Forum » Kaj kupiti » 3d tiskalnik
3d tiskalnik
strumf666 ::
Vsaj dober original so izbral
Pa očitno tut njihova kopija ni slaba; zgleda, da sem našel naslednji 3d printer
Pa očitno tut njihova kopija ni slaba; zgleda, da sem našel naslednji 3d printer
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
gansta ::
Vsaj dober original so izbral
Dej no dej, filamen sensor še iz začetnih časov 3d tiskalnikov, supporta ko ga boš rabil ne bo nobenega, nozzle set custom njihov - ko boš najbolj rabil ne boš dobil nikjer itd... Eni gledate samo slikce, ali pa nimate dovolj izkušenj.
strumf666 ::
Če bo tolk popularn k anycubic, ki ga imam trenutno, bo kmal dost modov na voljo, da to ne bi smel bit problem.
Member of OC-Lab Team
Motion ::
Se dobi kje v EU v6 ali pa vulcano Volfram karbidne (Tungsten carbide) (pomožnosti cele, ne bi metal) šobe?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Tole?
https://www.3djake.com/brozzl/hardened-...
https://3dshark.si/izdelek/volcano-comp...
To so HS šobe. Jst gledam za TC šobe.
https://alchemy3d.de/products/undertake...
https://lab4450.com/product/panzarnozzl...
Hvala. To iščem.
Zgodovina sprememb…
d4vid ::
Bom kar tukaj vprasal.
A je rpi 5 dovolj zmogljiv za poganjanje 2-3 printerjev, vsak s svojo kamero, zaenkrat en na marlinu, drugi na klipperju, tretjega še sestavljam, bom pa s časom najbrz vse dal na klipper.
Ali raje kupim nek rabljen NUC ali kaj podobnega in gor lavfam to?
Tretnutno enga lavfam na N270 procu s octoprint, a za 2-3 printerje pomoje zna biti premalo?
A je rpi 5 dovolj zmogljiv za poganjanje 2-3 printerjev, vsak s svojo kamero, zaenkrat en na marlinu, drugi na klipperju, tretjega še sestavljam, bom pa s časom najbrz vse dal na klipper.
Ali raje kupim nek rabljen NUC ali kaj podobnega in gor lavfam to?
Tretnutno enga lavfam na N270 procu s octoprint, a za 2-3 printerje pomoje zna biti premalo?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Morda je dovolj za Mainsail al pa Fluidd.
Octoprint pa je dosti bolj požrešen glede resursov tako da za tisto sigurno ni dovolj.
Octoprint pa je dosti bolj požrešen glede resursov tako da za tisto sigurno ni dovolj.
A ima kdo doma (predvsem Voron lastniki) kako BAT85 diodo ki nabira prah in bi mi jo prodal?
TgT ::
Imam problem pri ender3v3, pred pritanjem se pojavi error 2529 in ne vem kako zadevo resiti
Hit'N'Run
BlaY0 ::
Morda je dovolj za Mainsail al pa Fluidd.
Jaz pa mislim, da je čez glavo zadosti. Že z RPi 3B lahko z lahkoto "krmiliš" dva do tri. Edino kar me moti je to, da v bistvu paralelno goniš več inštanc v ločenih kontejnerjih, kar je dejansko razmetavanje z resursi. V končni fazi pa največ pokuri web vmesnik. Ko se enkrat le ta naloži v RAM ni nobenega problema več, tista 250 kbps serijska povezave prek USB vmesnika oziroma več njih je pa kikiriki. Jasno, slajsanja ne boš delal na RPi-ju, to narediš v tebi ljubem slajserju na svojem PC-ju in od tam direktno pošlješ na OctoPrint lahko tudi brez kakršnekoli interakcije z OctoPrint WEB vmesnikom. Če pa ponavljaš printe imaš pa itak vse G-code fajle že na RPi-ju in jih samo "restartaš".
Sicer pa saj obstajajo tutoriali za to pa na YT je tudi polno primerov.
Sem rešil. Kupil 2x raspberry pi zero 2 w in 32gb sd kartici, naložil mainsail in klipper na oba printerja in dela.
