Forum » Kaj kupiti » 3d tiskalnik
3d tiskalnik
BlaY0 ::
Saj ASA/ABS zadeve se printa večinoma single color, tako da snameš klobuk, in furaš pač CC2 no-combo, če si že v teh vodah. Na P1S je folk tudi tinkeriral, delal poviške zgoraj, da jim PTFE ni ribal po zgornjem "oknu", in podobno. Že kar vidim kako bo folk spuščal CANVAS pod zgornji rob printerja in rezal klobuk na pol, špule bo imel pa spodaj na mizi v škatlah za kosmiče ali pod mizo v IKEA SAMLA kiblah.
Skratka meni osebno je klobuk sicer grd, načeloma PLA/PETG/TPU lahko printeš brez, za single color ga pa itak ne nucaš. Če ne drugega, imaš klobuk zato, da znotraj nimaš prahu.
Kar se tiče pa same primerjave z X1C/P1S/P2S v videu zgoraj... nek printer ponavadi priporočaš na podlagi tega kaj naj bi lastnik z njim večinoma printal oziroma na kakšen način ga bo uporabljal. Za Pogačarjevo Mici, ki bi rada naprintala vazo za rože in obesek za ključe je jasno Bambu no-brainer. Pomislek glede rezervnih delov je po moje odveč - tako kot za Bambu, je tudi za ELEGOO cel kup 3rd party vendorjev in bodo tudi v prihodnje. Edino kar me skrbi je to ali se bo CC dejansko "prijel", če ne bodo spet prehitro dali ven kakšne nove inkarnacije. Če se bo, ima lepe možnosti da za skupnost postane next Creality Ender 3 oziroma Anycubic i3 Mega.
Skratka meni osebno je klobuk sicer grd, načeloma PLA/PETG/TPU lahko printeš brez, za single color ga pa itak ne nucaš. Če ne drugega, imaš klobuk zato, da znotraj nimaš prahu.
Kar se tiče pa same primerjave z X1C/P1S/P2S v videu zgoraj... nek printer ponavadi priporočaš na podlagi tega kaj naj bi lastnik z njim večinoma printal oziroma na kakšen način ga bo uporabljal. Za Pogačarjevo Mici, ki bi rada naprintala vazo za rože in obesek za ključe je jasno Bambu no-brainer. Pomislek glede rezervnih delov je po moje odveč - tako kot za Bambu, je tudi za ELEGOO cel kup 3rd party vendorjev in bodo tudi v prihodnje. Edino kar me skrbi je to ali se bo CC dejansko "prijel", če ne bodo spet prehitro dali ven kakšne nove inkarnacije. Če se bo, ima lepe možnosti da za skupnost postane next Creality Ender 3 oziroma Anycubic i3 Mega.

iloveboobz ::
Zgoraj sem omenil, da bi znal biti OK. V navezi z OpenCentauri seveda.
kolikor gledam, cc2 (še) zaenkrat ne podpira OpenCentauri.
Itk ne potrebujem neki extra, ker večinoma printam petg/pla in ubistvo nadomeščam starega ender3. Tko da naročino, pa da vidimo kaj bo.
Mislim da bi mogu bit kjub budget naravi precejšn upgrade proti enderju.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
BlaY0 ::
iloveboobz je izjavil:
Res je, se pa na njihovem GitHub-u že zbira dokumentacija zanj. Kot rečeno, če ne bo ELEGOO zaHebal in prehitro splavil kakšne nove inkarnacije, ima zadeva potencial.
Motion ::
iloveboobz je izjavil:
Itk ne potrebujem neki extra, ker večinoma printam petg/pla in ubistvo nadomeščam starega ender3. Tko da naročino, pa da vidimo kaj bo.
boš vidu, pač elegoo hit or miss loterija...

