine, seveda pa morajo biti vsi procesi od oblikovanja do samega tiska narejeni po standardih (kar pa načeloma niso). Če nekje fali potem brezveze kompliciraš, razen če delaš to iz lastnega veselja.
jRk0 ::
ce s senzorjem nastavis monitor, ti itak pove kaksen brightness in kontrast mors nastavit na monitorju in pa ponavadi hladne barve (6500k) (al pa vsako barvo posebej, ce se ti da). tega pol vec ne tikas na monitorju nic. zraven ti pa seveda ustvari se profil za barve. pa vsak monitor mors posebej nastavlat, da sta razlicna profila. profile potem izbiras v win7 po display options - color management in to prav tako za vsak monitor posebej. mors pa obklukat, da uporablas svoje profile in izbrat s seznama tapravi monitor.
You fuck up once, you loose two teeth.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupiti monitor ali ostatih pri dveh slabših?Oddelek: Kaj kupiti | 4261 (3728) | matonson |
» | EliteBook 8530pOddelek: Kaj kupiti | 1637 (1349) | ;-) |
» | HP prenosnik- USB težavaOddelek: Strojna oprema | 2156 (1768) | dj71 |
» | Koliko pomnilnika je v resniciOddelek: Pomoč in nasveti | 2887 (2070) | Mr.B |
» | kateri prenosnik kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3436 (3082) | extr3m3 |