Poglej povezave CR toucha do mainboarda in pa poglej če crtouch dela normalno. Nekaj na tem senzorju je problem.
Imam problem pri ender3v3, pred pritanjem se pojavi error 2529 in ne vem kako zadevo resiti
Poglej povezave CR toucha do mainboarda in pa poglej če crtouch dela normalno. Nekaj na tem senzorju je problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
beta1 ::
Kupil bi en osnovni poceni 3d printer, za popolnega zacetnika. Tu pa tam bi si kaj sprintal sam. Nebi vec dajal drugim printat in malo bi rad sam s tem experimentiral. Kasneje mogoce kupil kaj boljsega.
Za zecetek bi printal iz thingversa. Mogoce kasneje bi kaj sam zrisal.
Se dobi kakak osnovni 3d printer na amazon.de? Od kitajcev direkt nebi.
Hvala
Hvala
Huawei LTE CPE master.
Koliko daš?
Za 200€ - Bambulab A1 mini
Za 300€ - Bambulab A1
itd itd...
Če hočeš multicolor/multimaterial printe, vzameš AMS zraven.
Bambuji so res primerni za začetnike. Vržeš fajl na njega in ga sprinta.
Za 300€ - Bambulab A1
itd itd...
Hvala. Bom pogledal.
Samo enobarvo. Za enostavne elemente, toliko za zacetek.
Samo enobarvo. Za enostavne elemente, toliko za zacetek.
Huawei LTE CPE master.
Načeloma z Bambujem ne moreš falit. Zadeva za to ceno deluje zelo nad pričakovanji. Res so naštudirali določene zadeve, ki drugače na printerjih pijejo živce.
Doma mam enderja, sej dela ko ga naštudiraš, ampak ni pa plug/play.
Net je poln pohval bambuja, tud od kolegov slišim pohvale, na šihtu ga mamo in dela bp... Res pa da najdražji model.
Doma mam enderja, sej dela ko ga naštudiraš, ampak ni pa plug/play.
Net je poln pohval bambuja, tud od kolegov slišim pohvale, na šihtu ga mamo in dela bp... Res pa da najdražji model.
111111111111 ::
Koliko daš?
Za 300€ - Bambulab A1
itd itd...
A tale akcija pomeni, da dobiš zraven stojalo za 2 barvi?
https://eu.store.bambulab.com/en-si/pro...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Pa tudi najdražji model te pride samo 1/10 cene primerljivega Ultimakerja.
111111111111 je izjavil:
Ne. Saj ti piše... Combo je verzija z AMS-jem skupaj za 450 EUR. In nista dve ampak 4 barve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
111111111111 je izjavil:
Koliko daš?
Za 300€ - Bambulab A1
itd itd...
2 Stvari če se odločiš za MMU (AMS)
Več barvni printi ustvarijo ogromno odpada, lahko tudi več kot je sam print težak.
Čas printanja se močno podaljša.
Ja to je res, je pa ena fora še tukaj. Če printaš zahteven model s PETG in potrebuješ supporte, narediš v slicerju zadnji layer supporta iz PLAja. PLA in PETG se ne mešata, zato supporti kar sami odstopijo od modela.
BigWhale ::
Ja to je res, je pa ena fora še tukaj. Če printaš zahteven model s PETG in potrebuješ supporte, narediš v slicerju zadnji layer supporta iz PLAja. PLA in PETG se ne mešata, zato supporti kar sami odstopijo od modela.
Uh, tole je pa nice hack, tole bi najbrz slo tud v obratni konfiguraciji.
Gre ja. Sam teli single toolhead MMU sistemi so predvsem multi color in ne tolk multi material. Za to je dosti bolj priročen IDEX.
Vsaka menjava med PETG in PLA povzroči menjavo prifila in posledično spremembo temperature hotenda za 20 ali več stopinj. Posledica te menjave je histereza na začetku v mejah vsaj +5 in -5 stopinj. Če takoj nadaljuješ s printom, rabiš par layer-jev, da spraviš to v meje +0.5 in -0.5.