iloveboobz je izjavil:
boš vidu, pač elegoo hit or miss loterija...
fer, sj je res skoraj pol ceneje od primerljivo opremljenga bambuta. No vseen upam da bo bolš k ender3, k je rabu basicaly tweakanje vsakič, k si dal neki printat.
smoki
karafeka ::
Me malo čudi, da bi bil ender3 tako slab. Jaz mam cr10 v1 stock, ki je predhodnik enderja, pa ne rabim nič tikat. Printam pa PLA samo. Zdaj ko mam pa bed mesh leveling, je pa še toliko bolj preprosto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()

V1... sj PLA je printal super, sam kakšni bolj zahtevni materiali kot je PETG recimo je pa rabu dost tweakanja, čeprav sn mel the usual upgrejde.
smoki
Lahko poveš kakšno twekanje je bilo potrebno za PETG? Mam en kolut, pa bom počas poizkusil z njim. Kolikor sem bral, moraš pazit na hitrost ventilatorjev in nozle mora biti malenkost višje postavljen. Verjetno si bom tudi http://www.dpetsel.com/bullseye.html sprintal.

pri meni vsaj je bil večn problem ali prijemanje samga materiala na build plate (na steklenih dost velik problem, vsaj na mjem primerku) ali pa nekonsistetni prvi layerji ce sn printal na tistemu mehkemu magnetnemu. Seveda sn mel bltouch z max conami k jih podpira merlin.
Ne rečem, lahko je bil tudi user error, ampak na koncu se mi ni dalo več hecat za skor vsak print, če bo ok al ne. Pa seveda, petg je tudi precej občutljiv na vlago, kar je dost tečno, če nimas kasnega encloused filament heaterja oz. AMS style varjanto. To vsakič dol dajat in vakumirat je pa zlo tečno zlo hitr.
Ne rečem, lahko je bil tudi user error, ampak na koncu se mi ni dalo več hecat za skor vsak print, če bo ok al ne. Pa seveda, petg je tudi precej občutljiv na vlago, kar je dost tečno, če nimas kasnega encloused filament heaterja oz. AMS style varjanto. To vsakič dol dajat in vakumirat je pa zlo tečno zlo hitr.
smoki
d4vid ::
Z enderjem in petg nisem imel nikoli težav. Na stekleno ploščo se mi je celo tako prijel, da sem jo odkrušil.
PETG je en lažjih filamentov za printat.
Jaz imam filamente v eni prozorni posodi s pokrovom iz jyska, zraven pa ene 2kg silica gela. Vlago drži na 10% :)
PETG je en lažjih filamentov za printat.
Jaz imam filamente v eni prozorni posodi s pokrovom iz jyska, zraven pa ene 2kg silica gela. Vlago drži na 10% :)
edino ne pretiravat z previsi in dolžinami nepodprtih mostov,,, aja pa supportov se je za izogibat se zelo primejo če niso zelo točno nastavljeni,...
Na Pei je z lahkoto printat le temperaturno razliko je treba znat izkoristit. 70-75C prvi / preostali sloji potem pa pustit da se ohladi na sobno temperaturo, bo kar sam odstopu.....
iloveboobz je izjavil:
pri meni vsaj je bil večn problem ali prijemanje samga materiala na build plate (na steklenih dost velik problem, vsaj na mjem primerku) ali pa nekonsistetni prvi layerji ce sn printal na tistemu mehkemu magnetnemu. Seveda sn mel bltouch z max conami k jih podpira merlin.
Na Pei je z lahkoto printat le temperaturno razliko je treba znat izkoristit. 70-75C prvi / preostali sloji potem pa pustit da se ohladi na sobno temperaturo, bo kar sam odstopu.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Ima kdo izkušnje z nylon (PA) filamenti? Gre to lepo tiskat na enderju 3 ali zgoraj omenjen CC2?
V bližnji prihodnosti imam plan tiskat neke komade za kmetijsko rabo, pa mora bit trpežno, kar nylon je.
V bližnji prihodnosti imam plan tiskat neke komade za kmetijsko rabo, pa mora bit trpežno, kar nylon je.
Legon ::
Odvisno od PA. PA-CF ali PA-GF se naceloma da tudi brez komore. Veliko je odvisno tudi od oblike in velikosti kosa. Klasicen PA pa ni sans, se prevec krci.
Problem bos imel s prvo plastjo in pa seveda moras ender predelat, da bo omogocal printanje z 300C.
Problem bos imel s prvo plastjo in pa seveda moras ender predelat, da bo omogocal printanje z 300C.
klinker ::
PA je zelo zajeban.
Brez aktivno ogrevane komore kr pozabi.
Kot je Legon omenu CF/GF se nekako, samo vseeno ne brez zaprte komore, pa to je za kake zobnike ipd, ker so kosi bolj krhki, ceprav trsi, pa se una vlakna niso lih zdrava.
