» »

Prispevki za UNICEF

Prispevki za UNICEF

cyber_killer ::

Malo sem bral na njihovi spletni strani za mesečne prispevke. Nekako bi tudi jaz rad pomagal s prispevki. Bolj me zanima koliko denarja gre res k tem otrokom.

Gandalfar ::

According to Charity Navigator, the U.S. Fund for UNICEF allocates 88 percent of its revenues toward programs.

cyber_killer ::

Neverjamem ti nič :)

Gost ::

Predstavljam si, da brez nekih minimalnih stroškov v današnjem svetu nobena taka organizacija ne more obstojati. Torej, ja. Nekaj gre za elektriko, prostore, plače itd. Zakaj je to sploh problem. Imaš boljšo idejo od unicefa?

fidekk ::

Če prav vem, gre ponavadi precej denarja tudi za oglaševanje, tako da lahko pridejo do novih donacij.

JayKay ::

jaz imam nastavljeno mesečno obremenitev Unicefu v UK. Po dokumentaciji, ki sem jo prejel od vsakega funta gre 75 penijev direktno za otroke. Mam samo 5 funtov mesečno. Je malo, ampak upam da pomaga.

Limit-sky ::

Svaka čast, JayKay.

JayKay ::

dolgo sem se otepal, namreč po Cambridgu ima vsaki mesec vsaj 10 različnih organizacij svoje predstavnike na terenu. Sem hotel izvest enkratno donacijo, pa je rekla da jim je konstanti mesečni priliv večjega pomena. Pa dobro, brez teh funtov mesečno bom lahko preživel.

Limit-sky ::

Ko se, recimo, pri nas pogovarjamo o teh katastrofah, ki se dogajajo po svetu, imajo vsi polna usta sočutja, itd.
Ko pa jim pokažem moj SMS za pomoč Haitiju in vprašam, če še lahko kdo to pokaže, pa je kar naenkrat druga tema.

Yeah, talk is cheap.

cyber_killer ::

Okej. Jaz sem tudi imel v mislih nekaj podobnega kot JayKay. Rečmo 12,11EUR na mesec. To je itak eno dobro kosilo, s tem pa bom zihr komu kaj pomagal. Seveda delovati moramo kot skupina. Takih 10 na mesec je to čez 1200EUR na leto itn.

Invictus ::

kakor sem jaz malo bral o teh humanitarnih organozacij, je UNICEF najslabši. V končni fazi naj bi do otrok prišlo približno 10% denarja. vse ostalo pokurijo zaposleni ... Kr poglejte pisarno UNCEFav Ljubljani. Vsa v marmorju.

Baje je še najboljši Karitas. Tam okoli 70-75% sredstev pride do končnih uporabnikov.

Sicer je pa to en sam velik nateg. Zaradi teh organizacij se ni nič izboljšalo na tem svetu, razen prepoznavnosti problemov.

Sam ne dajem nič. mam svojo familijo za preživet.

LP I.

Good Guy ::

Folk, kaj ko bi mal pogledal po Sloveniji...

če mate preveč dnara, darujte slovenskim družinam, ki stradajo in so na robu prepada. Namesto da dnar tankate v žep bog ve komu...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Tear_DR0P ::

Sem hotel izvest enkratno donacijo, pa je rekla da jim je konstanti mesečni priliv večjega pomena

dejansko imajo/imamo (tudi jaz delam v nevladni organizaciji) nevladne organizacije konstantne mesečne stroške - če nam ljudje dajo enkratno donacijo, je to denar, ki ga nekam vržejo in ga pozabijo, mi po enem letu stradamo - ali pa si kupimo "mercedeza" in zapremo štacuno. če nam nekdo vsak mesec da 5 EUR, imamo v NVOjih željo, da temu človeku vedno pokažemo kaj smo naredili iz donacije, posledičo ne kupujemo "mercedezov", hkrati pa lahko računamo da bomo na dolgi rok pokrivali redne mesečne stroške.