Verjetno to v končni faze niti ni tak problem, samo povem pač. Zaradi histereze sem se jaz navadil, da najprej segrejem hotend + bed, potem počakam par minut, spustim par cm filamenta ven in šele potem začnem printat.
Verjetno to v končni faze niti ni tak problem, samo povem pač. Zaradi histereze sem se jaz navadil, da najprej segrejem hotend + bed, potem počakam par minut, spustim par cm filamenta ven in šele potem začnem printat.
klinker ::
Kupil bi en osnovni poceni 3d printer, za popolnega zacetnika. Tu pa tam bi si kaj sprintal sam. Nebi vec dajal drugim printat in malo bi rad sam s tem experimentiral. Kasneje mogoce kupil kaj boljsega.
Hvala
Jst sem prav za ucit se nabavu Anycubic Kobra 2 Neo, 150€ in lahko samo pohvalim kako dela za ta denar in namen.
A mi je zal da se nisem stegnu za Bambujem, ker pac je boljsi in ko 1x zalavfas je bolje dat nekaj vec in imet furure proof zadevo.
Ja, treba se je vprašat kaj bi rad. A bi rad printer, ki printa ali bi rad printer, ki ga rabiš šravfat. Če to drugo, potem kak anycubic ali ender, če prvo, bambu.
Problem je, če greš direktno na bambuja in nimaš pojma, pa ti nekaj crkne. Če greš iz enderja na bambuja, ti je marsikaj logično in znaš popravit.
Čeprav tudi ender je proti 10 let starim tiskalnikom bomba. Jaz sem ga sicer nekaj nadgrajeval, minimalno sicer in dela dokaj lepo.
Prej sem imel nek klon Anet A8 in ni bilo za nikamor.
Trenutno imam drugač doma še anycubica mega S, je rabil nekaj šravfanja ampak deluje, presenetljivo hitro.
Imam pa še več kot eno škatlo rezervnih delov za tiskalnike, tako da sem iz čistega dolgčasa potegnil dol fajle za prusa mini in sedaj to tiskam na obeh tiskalnikih. Potem bom pa vrgel vse skup stran in kupil bambuja
Problem je, če greš direktno na bambuja in nimaš pojma, pa ti nekaj crkne. Če greš iz enderja na bambuja, ti je marsikaj logično in znaš popravit.
Čeprav tudi ender je proti 10 let starim tiskalnikom bomba. Jaz sem ga sicer nekaj nadgrajeval, minimalno sicer in dela dokaj lepo.
Prej sem imel nek klon Anet A8 in ni bilo za nikamor.
Trenutno imam drugač doma še anycubica mega S, je rabil nekaj šravfanja ampak deluje, presenetljivo hitro.
Imam pa še več kot eno škatlo rezervnih delov za tiskalnike, tako da sem iz čistega dolgčasa potegnil dol fajle za prusa mini in sedaj to tiskam na obeh tiskalnikih. Potem bom pa vrgel vse skup stran in kupil bambuja
111111111111 ::
Jaz imam delujočega enderja. Sedaj ste me pa s tem bamboojem čist zrajcal.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
PARTyZAN ::
No, jaz na Pruši MK3s+ razen menjave nozzla nisem še absolutno nič naredil odkar sem jo sestavil :). Se pa strinjam da cenovno proti Bambuju nima smisla.
Ima kdo mogoče A1 Mini? Zanimajo me še 1st hand real world izkušnje koga od tukaj, review-e sem že vse prebral/videl.
Kljub temu da je v bistvu neuravnotežen (ker ni simetričen oziroma ker direct drive extruder visi na ročici)? Kako kompenzira to "neravnovesje" pri višjih hitrostih?
wajdouc ::
Sedaj si lastim Mk3S+, rad bi kupil dodaten tiskalnik, ki zmore tiskati več vrst materiala (ne barve) hkrati. Budget je do 2k€. Kaj priporočate?
Sedaj si lastim Mk3S+, rad bi kupil dodaten tiskalnik, ki zmore tiskati več vrst materiala (ne barve) hkrati. Budget je do 2k€. Kaj priporočate?