Za nylon si Qidi-ja nabavi.
Kot je Legon omenu CF/GF se nekako, samo vseeno ne brez zaprte komore, pa to je za kake zobnike ipd, ker so kosi bolj krhki, ceprav trsi, pa se una vlakna niso lih zdrava.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
gregyk ::
Hm... zdaj imam 95 trdoto TPU. Pa ne morem tiskat na U1 mi ga ne potegne v glavo... kaka ideja oziroma nasvet?
Mehansko imas naceloma dve opciji. Lahko probas nastavit tension vijak ali pa namestis filament neposredno nad printer in ga v toolhead vtaknes direktno brez bowden cevke. To sem recimo uporabljal na p1s, ko sem printal 85A.
PA je zelo zajeban.
No načeloma planiram manjše zobnike za lastne stroje oziroma predelave, itak če se bo izkazala potreba kitajci take stvari delajo za drobiž, važno da spravim skupaj za prototip. Mam enga predelanga enderja z drugim hotendom in matično, ampak za 300 stopinj vseeno rabim malo predelave, zdaj vrže ven napako, ne doseže 300 stopinj.
Ekstrudor in sobo imas ojacane za cf/gf filamente?
Ce ti gre soba na 290 stopinj je od SUNLU PA6-CF ok s temp med 270-290 in se med cenejsimi je z okoli 50€/kg pa poskusi.
Ce ti gre soba na 290 stopinj je od SUNLU PA6-CF ok s temp med 270-290 in se med cenejsimi je z okoli 50€/kg pa poskusi.
deepsick ::
To nam kot začetnikom prav pride...
Iz teže (brez tare) v dolžino in polno prostornino (poleg ostalega) - je najlažje merljivo :D
Upam, da je zdemokratizirano pravilno izračunano (upoštevajoč gostoto in premer filamenta), na prvi pogled izgleda, da je - analogno tudi s H2O :D
Iz teže (brez tare) v dolžino in polno prostornino (poleg ostalega) - je najlažje merljivo :D
Upam, da je zdemokratizirano pravilno izračunano (upoštevajoč gostoto in premer filamenta), na prvi pogled izgleda, da je - analogno tudi s H2O :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deepsick ()
Novo no00b vprašanje, da ne ugibamo in ne eksperimentiramo, je zamudno po slabih 100 urah - če na polovici višine izdelka hotend podre drevesno oporo, ai pravi, da bi morali nastaviti Z Hop v Retraction Settings Overrides za filament, ker prvi sloj je nastavljen počasen, prvi trije pa brez fena, temperature pa po specsih proizvajalca... Vmes nam je enkrat lepo zaključilo print z drugim filamentom, je pa zadnji konec ostal med ustjem v printer in med ekstruderjem, zaenkrat ena redkih prilik, da moraš sneti cevko in ročno potegniti ven, da je spet ok? :D
darkolord ::
Če se ti opora podre, se ne drži dobro mize. Umazana miza, temperatura mize, temperatura filamenta, tip filamenta (krčenje), prenizka ekstruzija ...
Najbolj enostavno, da oporam dodaš brim, da imajo večjo stično površino.
Retraction je kompliciran, če ni printer iz samogradnje, bi default nastavitve morale biti OK.
Najbolj enostavno, da oporam dodaš brim, da imajo večjo stično površino.
Retraction je kompliciran, če ni printer iz samogradnje, bi default nastavitve morale biti OK.
Nisem hotel moriti s podrobnostmi, dam kar sliko, edino, kar je, temperatura postelje je spodnja predpisana s strani proizvajalca filamenta, plošča je čista, nedavno pomita, opore imajo brim, tudi prvi sloj je namenoma zelo počasen na višji temperaturi, prvi trije pa brez ventilatorja, vse ostale opore pričakovano stojijo. K sreči ni škodljivega efekta. To je bila prva opora kadarkoli do sedaj, da je padla, so vseeno redko v rabi, kot se vidi, je čisto notranja desna, ko je še najtopleje.
damirj79 ::
c23po ::
deepsick, zakaj posode enostavno ne obrneš na glavo in printaš brez podpore?
Računalniki nimajo spominov.
