» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
56 / 56
»
»»

BlaY0 ::

Saj ASA/ABS zadeve se printa večinoma single color, tako da snameš klobuk, in furaš pač CC2 no-combo, če si že v teh vodah. Na P1S je folk tudi tinkeriral, delal poviške zgoraj, da jim PTFE ni ribal po zgornjem "oknu", in podobno. Že kar vidim kako bo folk spuščal CANVAS pod zgornji rob printerja in rezal klobuk na pol, špule bo imel pa spodaj na mizi v škatlah za kosmiče ali pod mizo v IKEA SAMLA kiblah.

Skratka meni osebno je klobuk sicer grd, načeloma PLA/PETG/TPU lahko printeš brez, za single color ga pa itak ne nucaš. Če ne drugega, imaš klobuk zato, da znotraj nimaš prahu.

Kar se tiče pa same primerjave z X1C/P1S/P2S v videu zgoraj... nek printer ponavadi priporočaš na podlagi tega kaj naj bi lastnik z njim večinoma printal oziroma na kakšen način ga bo uporabljal. Za Pogačarjevo Mici, ki bi rada naprintala vazo za rože in obesek za ključe je jasno Bambu no-brainer. Pomislek glede rezervnih delov je po moje odveč - tako kot za Bambu, je tudi za ELEGOO cel kup 3rd party vendorjev in bodo tudi v prihodnje. Edino kar me skrbi je to ali se bo CC dejansko "prijel", če ne bodo spet prehitro dali ven kakšne nove inkarnacije. Če se bo, ima lepe možnosti da za skupnost postane next Creality Ender 3 oziroma Anycubic i3 Mega.

iloveboobz ::

BlaY0 je izjavil:

Zgoraj sem omenil, da bi znal biti OK. V navezi z OpenCentauri seveda.

kolikor gledam, cc2 (še) zaenkrat ne podpira OpenCentauri.

Itk ne potrebujem neki extra, ker večinoma printam petg/pla in ubistvo nadomeščam starega ender3. Tko da naročino, pa da vidimo kaj bo.
Mislim da bi mogu bit kjub budget naravi precejšn upgrade proti enderju.
smoki

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

iloveboobz je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Res je, se pa na njihovem GitHub-u že zbira dokumentacija zanj. Kot rečeno, če ne bo ELEGOO zaHebal in prehitro splavil kakšne nove inkarnacije, ima zadeva potencial.

Motion ::

iloveboobz je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Itk ne potrebujem neki extra, ker večinoma printam petg/pla in ubistvo nadomeščam starega ender3. Tko da naročino, pa da vidimo kaj bo.

boš vidu, pač elegoo hit or miss loterija...

Motion je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

boš vidu, pač elegoo hit or miss loterija...

fer, sj je res skoraj pol ceneje od primerljivo opremljenga bambuta. No vseen upam da bo bolš k ender3, k je rabu basicaly tweakanje vsakič, k si dal neki printat.
smoki

karafeka ::

Me malo čudi, da bi bil ender3 tako slab. Jaz mam cr10 v1 stock, ki je predhodnik enderja, pa ne rabim nič tikat. Printam pa PLA samo. Zdaj ko mam pa bed mesh leveling, je pa še toliko bolj preprosto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

kateri e3, jih je en 15 ali 20 različnih modelov :))

V1... sj PLA je printal super, sam kakšni bolj zahtevni materiali kot je PETG recimo je pa rabu dost tweakanja, čeprav sn mel the usual upgrejde.
smoki

Lahko poveš kakšno twekanje je bilo potrebno za PETG? Mam en kolut, pa bom počas poizkusil z njim. Kolikor sem bral, moraš pazit na hitrost ventilatorjev in nozle mora biti malenkost višje postavljen. Verjetno si bom tudi http://www.dpetsel.com/bullseye.html sprintal.

pri meni vsaj je bil večn problem ali prijemanje samga materiala na build plate (na steklenih dost velik problem, vsaj na mjem primerku) ali pa nekonsistetni prvi layerji ce sn printal na tistemu mehkemu magnetnemu. Seveda sn mel bltouch z max conami k jih podpira merlin.

