Forum » Kaj kupiti » 3d tiskalnik
3d tiskalnik
klinker ::
Ma te motnje ekosistema so tak bullshit da glava pece. Vprasas kje jih kaj omejuje pa vsi tiho![]()
Pogled ki ne seže niiti do oknca stegnjenih rok kaj šele kam dlje...![]()
https://xcancel.com/smitka/status/20599...
Meni ze seze, brez skrbi.
Printer je v LAN mode, ne uporabljam njihov slicer, na printerju je kr nekaj dodatkov, ki niso od Bambuja, uporabljam tisti filament ki mi pase, v 80% res Bambujev PETG HF, a imam tudi druge brande. Ne vem no, jst ne obcutim prav nobenih omejitev
BmoQuh ::
Se opravičujem za nekakšno obliko malega oglasa - kupi zares kdo zelo zelo malo rabljen p1s combo, še z original priloženimi pla filamenti - opravljeno malo bolj intenzivno testiranje s strani prvega uporabnika. Vse deluje po pričakovanjih, reč je lična in super... Samo Snapmaker U1 je bolj primeren za našo prihodnjo uporabo, nikakršna zamera do proizvajalca - ko je p1s dejansko stvar prevzeta, naročimo u1 - namreč škoda se nam zdi imeti dva printerja.
Motion ::
Ma te motnje ekosistema so tak bullshit da glava pece. Vprasas kje jih kaj omejuje pa vsi tiho![]()
Pogled ki ne seže niiti do oknca stegnjenih rok kaj šele kam dlje...![]()
https://xcancel.com/smitka/status/20599...
Meni ze seze, brez skrbi.
Printer je v LAN mode, ne uporabljam njihov slicer, na printerju je kr nekaj dodatkov, ki niso od Bambuja, uporabljam tisti filament ki mi pase, v 80% res Bambujev PETG HF, a imam tudi druge brande. Ne vem no, jst ne obcutim prav nobenih omejitev![]()
Tvoj "workaround" odgovor kaže nasprotno...
klinker ::
Ta po tvoje workaround je izkljucno moja kaprica za vse naprave v hisi, ki bi se potencialno lahko povezale kam ven, da jih imam na izoliranem lokalnem omrezju. Pa to ni workaround, ampak vgrajena funkcija v printer.
Pa kakorkoli, moznost ti je ponujena in pri drugih ni nic drugace, le na bambu se vsi obesajo ker jim ne gre konkurirat. Sej bi kupu Pruso, sam ne za ta denar, ki ga zahtevajo zal, ostalo so pa le priblizki bambuju in nic vec. Imas Bambu, Pruso in pol dolgo nic....kar se komercialnih printerjev tice, s tem da je Prusa ohoho drazja pa nic boljsa.
Pa da ne bos mislu da nisem imel prej kaj drugega, ampak sem imel poln kufer se ukvarjat s printerji namesto da sem printal :)
Pa kakorkoli, moznost ti je ponujena in pri drugih ni nic drugace, le na bambu se vsi obesajo ker jim ne gre konkurirat. Sej bi kupu Pruso, sam ne za ta denar, ki ga zahtevajo zal, ostalo so pa le priblizki bambuju in nic vec. Imas Bambu, Pruso in pol dolgo nic....kar se komercialnih printerjev tice, s tem da je Prusa ohoho drazja pa nic boljsa.
Pa da ne bos mislu da nisem imel prej kaj drugega, ampak sem imel poln kufer se ukvarjat s printerji namesto da sem printal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Na bambu se spravljajo ker so odprli flood gate. Jst nimam nič pod samim printerjem, mam pa problem ko se za par bombočnko začne gledat skozi prste..... Sedaj pa maš en kup "posnemalcev".....
To počenje pa ni važno kateria firma ga izvaja, se nikakor nebi smelo toleriral. Pika...
To počenje pa ni važno kateria firma ga izvaja, se nikakor nebi smelo toleriral. Pika...
Legon ::
No, mi smo, kot je očitno, nedavno kupili samo navaden P1S Combo, pa bi, kot smo brali in primerjali, raje X2D, zdaj imamo pač buyer's remorse v drugi smeri, ker monetarne ovire niso najpomembnejše v tem trenutku. Zato nas zanima, kakšne so slabosti X2D - AI navaja edino nepodporo abrazivnim filamentom. Ni nemogoče, da napako popravimo ob naslednjih prazničnih popustih. Mogoče BW navede še kakšne druge razloge, kot samo Bambu ekosistem, nimamo s čim primerjati zaenkrat, zato bomo veseli vsake koristne podrobnosti. Saj bi razložil prej več, če bi vedel, da bo potrebno, pač nisem želel biti zoprno vsiljiv, imam slabe forumske izkušnje.
X2D je vrhunska naprava, sploh če hočeš večji print size. Glede abrazivnih filamentov je pa tako ali tako 99% v sami šobi, printer kot takšen ne rabi posebne podpore za njih.
Za moje pojme je edino predrag za to kar nudi. Zato sem osebno šel na Snapmaker U1, gledal sem še Prusa core one+ z novim sistemom menjavanja šob, ampak je vprašanje kdaj bo dejansko na voljo, printer pa sem rabil sedaj.