To ni posoda, je škatla/organizer s tankimi stenami (vse skupaj nekje 3 ure, ne 10), zdaj je opora za zgornja robova, da se 'zatakneta' na višjem nivoju kot spodnji organizer (jih je ene 5, mogoče 6), to je sicer original model po preverjeni meri. So bili preseti nastavljeni za 5C višje, še vedno znotraj specifikacij proizvajalca, ko so bili na spodnjem robu. Malenkost bo sicer potrebno pobrusiti oba robova po spodnji strani z res finim brusnim papirjem, da bosta bolj profi gladka, ker je to kar na očeh. Moramo pa tudi približno upravičiti impulzivni nakup p1s. Pla-jev sploh ni več, samo še petg in podobno, smo malo zlorabili prime day, že ta 1kg kolut ni prvi :D
Seba982 ::
Moj, Ender 3 Pro je končno po 5 letih dosegel primerno starost, da ga počasi upokojim. Ker sem bil z njim zelo zadovoljen in sem takrat bral tole temo, me zanima kaj se kupuje sedaj? Kaj je out of the box ali DIY se to še sploh dela? Hvala za odgovore.
Odvisno od financ, trenutno ima BBL precejšnje popuste na vse, osebno nam je najbolj všeč zgoraj omenjen u1 za 4-barvno printanje z malo kakcev.
Za hec smo nabavili prosojen petg, poleg plošč z raznimi fancy vzorci, ker pač prime in to :D
Za hec smo nabavili prosojen petg, poleg plošč z raznimi fancy vzorci, ker pač prime in to :D
Ko primerjam cene ne morem verjet koliko dražji so današanji printerji. Za nov CR10 sem dal pred veliko leti 160€, pa ima 300x300x400 površino. Res, da se tehnično in po hitrosti ne more primerjat, ampak še vedno printa. Poleg tega bi ga lahko za dobrih 200€ konvertiral v core xy. Sem pričakoval, da bodo cene printerjev bolj ugodne skozi leta.
Kakor komu, meni se zdijo precej cheap in verjetno še bolj bojo, z ohišjem in amsjem vred. Mi je bolj hec, da samokolnice silike tlačimo v ams, da je vlaga A ali še bolj % natančno, odprti printerji pa imajo 'gradbišče' in filamente kar na prostem in nikomur nič. Ne vem, kako nas/me ni pograbilo prej, čeprav je 95% razstavljenih printov res navaden kič. Nekaj je uporabnega ali pa moraš malo skonstruirati sam, da res ustreza, se pa navadiš počasi.
Ne da se mi iskati, obstaja kakšna tema tudi za tiste laserke izrezovalce in tiste stružnice/frezalnike (nekovinske, zaenkrat), če smo že začeli s hobi manufakturo v času AI :D
Ne da se mi iskati, obstaja kakšna tema tudi za tiste laserke izrezovalce in tiste stružnice/frezalnike (nekovinske, zaenkrat), če smo že začeli s hobi manufakturo v času AI :D
Zakaj nekovinske?
Imas Makera Z1 za 1100€ na preorder.
Sicer se sedaj dogaja precej tu in je najavljenih kr nekaj 5 axis desktop cnc-jev.
Mene ful mika Nestworks C500 na kickstarterju. Ful set je na preorder 3500€, s laserjem, tool changerjem itd, pa sw naj bi bil zelo dodelan do te mere da sam vse sprogramira, podobno kot slicer za 3d print.
Imas Makera Z1 za 1100€ na preorder.
Sicer se sedaj dogaja precej tu in je najavljenih kr nekaj 5 axis desktop cnc-jev.
Mene ful mika Nestworks C500 na kickstarterju. Ful set je na preorder 3500€, s laserjem, tool changerjem itd, pa sw naj bi bil zelo dodelan do te mere da sam vse sprogramira, podobno kot slicer za 3d print.
Ne vem, kako nas/me ni pograbilo prej, čeprav je 95% razstavljenih printov res navaden kič. Nekaj je uporabnega ali pa moraš malo skonstruirati sam, da res ustreza, se pa navadiš počasi.
Jaz kiča oz. kaj neuporabnega sploh printat ne morem. Že če se mi kaj ne sprinta vredu, recimo da so kake tolerance napačne ali pa supporta ne prav nastavim in se vse podere, me boli pri srcu, ker onesnažujem okolje.