Ne rečem, lahko je bil tudi user error, ampak na koncu se mi ni dalo več hecat za skor vsak print, če bo ok al ne. Pa seveda, petg je tudi precej občutljiv na vlago, kar je dost tečno, če nimas kasnega encloused filament heaterja oz. AMS style varjanto. To vsakič dol dajat in vakumirat je pa zlo tečno zlo hitr.
smoki

Aja, točno, na vlago sem še pozabil...

d4vid ::

Z enderjem in petg nisem imel nikoli težav. Na stekleno ploščo se mi je celo tako prijel, da sem jo odkrušil.
PETG je en lažjih filamentov za printat.

Jaz imam filamente v eni prozorni posodi s pokrovom iz jyska, zraven pa ene 2kg silica gela. Vlago drži na 10% :)

edino ne pretiravat z previsi in dolžinami nepodprtih mostov,,, aja pa supportov se je za izogibat se zelo primejo če niso zelo točno nastavljeni,...

iloveboobz je izjavil:

pri meni vsaj je bil večn problem ali prijemanje samga materiala na build plate (na steklenih dost velik problem, vsaj na mjem primerku) ali pa nekonsistetni prvi layerji ce sn printal na tistemu mehkemu magnetnemu. Seveda sn mel bltouch z max conami k jih podpira merlin.

Ne rečem, lahko je bil tudi user error, ampak na koncu se mi ni dalo več hecat za skor vsak print, če bo ok al ne. Pa seveda, petg je tudi precej občutljiv na vlago, kar je dost tečno, če nimas kasnega encloused filament heaterja oz. AMS style varjanto. To vsakič dol dajat in vakumirat je pa zlo tečno zlo hitr.

Na Pei je z lahkoto printat le temperaturno razliko je treba znat izkoristit. 70-75C prvi / preostali sloji potem pa pustit da se ohladi na sobno temperaturo, bo kar sam odstopu.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Ima kdo izkušnje z nylon (PA) filamenti? Gre to lepo tiskat na enderju 3 ali zgoraj omenjen CC2?

V bližnji prihodnosti imam plan tiskat neke komade za kmetijsko rabo, pa mora bit trpežno, kar nylon je.

Legon ::

Odvisno od PA. PA-CF ali PA-GF se naceloma da tudi brez komore. Veliko je odvisno tudi od oblike in velikosti kosa. Klasicen PA pa ni sans, se prevec krci.

Problem bos imel s prvo plastjo in pa seveda moras ender predelat, da bo omogocal printanje z 300C.

klinker ::

PA je zelo zajeban.
Brez aktivno ogrevane komore kr pozabi.
Kot je Legon omenu CF/GF se nekako, samo vseeno ne brez zaprte komore, pa to je za kake zobnike ipd, ker so kosi bolj krhki, ceprav trsi, pa se una vlakna niso lih zdrava.
Za nylon si Qidi-ja nabavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

gregyk ::

Hm... zdaj imam 95 trdoto TPU. Pa ne morem tiskat na U1 mi ga ne potegne v glavo... kaka ideja oziroma nasvet?

Legon ::

Mehansko imas naceloma dve opciji. Lahko probas nastavit tension vijak ali pa namestis filament neposredno nad printer in ga v toolhead vtaknes direktno brez bowden cevke. To sem recimo uporabljal na p1s, ko sem printal 85A.

klinker je izjavil:

PA je zelo zajeban.
Brez aktivno ogrevane komore kr pozabi.
Kot je Legon omenu CF/GF se nekako, samo vseeno ne brez zaprte komore, pa to je za kake zobnike ipd, ker so kosi bolj krhki, ceprav trsi, pa se una vlakna niso lih zdrava.
Za nylon si Qidi-ja nabavi.

No načeloma planiram manjše zobnike za lastne stroje oziroma predelave, itak če se bo izkazala potreba kitajci take stvari delajo za drobiž, važno da spravim skupaj za prototip. Mam enga predelanga enderja z drugim hotendom in matično, ampak za 300 stopinj vseeno rabim malo predelave, zdaj vrže ven napako, ne doseže 300 stopinj.

klinker ::

Ekstrudor in sobo imas ojacane za cf/gf filamente?
Ce ti gre soba na 290 stopinj je od SUNLU PA6-CF ok s temp med 270-290 in se med cenejsimi je z okoli 50€/kg pa poskusi.
««
56 / 56
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637365 (884) Motion
»

poceni 3D print škatlice