Kar se tiče konsumer trga Prusa XL je edini pravi multi material tiskalnik trenutno ker ima opcijo do petih toolheadov. Začne tam nekje okrog 2k eurov za verzijo z eno glavo. Le te lahko pa nato dokupuješ.
Edino problem zna bit ker je odprti tip printerja in za bolj zahtevne materiale jo boš moral nekao zapret.
Druga opcija če si vešč šravfanja in kliperja je voron 2.4 ter tap changer mod. Sam to je projekt za vešče poznavalce voron in kliper ekosistema.
Če rabiš največ dva materiala istočasno, potem je opcija tudi IDEX. Ratrig vcore 4 ma hybrid core xy sistem ki omogoča to.
PARTyZAN ::
Pruša Core One
Končno imajo konkurenčen produkt X1C. Dejansko razmišljam, da bi naročil kit.
Končno imajo konkurenčen produkt X1C. Dejansko razmišljam, da bi naročil kit.
Rodil sm se szi šraufncigrm u roki, šraufanje ni problem. Voron printer je grd, mora biti tudi malo estetski, ker bo na vidnem mestu. Odločam se med X1C + AMS in CORE + MMU3.
Mja, bambuji so dejansko lepi, poleg tega tudi tihi. Če ga postaviš sredi kuhinje, bo pasal zraven
Tistala pruša zgleda kul, pa po eni strani mi je boljša kot bambu. Bambu se mi zdi nekak apple med printerji. Zaprt ekosistem, ki naj bi delal. To mi nekak ni všeč, sker sem "gor zrastu" s open source printerji in reprap miselnostjo.
5 let nazaj so bili printerji bolj kot ne za navdušence, sedaj ga pa lahko kupiš 5 letnemu otroku in si bo sam printal igračke.
Tistala pruša zgleda kul, pa po eni strani mi je boljša kot bambu. Bambu se mi zdi nekak apple med printerji. Zaprt ekosistem, ki naj bi delal. To mi nekak ni všeč, sker sem "gor zrastu" s open source printerji in reprap miselnostjo.
5 let nazaj so bili printerji bolj kot ne za navdušence, sedaj ga pa lahko kupiš 5 letnemu otroku in si bo sam printal igračke.
karafeka ::
Mogoče malo neumno vprašanje, ampak za tiste ki poznate CR-10 modele. Imam prvo verzijo kupljen leta nazaj. Kako se to zdaj primerja z novimi printerji oz. v čem so prednosti novih printerjev? Sicer ne printam ravno vsaki dan, ampak a bi se mi ga splačalo nadgradit, recimo z linear raili, tihimi motorji oz. menjavo cele kontrolne plošče, dvojna z os, pa še kup drugih modov obstaja ali pa se bolj splača kupit bolj moderen printer?
Novejši printerji printajo hitreje, bolj zanesljivo, delajo lepše printe. Zdaj če si zadovoljen, potrebe po menjavi ni. Nadgranje so čisto odvisne od tega kar želiš.
Če nimaš ABL (CRTouch), se ti to definitivno splača dat gor. Tihi driverji so tudi ena izmed super nadgradenj, sploh če maš printer kje v bivalnih prostorih, ker so A4988 driverji glasni za znoret.
Linearna vodila te pridejo toliko kot je vreden printer, daš še nekaj zraven pa maš bambu a1. Odločitev je tvoja :)
Če nimaš ABL (CRTouch), se ti to definitivno splača dat gor. Tihi driverji so tudi ena izmed super nadgradenj, sploh če maš printer kje v bivalnih prostorih, ker so A4988 driverji glasni za znoret.
Linearna vodila te pridejo toliko kot je vreden printer, daš še nekaj zraven pa maš bambu a1. Odločitev je tvoja :)
feryz ::
Printajo hitreje, ja.
Jaz imam K1 Max in ga pri vsakem printu bremzam. Ta hudič je tako hiter, da ziher z mize pade, če pustiš polno hitrost.
Dobesedno mizo premika. Pa ni tako lahka.