Se kr strinjam. Ze tako zena kupuje prevec neumnosti in je v vsakem koticku nek kic, najboljse da se printam neke take neumnosti in trosim elektriko za brezvezne stvari.
Jst drugace rad tehnicne in uporabne izdelke rad izdelujem, tudi ne vem ce sem dva kosa od koga drugega sprintal, benchija vem da sem za kaj drugega pa se ne spomnem. Meni je vsec zmodelirat svoj izdelek in to naprintat. Zato me tudi mika desktop cnc, ker plastika ima svoje omejitve pri tehnicnih zadevah in bi kombinacija obojega bla top combo, le teh 3.5k € me se loci od njega
Jst drugace rad tehnicne in uporabne izdelke rad izdelujem, tudi ne vem ce sem dva kosa od koga drugega sprintal, benchija vem da sem za kaj drugega pa se ne spomnem. Meni je vsec zmodelirat svoj izdelek in to naprintat. Zato me tudi mika desktop cnc, ker plastika ima svoje omejitve pri tehnicnih zadevah in bi kombinacija obojega bla top combo, le teh 3.5k € me se loci od njega
Vprašam bi starešine 3d-tiskanja, kaj hudiča je narobe s to carbon-like ploščo, nad katero smo bili navdušeni, da se ne prime gor - je samo neznanje ali pravi nateg? So bile odlepljene transportne folije, pomito, nekaj poskusov (resda s transparentnim petg) s ploščo, se ni prijelo čisto nič. Temperature šobe in gladke/viskoke-temperaturne postelje nastavljene za petg, šoba normalno in znižana (isti model pravkar pridno dela na navadni teksturirani pei z nakimi nastavitvami)... Je že zapakirano za vrnitev - amazon.de nam žal nič defektnega ne pusti ohraniti :(
Te plošče so kar delikatne. Če hočeš res lep prvi sloj moraš kar natančno skalibrirat offset in flow prvega sloja. Ne dovolijo glih kaj dosti manerskega prostora za napake, vsaj po mojih izkušnjah ne. Jst sem naredu par printov in potem sem šel nazaj na klasične hrapave PEI....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Bomo pa ob priliki poskušali ponovno in tako nekajkrat do zmagovitega poraza, precej visoke temperature in še prvi sloj manj vroč, drugi pa bolj, FFS, in menda zeeeelo počasi; je žal že vrnjeno, refund planiran, kar (tolažilno, ploščo bi raje) zniža vrednost nakupa z brezplačno poštnino...
Seba982 ::
Sem se odločil za nakup bamboo laba A1. Se splača kupiti tudi njihov filament? Cena je kaj konkretna 23€.
iKst_ ::
Splača se, če kupiš 10 kolutov, dobiš 50% popusta (na določene filamente). Jaz sem enkrat enkrat naročil 10 komadov PLA in PET-G iz njihove trgovine v različnih barvah, pa imam za nekaj časa.
Razlike v samem filamentu ne opazim, je pa kul, ker imaš RFID čipe na kolutih, in tiskalnik sam zazna kater filament je gor.
Razlike v samem filamentu ne opazim, je pa kul, ker imaš RFID čipe na kolutih, in tiskalnik sam zazna kater filament je gor.
GupeM ::
RFID čipi so res super, če imaš AMS. Sicer pa ja, kupi bulk 10+ v kosu. Jaz sem sicer tudi s Slovenskimi AzureFilm precej zadovoljen, ampak moraš tudi komplete po 10 kupovat za dobro ceno.
Sej tudi za 6 kosov je cena dobra. Jst po 6 kupujem, ampak samo petg hf...no...sem ga, ker zgleda ga ne bo vec in bo sam basic, ki pa je svetlec tako da bom, ko mi zmanjka kr od trcka petg matte kupoval.
PLA, tisto malo kar ga kupim kr na aliju SUNLU narocim, TPU pravtako, a od Geeetech
PLA, tisto malo kar ga kupim kr na aliju SUNLU narocim, TPU pravtako, a od Geeetech
AzureFilm ima ponavadi na voljo tudi kolute, kjer je prišlo do kakšne napake pri mešanju barv za nizjo ceno, samo mislim, da moraš v fizično trgovino. RFID čipe lahko tudi recikliraš, ampak kot rečeno je to glavna prednost pri AMS.