Bambujev ekosistem je za vsakodnevno uporabo služi več kot odlično. Težave so v puritanski logiki, da morajo bit vsi elementi printerja prosto dostopni, kar pa seveda ne pije vode. Če te to moti, potem se že v osnovi moraš na široko izgonit bambu, pa tudi anycubic, elegoo, crality...
Motion, kateri ponudniki tega potem ne dela ali ne bo delal v bližnji prihodnosti? Za nas, zelo preproste uporabnike, je to samo bolj ali manj zabava z nekaj praktičnosti - če sem pošten, kakšne 90% je sam kič. Sami sicer ničesar ne ustvarjamo v smislu NDA, zelo verjetno tudi ne bomo, tudi ničesar 'sumljivega' ne printamo in tudi verjetno ne bomo. Menda pomaga tudi 'forever lan-only mode', če je to bistveno?
Nobeden. Vsak ponudnik, kjer je prisotna cloud podpora in online povezljivost to ima, ali pa obstaja potencial, da bo to imel.
V tak primeru ti ostane samo samogradnja oziroma fully ofline modeli, recimo kaka Prusa, Sovol...
IN kako Black box back end pripomore k varneji napravi/sistemu in boljši uporabniški izkušnji? Še posebi če si OSS vzameš za osnovo. Zakaj naj bi se dovolilo da to postane normala? K čemu bi pripomoglo? Je zaradi tega tvoj printer kaj cenej?
Kako prinese boljso izkusnjo? Tako da priklopis elektriko in dela. Zdaj ce verjames, da to ni prednost bambu nakladas ali pa nisi printal preden je prvi bambub prisel ven. Makerworld in integracija v Bambu Studio je par razredov nad tem je recimo pojujal thingverse.
Zakaj je pa to normalno pri avtomobilu, pralnem stroju, brivniku... V cem tocno so 3d printeri tako posebni, da proizvajalci tega ne smejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
In zakaj mora bit ta vtičnik skrit in kršit licenco? Kaj bi ti izgubil če bi se držali licence in bi blo vse črno na belem kaj vse se zbira in kam se pošlje? Prusa prav tako zbira telemetrijo, pa jim ni treba nič skrivat al pa grozit z tožbami, če to kdo obelodani.... Pa to še niti nebom dotaknu bistva OSS. To sem si vzel, naredu te izbolšave/modifikacije in to dam zdaj nazaj da bodo tudi drugi meli koriti.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
_Denny_ ::
Ima kdo kako idejo koliko bi dobil za vse to skupaj?
- Prusa MK3S+ z vsemi tremi podlagami (satin še nerabljena) in statistiko 28dni printanja oz. 2922m filamenta, kupljen novembra 2021
- okoli 22kg PLA, PETG in SILK Azurefilm in prusament filamenta, skoraj vsi še originalno vakuumsko zaprti
- Sunlu FilaDryer S4 kupljen decembra 2023 prek Kickstarterja, samo preizkušen
- vse ostalo v zvezi s 3D printom - predalnik z dodanimi gumiranimi dvojnimi kolesi, protivibracijsko podlogo in betonsko ploščo; Sunlu SL-300 3D pisalo (samo preizkušeno, november 2023); 2 kompleta eSun vakuumskih vrečk, en z ročno pumpo, drug z USB električno, razna orodja za vzdrževanje printerja in postprocessing printov, tona različnih M2 do M4 imbus vijakov in matic iz Kamma itd.
V kratkem se bo zgleda treba seliti iz majhnega na še manjše, tako da mi od hobijev ostane še samo trenutni pc...
- Prusa MK3S+ z vsemi tremi podlagami (satin še nerabljena) in statistiko 28dni printanja oz. 2922m filamenta, kupljen novembra 2021
- okoli 22kg PLA, PETG in SILK Azurefilm in prusament filamenta, skoraj vsi še originalno vakuumsko zaprti
- Sunlu FilaDryer S4 kupljen decembra 2023 prek Kickstarterja, samo preizkušen
- vse ostalo v zvezi s 3D printom - predalnik z dodanimi gumiranimi dvojnimi kolesi, protivibracijsko podlogo in betonsko ploščo; Sunlu SL-300 3D pisalo (samo preizkušeno, november 2023); 2 kompleta eSun vakuumskih vrečk, en z ročno pumpo, drug z USB električno, razna orodja za vzdrževanje printerja in postprocessing printov, tona različnih M2 do M4 imbus vijakov in matic iz Kamma itd.
V kratkem se bo zgleda treba seliti iz majhnega na še manjše, tako da mi od hobijev ostane še samo trenutni pc...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
BmoQuh ::
Škoda, prodajalci (verjetno AI) iz trgovine so neusmiljeno zavrnili restocking 'odprtega in terensko stestiranega' p1s, da bi se doplačalo za smu1 - nekoč pa je bilo to menda možno. Če bo kdo vendarle v kratkem prodajal smu1, dajte (ali med male oglase) tukaj objaviti, da bo vest manj potrošniško pekla, če bo res potrebno dva gledati še nekaj časa. Do takrat pa bo pač ta počasne delal vse :(
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7192 (711) | Motion |
| » | poceni 3D print škatliceOddelek: Pomoč in nasveti | 2922 (1757) | dvihtelic |
| » | 3d tiskalnik za zacetnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3589 (2944) | sslavc |
| » | 3D tiskaliki za domaco uporaboOddelek: Strojna oprema | 4470 (4093) | mihec87 |
| » | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 12019 (10288) | stalker |