Ravno tako, vsaj po mojem mnenju, to ne zagotavlja kake dolgoživosti za printer.
Jaz imam K1 Max in ga pri vsakem printu bremzam. Ta hudič je tako hiter, da ziher z mize pade, če pustiš polno hitrost.
Dobesedno mizo premika. Pa ni tako lahka.
Ravno tako, vsaj po mojem mnenju, to ne zagotavlja kake dolgoživosti za printer.
Neki časa sem bil tud sam nahajpan za to hitrost (govorim o hitroti premikanja glave) potem pa vidiš da je dejanko bolj koristno met bolj zmogliv hotend z večjim flow rate volumnom in printat z recimo mal večjo šobo (0.6 ali 0.8) pri nižjih hitrostih. Hitreje in bolj kakovostno sprintano. Še posebi če printaš bolj ali manj funkcionalne kose zase.
Rodil sm se szi šraufncigrm u roki, šraufanje ni problem. Voron printer je grd, mora biti tudi malo estetski, ker bo na vidnem mestu. Odločam se med X1C + AMS in CORE + MMU3.
Vorona lahko narediš takega kot hočeš, Zlatega z swarowski kristali, osvetljenega kot disko v osemdesetih,...
AMS, MMU niso pravi multi material sistemi. So predvsem potratni multi color sistemi. Če maš budget 2k bi jaz na tvojem mestu raj vzel XL pa magari postopoma dodajal glave.
Zgodovina sprememb…
BigWhale ::
Hellow.
Za sebe, popolnega začetnika, nobenih 3D print izkušenj, so mi tu na slo-techu svetovali (mogoče v eni drugi temi), naj kupim Bambu Lab A1 Mini in ostale modele.
Za enkrat bi rad 3D printal samo fajle iz thingverse itd... Kasneje bi potem mogoče se lotil tudi projektiranja svojih.
Na spodnji povezavi za black friday, gledam da sta za A1 Mini dve variaciji. Prva pride 200EUR, druga 360EUR.
Kaj je pa sploh razlika med njima, nikjer ne najdem opisa, kaj je v dražjem drugače.
Pa rabim potem tudi kupit:
*Bambu Smooth PEI Plate with Glue za 31EUR?
*Bambu Hotend - A1 Series za 13EUR?
*Filament PLA ??? Zraven ga predvidevam da ni? Je to dobra cena za filament 17EUR/kg. Ali je kje kupit ceneje kasneje?
Za sebe, popolnega začetnika, nobenih 3D print izkušenj, so mi tu na slo-techu svetovali (mogoče v eni drugi temi), naj kupim Bambu Lab A1 Mini in ostale modele.
Za enkrat bi rad 3D printal samo fajle iz thingverse itd... Kasneje bi potem mogoče se lotil tudi projektiranja svojih.
Na spodnji povezavi za black friday, gledam da sta za A1 Mini dve variaciji. Prva pride 200EUR, druga 360EUR.
Kaj je pa sploh razlika med njima, nikjer ne najdem opisa, kaj je v dražjem drugače.
Pa rabim potem tudi kupit:
*Bambu Smooth PEI Plate with Glue za 31EUR?
*Bambu Hotend - A1 Series za 13EUR?
*Filament PLA ??? Zraven ga predvidevam da ni? Je to dobra cena za filament 17EUR/kg. Ali je kje kupit ceneje kasneje?
Huawei LTE CPE master.
Prva pride 200EUR, druga 360EUR.
Pri prvem lahko tiskaš samo eno barvo naenkrat. Pri drugem lahko tiskaš z do 4 barvami naenkrat.
To je klasična cena za PLA filament. Mogoče prideš pri kateri trgovini ceneje skozi, sedaj ko so črni petek popusti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: wajdouc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | poceni 3D print škatliceOddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (295) | dvihtelic |
» | 3d tiskalnik za zacetnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2421 (1776) | sslavc |
» | 3D tiskaliki za domaco uporaboOddelek: Strojna oprema | 3493 (3116) | mihec87 |
» | 3D tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 7619 (6869) | avian2 |
» | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 10644 (8913) | stalker |