Bulk sem dosti kupoval tudi pri GST3D.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Za nas, začetnike, moram narediti malo reklame. Če že imate izrisan model hiše (če nimate, freecad pride prav), izvozite v 3mf ali obj, pomanjšate na eno (ali po želji na več) ploščo, počakate 10-15 ur in potem - se spomnite hišk za lutke? Tudi boljše polovice najbrž ne bo motilo in bo še sama kaj občasno poskusila :D Odpad (tudi zavrženi uspešni printi) se vrže med ostal odpad v črno kanto, ne? Ali kdo to zbira/melje/reciklira? Količina odpada se verjetno znižuje z izkušnjami (in z izbiro smiselnih modelov ter upoštevanjem specifikacij filamentov), ai pravi, da ne ve (!) koliko je tega v povprečju, ene 15% je še znosno na 1-šobcih, ne?
Sej tudi za 6 kosov je cena dobra. Jst po 6 kupujem, ampak samo petg hf...no...sem ga, ker zgleda ga ne bo vec in bo sam basic, ki pa je svetlec tako da bom, ko mi zmanjka kr od trcka petg matte kupoval.
Zakaj pa po 6? A mi vseeno, če še 4 zraven naročiš, da dobiš še ceneje? Črne/sive/bele itak ni nikoli dovolj oz je vedno zmanjka ko bi jo najbolj rabil :D
AzureFilm ima ponavadi na voljo tudi kolute, kjer je prišlo do kakšne napake pri mešanju barv za nizjo ceno, samo mislim, da moraš v fizično trgovino. RFID čipe lahko tudi recikliraš, ampak kot rečeno je to glavna prednost pri AMS.
Reciklaža RFID je problem, ker imajo (lahko) filamenti različne nastavitve.
Na AF lahko tudi prek neta naročiš cenejši unset filament, ki je "random" barve. Fajn zadeva, če želiš kak nov filament sprobat. Na ta način sem jaz dobil zelo poceni prvi ASA filament, pa še fajn sive barve je, tako da sem z njim popolnoma zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

morn rečt da sn z elegoo cc2 kr zadovoljen. Za 370EUR kr velik printerja. Zaenkrat PLA/PETG/ABS leti brez tezav. Pa še multicolor je, če rabiš to. Za TPU rabi posebn nastavek, da bypassa njihov canvas sistem.
Pomogje kr decent budget "naslednik" ender3ke.
Upam da še enkrat klipperja skup spravijo za ta printer.
Btw, za poceni filamente ima SUNLU dokaj ugodno preko aliexpress. Ca 10EUR/kg. Al pa azurefilm vsak prvi tedn v mescu ma neke akcije tut za 10EUR/kg.
Pomogje kr decent budget "naslednik" ender3ke.
Upam da še enkrat klipperja skup spravijo za ta printer.
Btw, za poceni filamente ima SUNLU dokaj ugodno preko aliexpress. Ca 10EUR/kg. Al pa azurefilm vsak prvi tedn v mescu ma neke akcije tut za 10EUR/kg.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
Zakaj pa po 6? A mi vseeno, če še 4 zraven naročiš, da dobiš še ceneje? Črne/sive/bele itak ni nikoli dovolj oz je vedno zmanjka ko bi jo najbolj rabil :D
Ni ne. Ne rabim 10 rol., oz. razen 1x ni bilo nikoli vseh barv, ki sem jih zelel da bi kupu 10 kosov, enakih barv pa tolko res ne rabim. Med 6 in 10 je samo se 2€/rolo razlike in ni neke drame.
V resnici 1.15 eur razlike. Kakorkoli, to pomeni, da če kupiš 10 rol, dobiš enajsto zastonj v primerjavi s tem, če jih kupuješ po 6.
No, vsakomur svoje. Jaz imam raje malo več črne, bele in sive na zalogi, kot pa da mi zmanjka.
No, vsakomur svoje. Jaz imam raje malo več črne, bele in sive na zalogi, kot pa da mi zmanjka.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7507 (1026) | Motion |
| » | poceni 3D print škatliceOddelek: Pomoč in nasveti | 3004 (1839) | dvihtelic |
| » | 3d tiskalnik za zacetnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3666 (3021) | sslavc |
| » | 3D tiskaliki za domaco uporaboOddelek: Strojna oprema | 4530 (4153) | mihec87 |
| » | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 12110 (10379) | stalker |