če mate preveč dnara, darujte slovenskim družinam, ki stradajo in so na robu prepada

nihče nima preveč denarja, eni pač drugače ne morejo pomagati in so pripravljeni žrtvovati nekaj ur svojega dela v denarni protivrednosti, naj sami izberejo komu, lepo od njih. unicef in ostale UN inštitucije pa tudi v sloveniji pomagajo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

kmetek ::

Denarja je ogromno, njegova razporeditev je pa druga tema.

Gost ::

Invictus, kdor nima, ne more dati, to je logično. Vendar kdor ima ... Čeprav sem prepričan, da bi ogromno Slovencev lahko namenila nek del svojih prihodkov na mesec ljudem v stiski.

rovtar, sicer je bil omenjen Unicef, vendar Rdeči križ in Karitas se tudi s to problematiko ukvarjata, kajne? Drugače je poti do pomoči še veliko. Ampak nekje je treba pomagati. Če je to Unicef, svaka vam čast!

Good Guy ::

rovtar, sicer je bil omenjen Unicef, vendar Rdeči križ in Karitas se tudi s to problematiko ukvarjata, kajne?


to so spet posredniki...

ni isto kot če daš nekomu denar v roke
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Gost ::

Potem, pa mu dajva, kaj debatirava tukaj!

Šimpanz ::

Moj kolega je nekaj let delal v eni od afriških dežel, pa pravi da je imel eno najlepših posesti vodja unicefa za tisto deželo. Na njegovem posestvu je za mizerno plačo delalo ene 20-30 služabnikov. Pravi da je zgledalo podobno kot da bi se vrnil v fevdalizem oziroma sužnjelastništvo. Jaz Unicefu nič ne verjamem.

cyber_killer ::

Jah kako pa boš potem pomagal tem ljudem to se sprašujem. Saj to ni nek denar, da bo tvoja družina lačna. Seveda nekomu tudi 10EUR pomeni veliko, zlasti če je prihodek nizek v primerjavi s stroški življenja na mesec.

Good Guy je izjavil:

Folk, kaj ko bi mal pogledal po Sloveniji...

če mate preveč dnara, darujte slovenskim družinam, ki stradajo in so na robu prepada. Namesto da dnar tankate v žep bog ve komu...

V primerjavi z ljudmi v Afriki in podobnimi revnimi državami, so ti Slovenci bogataši. Gledal sem en posnetek, v katerem je prišel nek človek v Nigerijo in vprašal deklico kje ima starše. Rekla je da je sama in da ničesar ne poseduje, samo spodnje perilo na sebi. To ti je revščina.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

Korupcija v Unicefu Slovenija? (vir.rtvslo.si)

Kaj se dogaja v Unicefu?V javnosti se pojavljajo navedbe o nedopustnih prekrških, kršitvah zakonov, o sporni porabi Unicefovega denarja ter visokih izplačilih vodstvenim delavcem.

Unicef je sklad Združenih narodov za pomoč otrokom, ustanovljen leta 1946. Skrbi za preživetje in zaščito otrok v več kot 150 državah sveta. Unicef Slovenija, ki je uradno registriran kot društvo, je eden od 36. nacionalnih odborov Unicefa v razvitih državah, je v Tedniku poročala Mojca Vočko.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlikovci izkoriščajo Haiti za bogatenje

Oddelek: Novice / Varnost
215479 (1561) Vanich
»

Zaupanje v Rdeči križ

Oddelek: Problemi človeštva
113382 (2997) Martin Krpan
»

Kako do donacij?

Oddelek: Loža
367603 (6455) Grumf
»

Niti centa ne dam za Unicef

Oddelek: Loža
396173 (4372) Gladi
»

Odprta srca, odprte denarnice za pravo stvar

Oddelek: Problemi človeštva
222609 (1991) Mr_Globus

Več podobnih tem